Waarom een pink gin special? 

We worden bestookt met allerhande pink gins. Het is dus tijd voor een special, volledig toegewijd aan roos gekleurde spirits. Haal de opblaasbare flamingo’s van stal… en bereid de zomer voor met een heuse collectie pink gins. Wat is het belangrijkste dat je moet weten? De roze kleur wordt bekomen door producten toe te voegen na het destilleren. Enerzijds via natuurlijke infusie: door bijvoorbeeld aardbeien, frambozen of ander lekkers te laten macereren in de alcohol. Anderzijds via toevoeging van kleurstoffen. Het hoeft geen betoog, wij houden van een natuurlijke pink gin! 

Marula Pomegranate Gin

Wat maakt pink gin zo populair?

Het is vooral een vrouwvriendelijk alternatief. In het verleden hebben wij teveel droge (“bittere”) gin-tonics voorgeschoteld gekregen. Vervolgens is volop ingezet op kruidigere varianten, denk maar aan een Monkey 47 en een Gin Mare. Het smaakpallet was echter niet aangepast aan de voorkeuren van de mooiste wezens op aarde. Doorgaans houden dames toch net iéts meer van een zoete toets. Ginmerken zijn hier handig op gaan inspelen, de pink gin is geboren.

De eerste Belgische pink gin is gelanceerd bij de start van de gin-craze. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan de volledige collectie Buss 509 spirits van Serge Buss. Peach, Raspberry, Elderflower… voor elk wat wils! Intussen hebben ook de meeste grote gin-merken een eigen pink gin op de markt gebracht. Zelfs het befaamde Tanqueray heeft een gekleurd alternatiefje gelanceerd: Tanqueray Flor de Sevilla. Toegegeven, het is een oranje gin… maar toch hoort hij hier tussen te staan. Klaar om je collectie pink gins aan te vullen? 

Wat is de beste pink gin? Cavalieri Gin 2.0! 

Onze favoriet is overduidelijk Cavalieri Gin 2.0. De Limburgse productie van serial-entrepreneur Luc Vannitsen heeft ons verbaasd. Simpel, eenvoudig, en lekker. Een echte smaak, heerlijk en eerlijk. Puur te drinken en sterk genoeg om een tonic de baas te kunnen. Cavalieri Gin 2.0 laat zichzelf niet in een hoekje duwen. De Ridders van de Keuken en de Prinsessen van de Keuken mogen terecht apetrots op dit mooie streekproduct. Cavalieri Gin 2.0 is trouwens onze all-round nummer 1 – deze Italiaans-Limburgse pink gin staat dus ook aan de leiding van onze ranglijst van 50 beste gins

Cavalieri Gin 2.0

Onze favoriete pink gins

We hebben onze lijst van pink gins gesorteerd op basis van de score in de review. De gins zijn beoordeeld zowel op hun smaak bij puur drinken als in een cocktail. Zoals steeds focussen we het liefst op Belgische streekproducten. Low-cost alternatieven als Gordon’s Pink Gin krijgen voldoende aandacht. Hieronder vind je een lijst van een 15-tal pink gins. Klik op “lees meer” om doorverwezen te worde naar de volledige review. Wij wensen u veel lees- en proefgenot met onze pink gin special! 

Cavalieri Gin 2.0 (Belgie)

Cavalieri Gin 2.0 is eigenlijk een beduidend eenvoudige gin. Een combinatie van zacht afsmakende botanicals geeft de gin body. Jeneverbessen, Italiaanse zoete sinaasappelen, frambozen en aardbei geven Cavalieri Gin 2.0 diens typische rode kleur. Bij het openen van de fles wordt je reukorgaan verwend met bijzonder fruitige aroma’s. Een waar genot! Het water loopt in de mond. Puur gedronken onthouden we de frisse en zachte smaak. Aardbeien en frambozen domineren! Lees meer…

Cavalieri Gin 2.0

Cherry Moon Gin (Belgie)

Alwaar Moon Gin een klassiekere body heeft, kiezen Tommy en Matthew vandaag voor een floraler gegeven. Cherry Moon Gin heeft een typische roze kleur. Zoals de naam Cherry doet vermoeden, mag je je verwachten aan een infusie van kers. Daarnaast vind je ook krieken en rozenblaadjes in Cherry Moon Gin. De basisalcohol is een neutraal graandestillaat. Cherry Moon Gin wordt gestookt bij Stokerij de Moor in Aalst. Lees meer…

Marula Pomegranate Gin (Belgie)

De basisbotanicals zijn exact dezelfde als die van Marula Gin. Toscaanse jeneverbessen (Italië) vormen samen met de marulavrucht (Namibië) het hart van deze gin. Koriander wordt uit India geïmporteerd. De oranjebloesem is afkomstig uit Spanje. Rozenblaadjes komen uit Bulgarije. De lavendel wordt gehaald in de Provence (Frankrijk). Lees meer…

Marula Pomegranate Gin

Sharish Blue Magic Gin (Portugal)

De basisalcohol voor Sharish Gin is gebaseerd op rijst- en graanalcohol. Beiden worden gemengd om een unieke basis te vormen. Voor de botanicals doet Cuco beroep op zijn eigen boomgaard. Op de eigen akker staan namelijk sinaasappel- en citroenbomen. Naast de eigen zeste van citroen, vinden we volgende botanicals terug in de smaakmix: jeneverbessen, korianderzaad, kaneel, kardemom, engelwortel, gember, zoethout, aarbeien en frambozen. Het zijn echter niet de aardbeien en frambozen die zorgen voor de bijzondere kobaltkleur, maar de kittelbloemen. Sharish Blue Magic Gin is overigens een 100% natuurlijk product, waarbij geen artificiële kleurstoffen gebruikt worden! Lees meer…

Tanqueray Flor de Sevilla Gin (UK)

Diageo plc. destilleert Tanqueray Flor de Sevilla Gin viermaal, alvorens af te wateren en te bottelen. Door de meervoudige destillatie is de afdronk beduidend zachter dan de meeste crispe en citrusy gins. In de smaakmix vind je naast Spaanse sinaasappels tevens klassieke ginbotanicals zoals koriander, engelwortel, zoethout en jeneverbessen. Lees meer…

Tanqueray Flor de Sevilla Gin

Buss 509 Pink Grapefruit Gin (Belgie)

Buss 509 Pink Grapefruit Gin is gebaseerd op een neutrale graanalcohol. Net zoals bij de andere Buss-gins worden geen smaak- noch kleurstoffen toegevoegd. In de smaakmix vind je ondermeer de volgende botanicals: jeneverbessen, koriander, vanille, engelwortel, kardemom, iriswortel, zeste van sinaasappel, zeste van citroen en zeste van pompelmoes (pink grapefruit). Lees meer…

6 Moments Gin (Belgie)

 Moments Gin is samengesteld uit een hele resem botanicals. Geen bijzondere vruchten of exotische kruiden… maar klassieke ginbotanicals. Het hart van 6 Moments Gin wordt gevormd door jeneverbessen, in combinatie met aardse samen van engelwortel, koriander, kardemom en liswortel. De warme en zoete tinten worden bekomen met kaneel, zoethout, muskaatnoot, kruidnagel en rozenblaadjes. De citrusinfusie dankt 6 Moments Gin aan zeste van citroen en zeste van sinaasappel, alsook het toevoegen van citronella. Lees meer…

6 Moments Gin

Siderit Hibiscus Gin (Spanje)

Siderit Hibiscus Gin is een product van twaalf botanicals. De botanicals worden tweemaal gedestilleerd in een distillatiekolom om een gebalanceerd geheel te bekomen. Siderit Gin dankt zijn naam aan het gebruik van de Sideritis Hyssopifolia – ook wel gekend als glidkruid. Deze smaakmaker groeit overigens enkel in de hoge Pyreneeën. De andere botanicals zijn relatief klassiek te noemen: jeneverbessen, amandelen, iriswortel, kardemom, kaneel, zeste van sinaasappel, zeste van mandarijn, engelwortel, koriander, roze peper en hibiscus. Lees meer…

KAAVA Sparkling Gin Rose (Spanje/Belgie)

KAAVA Sparkling Gin Rose kent een specifiek productieproces. De basis is immers een wijnalcohol. De cavadruiven Garnacha en Trepat worden gebruikt om de rosé-versie te bekomen. De basisalcohol wordt gerectifieerd naar een pure alcohol van 96% ABV. In de volgende stap macereren ondermeer jeneverbessen en koriander in de basisalcohol. Door toevoeging van water wordt het alcoholpercentage verlaagd tot 40,4%… om vervolgens nog een scheutje expeditielikeur toe te voegen. De finishing touch? Toevoeging van koolzuur om het sprankelende effect te bekomen. Lees meer…

KAAVA Sparkling Gin Rosé

Forest Dry Gin Spring (Belgie)

Forest Dry Gin Spring is het meest florale zusje van de familie. Ondermeer de infusie van lenterozen zorgt voor een zeer zachte en florale afdronk. De rozenblaadjes macereren gedurende  2 uur in 300 liter basisalcohol. Het gevolg is een zijdezachte smaak. Alwaar Summer meer de citrus-zijde opzoekt, blijven de zestes in Spring eerder op de achtergrond. De basis van Forest Dry Gin Spring is overigens dezelfde dan deze van Forest Dry Gin Autumn, met een minimale aanpassing. Lees meer…

Buss 509 Persian Peach Gin (Belgie)

Buss 509 Persian Peach is de vierde gin uit de collectie van Serge Buss. Net zoals de andere Buss gins, is Persian Peach gebaseerd op een 100% puur graandestillaat. Zoals je van Buss kunt verwachten, is Buss 509 Persian Peach een zeer zacht gegeven. Om tegenkanting te geven aan de zoete smaak, zijn volgende botanicals toegevoegd aan de smaakmix: koriander, zoethout, engelwortel, vanille, kardemom, iriswortel, zeste van sinaasappel, zeste van citroen en natuurlijk jeneverbessen. Lees meer…

Buss 509 Persian Peach Gin

Mombasa Club Strawberry Edition Gin (UK)

Mombasa Club Strawberry Edition Gin is een product van de Thames Distillery Ltd. De Britse gin is een eerbetoon aan de Mombasa Club. De klassieke botanicals uit de Specerijeneilanden maken onderdeel uit van de smaakmix. Denk bijvoorbeeld aan kruidnagel, nootmuskaat en cassia schors. Typische ginsmaken moeten het geheel afronden; jeneverbessen, korianderzaad en engelwortel. Voor de aardbeien-editie worden ook onze favoriete rode zomervrucht, rechtstreeks uit Spanje, toegevoegd. Lees meer…

Pink 47 London Dry Gin (Verenigd Koninkrijk)

De basisalcohol van Pink 47 is een neutrale graanalcohol. Na vier destillaties, waarbij het alcoholpercentage ruim 70% overstijgt, wordt gezuiverd water toegevoegd. Het alcoholpercentage zakt hierdoor naar 47%. Old St. Andrews gebruikt water uit de Dee rivier, in het hartje van Wales. Lees meer…

Pink 47 Gin

Buss 509 Raspberry Gin (Belgie)

De Buss 509 Raspberry draait, zoals zijn naam het doet vermoeden, rond frambozen. De andere botanicals zijn jeneverbes, koriander, zoethout, engelwortel, vanille, kardemom, iriswortel, appelsien en citroen. Opvallend is toch wel de felroze tint, die een zoete smaak doet vermoeden. We kunnen u gerust stellen, naar verluidt is de kleur bekomen zonder toevoeging van kleurstoffen. Ook na toevoeging van tonic, blijft een lichtroze tint behouden in het glas. Lees meer…

Botanic Pink Kiss Gin (Spanje)

De Botanic Pink Kiss is de derde telg uit de Botanic-familie. Typisch aan de Botanic gins is dat deze drie maal gedestilleerd worden. De basis van de gin is een graandestillaat uit Engeland. Naast jeneverbessen maken de volgende botanicals maken deel uit van de smaakmix: mandarijn, tijm, koriander, cirtoen, kardemom, kaneel, pepermunt, amandel, anijs, mango, kamille, aardbeien, frambozen, bosbessen en Buddha’s hand. Buddha’s hand is een bijzonder (lelijke?) vrucht en komt uit het Oosten. Lees meer…

Botanic Pink Kiss Gin

Categories: Gin specials, Gin-facts

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

3 reacties

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Fentimans Herbal tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties