Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 81

Ondanks dat ik quasi de volledige Buss 509 Gin collectie heb staan, is Buss 509 Persian Peach Gin pas het tweede exemplaar dat ik review. Mijn liefde voor gin is voornamelijk ontstaan door Buss 509 Raspberry Gin. Zonder deze zachte frambozensmaak zou u dit bericht dus niet lezen. Buss 509 Persian Peach Gin is net zoals de andere Buss Gins: straight forward. Zacht en fruitig. De perzik is duidelijk aanwezig, in combinatie met zoethout. Geen typische gin-smaken, eerder een specifieke gin-tonic gericht op een vrouwelijk doelpubliek.

Serge Buss

De geestesvader van Buss 509 Persian Peach Gin is Serge Buss. Buss is in Antwerpen vooral gekend als eigenaar van de Kontikibar en Barbounce. Naast deze twee etablissementen lanceerde Buss ook een gin-collectie met een bijhorende reeks tonics. De gin collecties zijn beschikbaar onder de author collection en de choice cur collection. De tonics zijn beschikbaar op de markt onder het merk Syndrome. Vier Syndrome tonics zijn vandaag te koop: Syndrome Raw, Syndrome Velvet, Syndrome Sweet Roses en Syndrome Grapefruit.

Buss 509 Persian Peach Gin

Buss 509 Gin

De volledige collectie Buss 509 gins beslaat de volgende reeksen. Vijf varianten in de Author Collection: Buss 509 White Rain Gin, Buss 509 Raspberry Gin, Buss 509 Elderflower Gin, Buss 509 Pink Grapefruit Gin, Buss 509 Persian Peach Gin. Drie varianten in de Choice Cut Collection: Buss 509 Rebel Cut Gin, Buss 509 Master Cut Gin en Buss 509 Midi Cut Gin.

Buss 509 Persian Peach Gin

Buss 509 Persian Peach is de vierde gin uit de collectie van Serge Buss. Net zoals de andere Buss gins, is Persian Peach gebaseerd op een 100% puur graandestillaat. Zoals je van Buss kunt verwachten, is Buss 509 Persian Peach een zeer zacht gegeven. Om tegenkanting te geven aan de zoete smaak, zijn volgende botanicals toegevoegd aan de smaakmix: koriander, zoethout, engelwortel, vanille, kardemom, iriswortel, zeste van sinaasappel, zeste van citroen en natuurlijk jeneverbessen. De combinatie oogt bijzonder fruitig en complex.

Laat je niet verrassen. De smaak is niet complex. Bij het openen van de fles krijg je een zeemzoete geur voorgeschoteld. Lekker, verrassend. Anders dan klassieke gins. Het is duidelijk dat Buss 509 Persian Peach Gin ontwikkeld is om hete zomers te doorstaan. Puur gedronken is het mijns inziens geen aanrader. De complexiteit vertaalt zich niet in een balans. Toch niet voor mij. Buss 509 Persian Peach Gin wordt gebotteld in flessen van 70 cl. bij een ABV van 40%.

Buss 509 Persian Peach Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Voor Buss 509 Persian Peach Gin kies ik voor een neutrale mixer. Zowel Thomas Henry Tonic Water als Fever-Tree Premium Indian Tonic Water gaan uitstekend samen met Persian Peach. Vandaag gaat mijn voorkeur uit naar Fever-Tree Premium Indian Tonic Water. In het glas tref je een waaier aan aroma’s. De smaakpapillen worden getriggerd, dat is het minste wat we kunnen zeggen. Fris, zoet, zacht, het geeft je zeker zin in de zomer.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic langs de barlepel in het glas stromen. Dankzij het gebruik van de barlepel blijft je cocktail lekker bruisend. Werk het geheel af met enkele jeneverbesjes en wat zeste van sinaasappel. De zeste van sinaasappel balanceert de zoete smaken, om het geheel iets droger te doen afsmaken. Buss 509 Persian Peach Gin is van zichzelf bijzonder zacht. Mij bevalt deze Belgische gin beter met een iets neutraler smaakpalet.

Eindconclusie? Zeker niet de beste uit de Buss 509 reeks. Voor mij is deze Buss 509 Persian Peach Gin geen herhaalaankoop.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties