Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 87

Marula Pomegranate Gin is de opvolger van Marula Gin. Een jaar nadat Tim Willekens en Thomas Wuyts de ginwereld in beroering hebben gebracht met een zachte, vrouwvriendelijke gin… is het tijd voor diens opvolger! Het basisrecept is onveranderd maar een nieuw ingredient staat mee in de schijnwerpers. Toevoeging van granaatappel zorgt voor een prachtige visuele toets. Ben je klaar om je in te laten verleiden door deze rozige gin-tonic?

Verboden Vrucht van een jonge ondernemer

Thomas Wuyts is een jonge Antwerpse ondernemer. Op het hoogtepunt van de ginhype brengt hij een van de eerste zoete en verleidelijke Belgische gins op de markt. Het grote Jet Import, in België gekend als verdeler van Red Bull en Fever-Tree, pikt het destillaat snel op. Na de succesvolle lancering van Marula Gin is het in juni 2017 tijd voor een nieuwe variant…

 Marula Pomegranate Gin

De marulavrucht

Ook bij Marula Pomegranate Gin staat de marulavrucht centraal. Deze vrucht, gewonnen in Namibië, is afkomstig van de olifantenboom. Deze bomen gedeien het best in West-Afrika en Madagascar. De marulavrucht spreekt tot de verbeelding omdat hij verantwoordelijk geacht wordt voor dronken dieren in de jungle. Bij het gisten komt alcohol vrij, waarvan zelfs tientonners als olifanten beschonken raken. De marulavrucht is onder foodies ook gekend als bron van kalium en vitamine C.

Marula Pomegranate Gin

De basisbotanicals zijn exact dezelfde als die van Marula Gin. Toscaanse jeneverbessen (Italië) vormen samen met de marulavrucht (Namibië) het hart van deze gin. Koriander wordt uit India geïmporteerd. De oranjebloesem is afkomstig uit Spanje. Rozenblaadjes komen uit Bulgarije. De lavendel wordt gehaald in de Provence (Frankrijk).

Marula Pomegranate Gin is een product van drievoudige destillatie. De gin wordt gestookt in kolomdestillatie. Eerst wordt de basisalcohol gemaakt. Vervolgens macereren de botanicals los van elkaar in een bad van basisalcohol. De botanicals worden apart destilleerd en geblend. De mengeling wordt nog een derde keer gestookt, om het eindproduct te bekomen.

Bij het openen van de fles wordt je reukorgaan verwelkomd door de klassieke Marula Gin geur. Een zacht en fruitig aroma, bijzonder aangenaam. Alwaar de marulavrucht, met zijn kenmerkende smaak, helemaal de overhand heeft in de oorspronkelijke variant… moet de vrucht van de olifantenboom de spotlights delen met granaatappel. Puur gedronken proef je eerst een zoete gloed, waarna de botanicals steeds duidelijker worden. Pas in de tweede fase komt de granaatappel lekker door, mooi in balans met de andere zachte botanicals. Marula Pomegranate Gin wordt gebotteld in een mooie rode fles met een inhoud van 50 cl. en een alcoholpercentage van 40%.

Marula Pomegranate Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Marula Pomegrante Gin is een gin met een sterk karakter. Hij noodzaakt een tonic die weg weet met de combinatie van geparfumeerde smaken. Kruidige tonics zijn uit den boze. Een neutrale tonic is mogelijk… maar onze voorkeur gaat vandaag uit naar de Fever-Tree Aromatic Tonic Water. Deze rozige tonic is uit zichzelf erg zoet. Marula Pomegranate Gin is een van de weinige gins die goed weerstand weet te bieden aan deze mixer. Het resultaat is een prachtig roze gin-tonic. De zoete afdronk, zoals we hem kennen van de oorspronkelijke Marula Gin, is hier opnieuw aanwezig.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Meet 4,5 cl. gin af met de jigger en giet dit over het ijs. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic over de barlepel glijden. Door de barlepel te gebruiken, vermijd je contact tussen ijs en tonic. Zodoende blijft je cocktail lekker bruisend. Werk het geheel vervolgens af met enkele jeneverbesjes enkele vruchtjes van een granaatappel.

Eindconclusie? Opnieuw een toppertje. Marula Gin was met z’n zeemzoete toets reeds een schot in de roos. Een fijn geparfumeerde smaak, ook herkenbaar in Marula Pomegrenate Gin. De smaak van de granaatappel is duidelijk aanwezig, de rode kleur geeft het een mooi visueel effect. Een eenvoudige cocktail voor een (voornamelijk) vrouwelijk publiek. Persoonlijk heb ik een lichte voorkeur voor deze Marula Pomegranate Gin. Sowieso een herhaalaankoop waard!

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties