Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 82

Met de review van Forest Dry Gin Spring hebben wij de volledige basiscollectie aan een smaaktekst onderworpen. De vier seizoenen – alsook de Forest Dry Gin All Seasons – hebben hun plekje gevonden op Theperfectserve.be. De florale combinatie van Forest Dry Gin Spring weerspiegelt effectief een lentezonnetje. Onze all-time favoriet blijft echter Forest Dry Gin All Seasons.

Forest Dry Gin: de geur ontdekken

Forest Dry Gin beschikt over een uniek marketingmiddel. Normalerwijze is het niet mogelijk om een keertje te ruiken aan een spirit alvorens je hem koopt. Forest Dry Gin heeft hier een mooie oplossing voor bedacht. Aan de zijkant van de fles wordt een stickertje aangebracht. Wrijf met je vinger over de sticker en de aroma’s van de gin komen vrij. Heerlijk, en vooral accuraat.

Forest Dry Gin Spring

Troebele gin-tonic

Een andere befaamde feature van Forest Dry Gin Spring is het feit dat hij troebel wordt wanneer je hem mixt. Forest Dry Gin wordt immers niet gefilterd. De etherische oliën aanwezig in de botanicals blijven netjes in de spirit zitten. Wanneer je tonic toevoegt aan een Forest Dry Gin zal de cocktail automatisch vertroebelen. Water en olie gaan immers niet goed samen. Toch is er een verrassing! Ditmaal geen melkwitte gin-tonic! Door het gebruik van rozenblaadjes in Forest Dry Gin Spring krijg je een aparte kleur in je glas. Normalerwijze een tikje roze, in mijn geval een beetje oranje. Mogelijk omdat mijn flesje al goed twee jaar in mijn kast staat?

Forest Dry Gin Spring

Forest Dry Gin Spring is het meest florale zusje van de familie. Ondermeer de infusie van lenterozen zorgt voor een zeer zachte en florale afdronk. De rozenblaadjes macereren gedurende  2 uur in 300 liter basisalcohol. Het gevolg is een zijdezachte smaak. Alwaar Summer meer de citrus-zijde opzoekt, blijven de zestes in Spring eerder op de achtergrond. De basis van Forest Dry Gin Spring is overigens dezelfde dan deze van Forest Dry Gin Autumn, met een minimale aanpassing. Twee botanicals uit de lijst van 24 worden uit de mengeling weggelaten. Forest Dry Gin Spring moet het doen zonder peer en mandarijnen.

Bij het openen van de fles heb je onmiddellijk het aroma van de rozenblaadjes die de bovenhand nemen. Puur gedronken is het een zachte mix van jeneverbessen met de florale toetsen van de rozen. Het heeft wat weg van een mooi boeket bloemen. Forest Dry Gin Spring wordt gebotteld in flessen van 50 cl. bij een ABV van 42%.

Forest Dry Gin Spring

Garnituren & The Perfect Serve

De ideale mixer hangt zoals steeds af van je persoonlijke voorkeur. Ikzelf drink Forest Dry Gin Spring het liefst met een Schweppes Premium Orange Blossem & Lavendar Tonic Water. Het lijkt misschien een beetje overkill, maar het is echt wel een aangename serve waar je een breder publiek mee kunt aanspreken. Ik ben ervan overtuigd dat de dames onder ons deze combinatie zeker weten te smaken! Houd je meer van het klassieke, neem dan een neutrale mixer zoals Fever-Tree Premium Indian Tonic Water.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat daarna 12,5 cl. gin langs de barlepel in het glas stromen. Wanneer je de barlepel gebruikt, blijft je gin-tonic lekker bruisend. Het geheel werk je af met enkele jeneverbesjes en een Perzisch roosje. Het roosje geeft geen verdere kleur af en ook de smaakinfusie is relatief beperkt.

Eindconclusie? Een lekkere, correcte gin. Zeker als je houdt van een gin die net dat tikkeltje zachter is. Het is niet meteen mijn favoriet, zoals je uit de tekst hierboven kunt afleiden.

Forest Dry Gin collectie

Intussen omslaat de collectie Forest Dry Gin de volgende gins: Forest Dry Gin Spring, Forest Dry Gin Summer, Forest Dry Gin Autumn, Forest Dry Gin Winter, Forest Dry Gin Quersus, Forest Dry Gin All Seasons, Forest Dry Gin Valentine, Forest Dry Gin Winter – Limited Valentine Edition, Forest Dry Gin Navy Strength Anno Domini 2015.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties