Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 90

Theperfectserve.be loopt een beetje achter qua reviews… maar nipt op tijd voor het Paasweekend 2023 stellen we u met trots Maeve Gin voor. Maeve Gin is een frisse Belgische gin op basis van natuurlijke botanicals. Maeve Gin is een London Dry Gin, dus geen toegevoegde suikers op synthetische smaakstoffen. Axel Oris en Pieter De Witte hebben geopteerd om het destilleren uit te besteden. Uiteindelijk is het oog van de twee vrienden gevallen op een zeer bekend Antwerps gin-huis: Antwerp Gin Company. Eenvoudige botanicals, gestookt door een kundige master-distiller… dat kan toch haast niet stuk?

Gestookt door de Antwerp Gin Company

Hentho doet in postcode 2000 zeker en vast een belletje rinkelen. Hendrik en Thomas Coenen zijn gepassioneerde stokers en hebben een prachtige Hentho-triologie op de markt gebracht. Onder de firmanaam Antwerp Gin Company brengen zij een authentiek gin en rum op de markt. Distilleren gebeurt in het weekend in een koperen alambiek van 100 liter. Daarnaast baat Thomas ook het restaurant Fons uit, aan het Theaterplein. Een fijne Belgische keuken aan eerlijke prijzen. Antwerp Gin Company is een toonbeeld van kwaliteit… benieuwd of ze met Maeve Gin diezelfde lijn doorgetrokken hebben?!

Maeve Gin

Maeve Gin

Wat de Antwerp Gin Company typeert, is het gebruik van verse botanicals. Het resultaat is bijna steeds een cleane gin. Geen harde afdronk, geen zware alcoholsmaak. Het zijn effectief de ingrediënten die je smaakpapillen bombarderen. De smaakmix is een goed bewaard geheim, maar naast jeneverbessen, munt, zeste van citroen, rozemarijn en peper, vermoeden wij ook aardse tonen van wortels en koriander.

Bij het openen van de fles is het een prachtige blend aan botanicals die je helemaal doen wegdromen richting een zonnig terras. Maeve Gin is uitstekend geschikt om het hele jaar door gedronken te worden. De kruidige ondertoon, in combinatie met zeste van citrusvruchten, is zeker verfrissend. De warmere noten laten je toe om tevens op een koude winteravond te genieten van deze kruidige G&T. Puur gedronken, is het vooral de rozemarijn die als eerste binnenkomt. Maeve Gin laat zich fijn drinken, en het alcoholpercentage is juist goed. Maeve Gin wordt gebotteld in flessen van 50 cl. met een ABV van 40%.

Maeve Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Maeve Gin is bijzonder. Bijzondere gins verdienen simpele tonics. Waarom? “Synthetische” or “smaakvolle” tonics gaan de overhand nemen, waarbij je het destillaat niet meer kunt herkennen. Wij kiezen een klassieke oplossing: 1724 Tonic. De combinatie laat zich heerlijk blenden. De zacht-zoete tonic is niet dominant en laat Maeve Gin schitteren. De Mediterraanse botanicals blijven in de voorgrond, denk aan de infusie van rozemarijn en munt.

Vul een gekoeld ballonglas met ijs, Schenk 4,5 cl. Maeve Gin in. Laat 12,5 cl. tonic langs de barlepel naar beneden laten vloeien. Door de barlepel te gebruiken, houd je je gin tonic lekker bruisend. Afwerken doe je met wat kardemom , enkele jeneverbessen … en als je keukentuin het toestaat: een takje verse rozemarijn.

Conclusie? We hebben de afgelopen jaren veel nieuwkomers zien komen en gaan. Stiekem hopen we dat deze niet verdwijnt. Vuistje!

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties