Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 82

Mombasa Club Strawberry Edition Gin brengt ons naar een zonnige locatie in Kenia, tegenover het eiland Tanzania. Een private social club, gelegen aan de oostkust van Afrika, was ooit the place to be voor goede cocktails. Bevoorrechte inwoners, voornamelijk Britten, hadden toegang tot de club. Mombasa Club Strawberry Edition Gin is gebaseerd op een origineel recept uit de Victoriaanse tijden – aangevuld met aardbeiensmaak. Wij zijn helaas niet helemaal overtuigd.

Mombasa Club Strawberry Edition Gin

Victoriaanse tijden

Ter hoogte van de evenaar is het altijd mooi weer. Een prachtig landschap… en dankzij de uitstekende ligging tevens nog voldoende groen. Zanzibar en omstreken maken onderdeel uit van de Specerijeneilanden. Botanicals als kruidnagel, nootmuskaat, kaneel en peper floreren in deze regio. Logischerwijze vinden we deze botanicals dus ook terug in de producten van Mombasa Club gin.

Aan het einde van de 19e eeuw wordt de Mombasa Club opgericht door Britse ambtenaren. De toegang is exclusief voorbehouden aan Engelsen of hooggeplaatsten van de Imperial British East Africa Company. IBEAC was de heerser van Brits Oost-Afrika, voorloper van het Oost-Afrika Protectoraat, dat wij nu kennen als Kenia. Mombasa Club Gin is daarmee enkel toegankelijk voor de leden van de Mombasa Club.

Mombasa Club Strawberry Edition Gin

Mombasa Club Strawberry Edition Gin is een product van de Thames Distillery Ltd. De Britse gin is een eerbetoon aan de Mombasa Club. De klassieke botanicals uit de Specerijeneilanden maken onderdeel uit van de smaakmix. Denk bijvoorbeeld aan kruidnagel, nootmuskaat en cassia schors. Typische ginsmaken moeten het geheel afronden; jeneverbessen, korianderzaad en engelwortel. Voor de aardbeien-editie worden ook onze favoriete rode zomervrucht, rechtstreeks uit Spanje, toegevoegd.

De botanicals macereren in neutrale graanalcohol. Het alcoholmengsel wordt driemaal gedestilleerd. Het hart van de productie wordt verscheept naar Spanje, alwaar het verwaterd wordt tot het eindproduct; Mombasa Club Strawberry Edition Gin. Een heldere roze gin, met een zoete smaak. Bij het openen van de fles, komt het water in de mond. Zacht, fruitig en zoet. Dit is ook wat je proeft bij het puur drinken. Naar mijn gevoel? Net een tikje te zoet. Het geheel wordt verpakt in een prachtige kruik, terugverwijzend naar de 19e eeuwse oorsprong van deze Brits-Afrikaanse gin.

Mombasa Club Strawberry Edition Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Onze favoriete mixer voor Mombasa Club Strawberry Edition Gin is een klassieke Fever-Tree Premium Indian Tonic Water. De combinatie geeft een heldere roze kleur in het glas. Een fruitige geur, een zachte smaak; een typische vrouwelijke zomer-gin. Je moet houden van deze zachte smaak. Mij gaat deze Britse gin snel vervelen…

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic langs de barlepel in het glas stromen. Het gebruik van de barlepel garandeert een aangenaam bruisende gin-tonic. Werk je cocktail af met een aardbeitje en enkele jeneverbesjes.

Eindconclusie? Zeer fruitig. Eigenlijk té. Geen herhaalaankoop.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties