Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 90

Wie Copperhead Gin zegt, neemt in dezelfde adem ook de naam Yvan Vindevogel in de mond. Vindevogel, de apotheker die in 1987 Omega Pharma oprichtte, heeft met Copperhead één van de belangrijkste Belgische ginmerken in handen. De typische bronzen fles, elke Belgische ginliefhebber kent hem wel. Copperhead Gin staat bol van kruidige aroma’s. Een waar plezier voor de smaakpapillen. Dat de heer Vindevogel volgens derijkstebelgen.be een financieel vermogen heeft opgebouwd van bijna 100 miljoen euro… maakt ons eigenlijk niets meer uit. Bedankt voor deze prachtige Belgische creatie!

Copperhead Gin

Yvan Vindevogel

Samen met een zakenpartner heeft Vindevogel Omega Pharma opgericht in het jaar 1987. Pas een kleine tien jaar later komt de naam van Marc Coucke om de hoek piepen. Vindevogel’s oorspronkelijke zakenpartner verlaat het moederschip, waarna Coucke aan boord springt. In 1994 is het de beurt aan Vindevogel om uit het bedrijf te stappen.

Vindevogel is het schoolvoorbeeld van serial entrepreneurship. Na diverse investeringen in de farma, zien we zijn naam ook opduiken in het horeca-wezen. Ondermeer het prachtige vintage Hotel Damier in het hart van Kortrijk valt onder zijn beheer. Niets dan goeds over Hotel Damier. De kamers stralen vintage uit, terwijl de innerlijke mens mens met volle teugen kan genieten van een schitterend ontbijtbuffet. En in 2014 is het tijd voor onze geliefde Copperhead Gin.

Copperhead Gin

Copperhead krijgt de koosnaam The Alchemist Gin mee. Vindevogel rondde immers zijn studies als apotheker af, alvorens als entrepreneur aan de slag te gaan. Samen met Bernard Filliers, van de gelijkname graanstokerij Filliers, wordt Copperhead Gin gelanceerd. De belangrijkste botanicals zijn jeneverbessen, korianderzaad, engelwortel, zeste van sinaasappel en kardemom. Vooral de laatste twee geven Copperhead Gin een schitterende eigen identiteit.

Copperhead Gin was immers één van de eerste premium Belgische gins. Geen 45 botanicals. Simpelweg een top-spirit. Wanneer de heren van Jet Import de schouders onder het project zitten, krijgt ook de distributiestrategie verder vorm. Jet Import, ondermeer verantwoordelijk om Red Bull in de Belgische markt te zetten, geeft Copperhead Gin de juiste toegang tot de markt. In no-time kent iedereen de bronzen fles met de koperkop slang.

De koperkop slang is een verwijzing naar het apothekersverleden van Vindevogel. Iedereen kent wel de typische afbeelding van de groene slang, gedraaid rond een kruis (kerykeion staf), op een witte achtergrond. Bij het openen van de fles wordt je reukorgaan verrast door de stevige body. De kruidige infusie is aanwezig. Puur gedronken drinkt hij relatief zacht af. Hij brandt niet door. Werkelijk een schitterend product! Copperhead Gin wordt gebotteld in flessen van 50 cl. bij een ABV van 40%.

Copperhead Gin

Garnituren & The Perfect Serve

De beste partner voor Copperhead Gin is ongetwijfeld Fever-Tree Mediterranean Tonic Water. Het kruidige uit de gin heeft echt wel tegenwerk nodig van een sterke tonic. Neem de tijd om even te ruiken aan je glas. Wat een fantastische neus heeft deze combinatie toch. Sip traag van je glas en verwen je smaakpapillen. Het is een overweldigende smaakbelevenis. Enkel superlatieven voor deze Copperhead Gin.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Gebruik de barlepel om je gin-tonic lekker bruisend te houden. Werk het geheel af met enkele jeneverbesjes, wat kardemomzaadjes en zeste van sinaasappel. Meer heeft Copperhead Gin niet nodig om je hart te verwarmen, zowel in de zomer als in de winter.

Eindconclusie? Een must-have. Punt!

Copperhead Gin

Copperhead Gin collectie

Naast de klassieke Copperhead Gin vinden we ook twee nieuwe spirits in deze collectie. De vorm van de fles blijft identiek, de kleur verandert. De kobaltgroene fles draagt de naam Copperhead Gin – The Gibson Edition. De lichtbruine fles is een Copperhead Gin Barrel Aged. De matzwarte fles kennen we als Copperhead Black Batch Gin. Copperhead Black Batch heeft overigens de tweedehoogte score behaald op Theperfectserve.be – zeker het proberen waard!

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties