Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 84

6 Moments Gin is het geesteskind van Zornik frontman Koen Buyse. In de start van de ginhype, intussen goed vijf jaar geleden, wordt 6 Moments Gin door zes vrienden op de markt gebracht. Een roze gin met infusie van rozenblaadjes. Een uitgebreide waaier aan botanicals, met een “typische” zoete afdronk. Het is een toegankelijke en vrouwvriendelijke gin… maar je moet wel een fan zijn van deze zoete toetsen.

6 Moments Gin

Koen Buyse, Zornik

Zornik is de Belgische rockband rond Koen Buyse en staat gekend om hits zoals Scared of Yourself. De Scared of Yourself remix van Peter Luts bleef 13 weken in de Ultratop 50 staan in 2005. Opgericht in 1999, bestaat Zornik vandaag bijna 20 jaar. In die periode verzamelde Buyse een hele resem TMF Awards alsook een platina album. Het laatste album verscheen in 2015; Blinded by the Diamonds.

6 Moments Gin

6 Moments Gin is samengesteld uit een hele resem botanicals. Geen bijzondere vruchten of exotische kruiden… maar klassieke ginbotanicals. Het hart van 6 Moments Gin wordt gevormd door jeneverbessen, in combinatie met aardse samen van engelwortel, koriander, kardemom en liswortel. De warme en zoete tinten worden bekomen met kaneel, zoethout, muskaatnoot, kruidnagel en rozenblaadjes. De citrusinfusie dankt 6 Moments Gin aan zeste van citroen en zeste van sinaasappel, alsook het toevoegen van citronella. Ook in de smaakmix vinden we twee pittige botanicals: gember en zwarte peper – maar derondanks drinkt 6 Moments Gin niet brandiger af.

Bij het openen van de fles, merk je duidelijk de zachtheid van de gin. De kruidige botanicals worden helemaal naar de achtergrond verwezen. Puur gedronken proef je de rozenblaadjes en de tinten van zoethout, kruidnagel en muskaatnoot. 6 Moments Gin wordt gebotteld in flessen van 50 cl. met een ABV van 40% en wordt gestookt bij De Moor.

6 Moments Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Wat mij betreft heb je twee mogelijke mixers voor 6 Moments Gin. Ofwel maak je er een extravagante zoete cocktail van… ofwel serveer je een klassieke gin-tonic. De extra-zoete variant bekom je door te kiezen voor een Schweppes Premium Pink Pepper Tonic. Voor een klassieke gin-tonic kies ik voor een Fever-Tree Premium Indian Tonic Water. In het glas zal in beide gevallen het zoete aanwezig blijven. Een lichtroze cocktail, sowieso een streling voor het oog. De smaak is zacht en aangenaam.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Dankzij het gebruik van de barlepel blijft je cocktail lekker bruisend. Om de infusie van rozenblaadjes te onderstrepen, maak ik graag gebruik van een Perzisch roosje als garnituur. De rest van het glas vullen we op met zwarte pepertjes en jeneverbessen.

Eindconclusie? Voor het vrouwelijk publiek durf ik 6 Moments Gin gerust aanbevelen. Je moet houden van deze zoete smaakcombo. Het is voor mij de verpersoonlijking van de ginhype. Een gin-purist zal dus teleurgesteld zijn.

6 Moments Gin collectie

Naast de klassieke 6 Moments Gin heeft Koen Buyse ook 6 Moments Gin Sense Unlimited op de markt gebracht.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties