Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 89

Cherry Moon Gin is een variant op de originele Moon Gin. Tommy de Mulder en Matthew van Noten brengen een stukje kosmos naar onze geliefde Coppa-glazen. De Oost-Vlamingen hebben intussen een rist medailles verzameld… maar zal Cherry Moon Gin even goed scoren als zijn voorganger? Is Cherry Moon Gin een echte lady killer? De buitengewoon zachte afdronk, gebaseerd op kersen en infusie van rozenblaadjes, doet onze ademhaling alvast even stokken!

Cherry Moon Gin

De Maan

Cherry Moon Gin en Moon Gin verwijzen naar het prachtige hemellichaam dat zich tussen 363.000 kilometer en 405.000 kilometer van de Aarde bevindt. De maan is de enige natuurlijke satelliet van de planeet die wij “thuis” mogen noemen. Wist je overigens dat onze Maan de vijfde grootste maan is in ons zonnestelsel, na Ganymedes (Jupiter), Titan (Saturnus), Callisto (Jupiter) en Io (Jupiter)?

De maan is verantwoordelijk voor diverse fenomenen op onze aardbol. De getijdewerking van onze oceanen is bijvoorbeeld te danken aan een samenspel tussen Zon, Maan en rotatie van de Aarde. Mogelijk is al het leven op Aarde trouwens te danken aan onze Maan. Onze satelliet fungeert immers als een natuurlijk schild tegen meteorietinslagen. De meeste kraters op de Maan dateren van de periode waarin ons zonnestelsel gevormd werd, goed 4 miljard jaar terug. Het ontbreken van een atmosfeer zorgt ervoor dat de inslagkraters nog steeds “vers” uitzien.

Cherry Moon Gin

Moon Gin

Een volledige introductie wijden aan een satelliet met een diameter van 3.476 kilometer? Omdat Moon Gin namelijk echt… een stukje Maan bevat! Ondernemers Tommy De Mulder en Matthew van Noten konden een stuk meteoriet op de kop te tikken. Deze Maansteen van amper 2 gram wordt tijdens het stoken in de destillatiekolf gehangen. De alcoholdampen komen zodoende in aanraking met de Maan… en zo is het verhaal van Moon Gin en Cherry Moon Gin geboren.

Moon Gin behaalde twee maal zilver op de International Spirit & Wine Competition (ISWC), zilver op de Concours Mondial de Bruxelles en Platina op de International SIP Awards.

Cherry Moon Gin

Alwaar Moon Gin een klassiekere body heeft, kiezen Tommy en Matthew vandaag voor een floraler gegeven. Cherry Moon Gin heeft een typische roze kleur. Zoals de naam Cherry doet vermoeden, mag je je verwachten aan een infusie van kers. Daarnaast vind je ook krieken en rozenblaadjes in Cherry Moon Gin. De basisalcohol is een neutraal graandestillaat. Cherry Moon Gin wordt gestookt bij Stokerij de Moor in Aalst.

Bij het openen van de fles wordt je reukorgaan verrast door het overwicht van jeneverbessen. Waar blijven de kersen? Waar is de floraliteit? De kersen komen pas helemaal op het einde naar boven, in de keelholte. Je proeft de kersen, zonder dat de geur dominant aanwezig is. Betoverend, bijna! Puur gedronken smaakt hij zacht af. Absoluut niet branderig, ondanks het relatief hoge alcoholpercentage van 44%. De jenever- en kersensmaak blendt mooi met de rozenblaadjes. Woorden schieten te kort om deze unieke smaakbeleving te omschrijven. Cherry Moon Gin wordt gebotteld in flessen van 50 cl.

Cherry Moon Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Wij verkiezen ervoor om Cherry Moon Gin te mixen met een neutrale tonic. Een tonic met rozenblaadjes- of kerseninfusie zou de smaak van de gin teveel dragen, waardoor je het “cocktail-gevoel” gaat missen. Een Thomas Henry Indian Tonic gaat uitstekend samen met deze Cherry Moon Gin. In tegenstelling tot andere “roze gins” smaakt het geheel niet overdreven fruitig af. Wat een fantastische cocktail. Moon Gin Cherry is écht spot-on! We hunkeren alvast naar de zomer!

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Door gebruik te maken van de barlepel houd je je gin-tonic lekker bruisend. Werk het geheel af met enkele kersjes en enkele jeneverbesjes… en je bekomt een visueel aantrekkelijke cocktail. In de herfst kan je overigens opteren voor maraschino kersen in plaats van verse kersen.

Eindconclusie? We durven hem warm aanbevelen. Een kunnen al een tipje van de sluier lichten. Cherry Moon Gin zal sowieso deel uitmaken van de derde editie “Tien Belgische gins voor onder de kerstboom”.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties