Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 90

MEN3 Gin is de derde creatie van Mining Spirits. De start-up van Geert Switten is duidelijk niet aan zijn proefstuk toe. Weet MEN3 Gin ons ook te verbazen, net zoals de spitsbroeders van Mining Spirits en Mining Spirits Berlengs? We lichten een tipje van de sluier: de traditionele zachte afdronk is opnieuw aanwezig. Smaakpapillen worden verwend, wederom een knaller.

MEN3 Gin by Mining Spirits - 1

MEN³: van scheerritueel naar zintuiglijke sensatie

MEN3 Gin is geproduceerd op vraag van MEN³, producent van een luxueus scheergamma. Wil je als zelfbeuwste moderne gentlemen je huid verzorgen en aantrekkelijk voor de dag komen? MEN³ is het antwoord. De scheerproducten van MEN³ houden de baardstreek gezond en werken helend bij eczeem, jeuk, baardroos, rode vlekken en droge huid. Man, mannelijk, mannelijkst³ is de leuze van MEN³. Het resultaat van 15 jaar expertise in MENcare en bovendien 100% #madeinbelgium (koop lokaal, hint!).

Mining Spirits: Limburgse mijnen als roots

Zoals eerder aangehaald is MEN3 Gin een creatie van Mining Spirits. Dit brengt mij terug naar mijn Limburgse roots. Het mijnverleden kan niet naar de achtergrond verbannen worden in de provincie Limburg. Aan de horizon in Genk, Maasmechelen en Houthalen zijn nog steeds mijnschachten zichtbaar. De mijngebouwen hebben een nieuwe invulling gekregen. C-Mine is een cultuurcentrum in Genk, dat tevens een Euroscoop cinema huisvest. In Maasmechelen kan je langs de mijnschachten wandelen, met zicht op Maasmechelen Village. Wie wenst kan aldaar ook een filmpje meepikken in de Maasmechelse Euroscoop – in niet-covid tijden.

Mining Spirits Gin

MEN3 Gin by Mining Spirits

Weet MEN3 Gin ons te verbazen? De insteek van deze gin: dezelfde uitstraling mee geven als de scheerproducten van MEN³: frisse neus en zacht. De combinatie van botanicals doet alvast het beste vermoeden: eucalyptus neemt het voortouw, gevolgd door zachte infusies van lavendel, citrus en oranjebloesem. Mannelijke en aardse tinten van koriander, kardemom en den doen de smaak helemaal omslaan.

Bij het openen van de fles domineert de eucalyptus. Hij “bijt” even in de neus. Even fris als de scheerproducten. Wauw. Een duidelijke, uitgesproken geur. Puur gedronken is er eventjes een warme gloed aan het gehemelte. De den smaakt mee, alhoewel tevens de oranjebloesem voor een mooi contrast zorgt. MEN3 Gin heeft ABV van 43%… dat belooft!

MEN3 Gin by Mining Spirits - 2

Garnituren & The Perfect Serve

MEN3 Gin combineren is eigenlijk een bijzonder makkelijke opdracht. Geen fransjes, gewoon een klassieke Fever-Tree Premium Indian Tonic Water. Deze gin verdient om het glas te domineren. Alwaar de alcohol daarstraks eventjes “warm” werd, proeven we nu een verfijnde balans. De sterke smaken blijven aanwezig, maar worden afgevlakt door de mixer. Heerlijk. Een schitterende combinatie.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. MEN3 Gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Gebruik de barlepel om je gin-tonic lekker bruisend te houden. Werk het geheel af met wat steranijs, jeneverbessen en kardemom. Verras vrienden en familie met een prachtige MEN3 Gin & Tonic.

Eindconclusie?

Wederom een topper. Moét je gewoonweg proeven. Staat alvast tussen onze top-scorers!

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties