Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 90

Met Forest Dry Gin All Seasons reviewen we opnieuw een telg uit de Forest Dry familie van Jurgen Lijcops. Recent kwamen de zomer- en herfstedities reeds aan bod. In het kader van vallende bladeren en een prachtig najaarszonnetje brengen wij u een review van Forest Dry Gin All Seaons. Een mengeling van de vier jaargetijden. Het beste van alle werelden, of nét een stapje te ver?

Melkwitte gin-tonic

In tegenstelling tot de meeste gins zijn de spraakwaters van Jurgen Lijcops niet gefilterd. Dat betekent dat de etherische oliën aanwezig blijven in de gin. Forest Dry Gin All Seasons heeft dus ook de typische melkwitte kleur wanneer hij gemengd wordt met tonic. De etherische oliën komen vrij uit de botanicals tijdens het stoken. Het blijft een leuke touch.

Forest Dry Gin All Seasons

Forest Dry Gin All Seasons

Zoals de naam doet vermoeden, krijg je de combinatie van de vier jaargetijden voorgeschoteld in je glas. Antonio Vivaldi had het zelf niet beter kunnen componeren. Van elk seizoen wordt een stukje van de smaak opgenomen, zeer herkenbaar in de mond. Het is prachtig hoe zomer (fris) en winter (kruidig) met elkaar blenden, waarbij de typische herfst-afdronk opnieuw komt bovendrijven. Het valt op dat het fruitige, zoete van de lente-editie naar de achtergrond verdwijnt. De combinatie smaakt zacht af, een uitmuntende balans.

In de smaakmix vind je naast jeneverbes nog 23 andere gin-botanicals; waaronder enkele gin-klassiekers zoals kardemom, engelwortel korianderzaad en iriswortel. De wintervariant zorgt voor infusie van bijvoorbeeld steranijs, staartpeper en Jamaicaanse peper. De zachte zomertinten komen uit een combinatie van zoethout en citrustoetsen van appelsien, mandarijn, citroen, limoen en bergamot.

De combinatie is een prachtige wandel doorheen de vier seizoenen. Forest Dry Gin All Seasons is afgerond, compleet. Puur gedronken smaakt hij verfijnd in de mond. De fles neemt je mee op reis. Een buitengewone ervaring, wat van deze Forest Dry Gin All Seasons mijn persoonlijke favoriet maakt. Forest Dry Gin All Seasons wordt gebotteld in flessen van 50 cl. met een alcoholpercentage van 38%.

Forest Dry Gin All Seasons

Garnituren & The Perfect Serve

Forest Dry Gin All Seasons vraagt met zijn intrigerende mix om een neutrale tonic. Je wilt namelijk de smaak van de gin blijven herkennen en aanbidden. Thomas Henry Indian Tonic Water is de juiste partner voor Forest Dry All Seasons. Het frisse blijft aanwezig, zonder dat je de kruidige en pittige botanicals naar de achtergrond verwijst.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk vervolgens 4,5 cl. gin in. Laat daarna 12,5 cl. tonic langs de barlepel in het glas stromen. Gebruik een barlepel, zo blijft je gin-tonic lekker bruisend. We werken onze cocktail af met een schijfje verse gember. Waarom gember? Het heeft dezelfde eigenschappen als de botanicals; een tikje pittig, een spicy ondertoon. De combinatie van melkwitte gin met een schijfje gember ziet er trouwens ook goed uit.

Eindconclusie? Elke gin uit de Forest Dry Gin collectie heeft zijn eigen verdiensten. Je moet de smaak weten te waarderen, want zoals steeds is de afdronk uitgesproken. Moet je Forest Dry Gin All Seaons proberen? Zeker weten. Dit is een herhaalaankoop! Ik heb een nieuwe persoonlijke favoriet binnen de Forest Dry Gin familie!

Forest Dry Gin collectie

Intussen omslaat de collectie Forest Dry Gin de volgende gins: Forest Dry Gin Spring, Forest Dry Gin Summer, Forest Dry Gin Autumn, Forest Dry Gin Winter, Forest Dry Gin Quersus, Forest Dry Gin All Seasons, Forest Dry Gin Valentine, Forest Dry Gin Winter – Limited Valentine Edition, Forest Dry Gin Navy Strength Anno Domini 2015.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties