Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 89

Cavalieri Gin 3.0 is de derde geestesdrank uit de collectie van Luc Vannitsen. Weet de groene, kruidige, editie ons ook te overtuigen? De Ridders van de Keuken hebben met klassieke Italiaanse kruiden gegoocheld: tomaatjes, basilicum, venkel en rozemarijn. Een atypische combinatie met een pittige afdronk. De rozemarijn zindert lekker lang na. Met gesloten ogen, waan je je toch een beetje dichter bij het Gardameer.

Cavalieri Gin 3.0

Cavalieri in Cucina

Een kleine tien jaar geleden verandert de Limburgse entrepreneur Luc Vannitsen het geweer van schouder. Passie voor lekker eten wordt plots een buitengewone hobby. Cavalieri in Cucina, oftewel: de Ridders van de Keuken wordt boven het doopvont gehouden. Een groep lokale ondernemers komt wekelijks samen om gezellig te kokkerellen. Advocaten, IT-specialisten, chirurgen… een jolige bende die ’s avonds achter het fornuis staat. De Cavalieri in Cucina missen echter één ingrediënt: een eigen gin. Al snel volgt Cavalieri Gin, gevolgd door Cavalieri Gin 2.0 en Cavalieri Gin 3.0 – elk met z’n eigen kleurtje.

Cavalieri in Cucina groeit snel uit tot een lokaal succes. Het verhaal van Vannitsen breidt vervolgens uit met kooklessen voor de Principessa in Cucina – de Keukenprinsessen. Het ultieme doel? De prachtige keuken en dito eetruimte in Diepenbeek elke middag en avond vol krijgen. Niet met tafelende klanten, maar met hobbykoks. Ervaren chef-koks staan gewone mensen bij om hun kookkunsten bij te schaven. Is de honger aangewakkerd? Versterk je innerlijke mens met een bezoekje aan Hoenger.be, ideaal geschikt voor workshops, incentives en teambuildings.

Luc Vannitsen - Cavalieri Gin

Cavalieri Gin 3.0

Cavalieri Gin 3.0 is een complexe gin. De kruidige botanicals zijn relatief standaard. Basilicum en rozemarijn zie je vaak terugkomen in kruidige gins. Tomaatjes en venkel zijn de bijzonderheden. Gaan beide smaken wel samen met een spirit? Gaat dit smaken naar een gin-tonic, of naar de salsa op een Italiaanse bruschetta? Het openen van de fles stelt me gelukkig snel gerust. Een tijm-achtige geur prikkelt je neusorgaan.

Puur gedronken moest ik even schrikken! Eén voor één passeren de smaken de revue. Het begint met basilicum, vervolgens een hint van venkel, waarna het migreert naar een klassieke rozemarijn-tijm-achtige afdronk. Een kleine warme prikkel in de mond, ondanks het relatief lage alcoholpercentage. Puur gedronken is Cavalieri Gin 3.0 niet meteen mijn favoriet, wat je ook in de scoring zult zien. Echter… in combinatie met een premium mixer, heeft Vannitsen opnieuw goud in handen.

De derde generatie Cavalieri Gin wordt gebotteld in flessen van 50 cl. met een alcoholpercentage van 38%. Het lage ABV maakt deze gin toegankelijk voor een breed publiek. De afdronk is kruidig zonder je mond volledig te verwarmen of de smaakpapillen te verlammen.

Cavalieri Gin 3.0

Garnituren & The Perfect Serve

Cavalieri Gin 3.0 laat zich uitstekend mixen met een klassieke tonic. Onze voorkeur gaat uit naar een Fever-Tree Premium Mediterranean Tonic Water. Een gin-tonic voor zowel zomer en winter, dat staat buiten kijf. De geur in het glas is buitengewoon aangenaam. De kracht van de gin wordt een beetje afgezwakt door het bittere van de tonic. Het gevolg is een balans tussen de kruidige botanicals en de mixer. Cavalieri Gin 3.0 heeft ons hart veroverd. Zowel op koude winteravonden als op een zomers terras, kan je een breed publiek verrassen met een gin van eigen bodem.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Door de barlepel te gebruiken, houd je je gin-tonic lekker bruisend. Om je cocktail af te werken, garneer je je ballonglas met rozemarijn en enkele jeneverbesjes. Wil je ecologisch te werk gaan en single-use-plastics vermijden? Vervang je klassiek rietje door een dikkere Italiaanse pasta.

Eindconclusie? Wederom een steengoede gin van Cavalieri in Cucina. Cavalieri Gin 3.0 behaalt een mooie score, vergelijkbaar met andere kruidige klassiekers zoals een Gin Mare en Monkey 47. De eerlijke smaak in gin-tonic vorm heeft ons overstag doen gaan.

Cavalieri Gin

Andere Cavalieri Gins

Naast Cavalieri Gin 3.0 is er ook een neutrale versie op de markt. In de neutrale versie zijn het voornamelijk jeneverbessen die de smaakmix domineren. De rode variant staat te boek als Cavalieri Gin 2.0. Een infusie van zoete sinaasappelen, frambozen en aardbei zorgt voor een bijzonder aangename afdronk. Cavalieri Gin 2.0 scoorde overigens de hoogste score ooit op Theperfectserve.be. In onze lijst van beste gins staat de Limburgse roze gin op de absolute nummer 1 positie.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties