Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 92

Cavalieri Gin 2.0 brengt mij terug naar mijn Limburgse roots. Iedere Limburger kent het fenomeen wel: het Limburg gevoel. Omdat ik altijd een fan ben van streekproducten, was het hoog tijd om de geesteskinderen van Luc Vannitsen aan een smaaktest te onderwerpen. Zullen de Ridders van de Keuken ons verbazen? Kan een roze compound gin ons overtuigen? Toegegeven: Cavalieri Gin 2.0 heeft ons hart veroverd!

Cavalieri Gin 2.0

Luc Vannitsen

Het verhaal van Cavalieri Gin 2.0 vindt zijn oorsprong bij de Limburgse entrepreneur Luc Vannitsen. Vannitsen heeft een passie voor lekker eten. Een uit de hand gelopen hobby, de start-up Cavalieri in Cucina, legt de basis voor de Italo-Belgische spirits. Limburgse entrepreneurs komen wekelijks samen om kennis en kunde van de povera cucina aan te leren. Eind 2016 zet Vannitsen de eerste Cavalieri Gin in de markt. De Ridders van de Keuken hebben hun eerste gin te pakken. Iets zegt ons dat dit wapenfeit niet het laatste avondmaal is…

Nadat Vannitsen zijn bedrijven Offitel en Essenzi van de hand doet, groeit de hoenger. Thuiszitten is niet aan deze joviale man besteed. Al snel zet hij zijn tanden in een nieuw project: Hoenger. Hoenger verzorgt kookworkshops in een prachtige locatie in Diepenbeek. Op zoek naar een teambuilding waarbij de innerlijke mens verwend wordt? Ga zeker even te rade bij Hoenger. Intussen spreken we 2018… en de honger is nog steeds niet gestild. Cavalieri Gin 2.0 en Cavalieri Gin 3.0 verschijnen op de markt. De tricolore Italiaanse vlag is een feit!

Luc Vannitsen - Cavalieri Gin

Cavalieri Gin 2.0

Cavalieri Gin 2.0 is eigenlijk een beduidend eenvoudige gin. Een combinatie van zacht afsmakende botanicals geeft de gin body. Jeneverbessen, Italiaanse zoete sinaasappelen, frambozen en aardbei geven Cavalieri Gin 2.0 diens typische rode kleur. Het is de Limburgse familie Massy, met ruim drie generaties ervaring in stoken, die Cavalieri Gin 2.0 destilleert. Na het destilleren wordt wat extra suiker toegevoegd aan Cavalieri Gin 2.0. Je mag je dus verwachten aan een bijzonder zachte afdronk.

Bij het openen van de fles wordt je reukorgaan verwend met bijzonder fruitige aroma’s. Een waar genot! Het water loopt in de mond. Puur gedronken onthouden we de frisse en zachte smaak. Aardbeien en frambozen domineren. Het zoete is stevig aanwezig. Iets voor de liefhebbers, alhoewel je eigenlijk iedereen een plezier kunt doen met deze tweede generatie Cavalieri Gin. Cavalieri Gin 2.0 wordt gebotteld in flessen van 50 cl. met een alcoholpercentage van 38%. Vannitsen kiest standaard voor 38%, om de afdronk zacht en toegankelijk te houden.

Cavalieri Gin 2.0

Garnituren & The Perfect Serve

Cavalieri Gin 2.0 laat zich uitstekend mixen met een neutrale tonic. Onze voorkeur gaat vandaag uit naar een Fever-Tree Premium Indian Tonic Water. Aangevuld met wat framboosjes in het glas, heb je echt een zomerste gin-tonic. Het is me duidelijk waarom Cavalier Gin het tot in sterrenrestarants schopt. Deze Limburgse gin is zo toegankelijk dat je hem aan iedereen kunt serveren. Een bijzonder aangename verrassing, perfect geschikt voor een zonnige zomerdag.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Door de barlepel te gebruiken, houd je je gin-tonic lekker bruisend. Om het geheel af te werken, heb je eigenlijk maar twee ingrediënten nodig: een framboosje en enkele jeneverbesjes. Versier je Italiaanse gin-tonic met een lang rietje van pasta… voor dat echte zuiderse gevoel.

Eindconclusie? Theperfectserve.be heeft na twee jaar een nieuwe nummer 1. Neen, Cavalier Gin is geen London Dry gin. Maar we hebben nooit beweerd dat enkel London Dry gins een goede score kunnen bekomen. Cavalieri Gin 2.0 verlegt de grenzen. Het is een aangenaam zoete gin, zonder te gaan smaken naar snoepjes. Het geheel is in balans, heerlijk zowel puur als in een cocktail. Limburg heeft met Cavalieri Gin 2.0 en KRC Genk nu twee kampioenen in huis.

Cavalieri Gin

Andere Cavalieri Gins

Naast Cavalieri Gin 2.0 is er ook een neutrale versie op de markt. In de neutrale versie zijn het voornamelijk jeneverbessen die de smaakmix domineren. De groene variant staat te boek als Cavalieri Gin 3.0. Een infusie van Italiaanse kruiden zorgt voor een bijzonder aangename afdronk.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties