Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 90

Theperfectserve is een fan van Cherry Moon Gin – maar ook de potige variant van het origineel, Full Moon Gin, weet ons te verleiden. De basis is hetzelfde: een maanrots brengt een stukje hemellichaam naar je gin-tonic. Full Moon Gin is bijzonder, dat staat buiten kijf. Is het de zachte afdronk ondanks het hoge alcoholpercentage, of de perfecte balans tussen de botanicals? Wij zijn overtuigd. Eenmaal de fles leeg… koop je steeds een nieuwe.

De Maan

Moon Gin verwijst naar het hemellichaam dat zich tussen 363.000 kilometer en 405.000 kilometer van de Aarde bevindt. Onze maan is verantwoordelijk voor diverse fenomenen op onze aardbol. De getijdewerking van onze oceanen is bijvoorbeeld te danken aan een samenspel tussen Zon, Maan en rotatie van de Aarde. Mogelijk is al het leven op Aarde trouwens te danken aan onze Maan. Deze satelliet fungeert immers als een natuurlijk schild tegen meteorietinslagen. De meeste kraters op de Maan dateren van de periode waarin ons zonnestelsel gevormd werd, goed 4 miljard jaar terug. Het ontbreken van een atmosfeer zorgt ervoor dat de inslagkraters nog steeds “vers” uitzien. En vandaag hebben wij het privilege om een stukje maanrots in onze Moon Gin te proeven.

Moon Gin

Full Moon Gin

We hebben het al aangehaald: tijdens het productieproces bevindt er zich een maansteen in de destillatiekolf. De Oost-Vlaamse ondernemers Tommy De Mulder en Matthew van Noten konden namelijk een stukje maansteen bemachtigen. Het kleine hebbeding weegt amper 2 gram. De alcoholdampen komen tijdens de destillatie dus effectief in aanraking met de Maan. Een prachtig verhaal.

Bij het openen van de fles ruik je onmiddellijk een krachtige aanwezigheid van kruidige botanicals. Bij het drinken blijven ze echter verbazingwekkend zacht aanwezig. Geen harde of agressieve smaak. Stokerij De Moor heeft opnieuw een meesterwerk afgeleverd. Helaas worden slechts 1.200 flessen te koop aangeboden… en is deze prachtige gin bijzonder moeilijk te verkrijgen.

Full Moon Gin is een limited edition en wordt gebotteld in flessen van 50 cl. met een alcoholpercentage van 49%. Dit maakt van Full Moon Gin meteen een van de Belgische gins met het hoogste alcoholpercentage. Dat de heren niet aan hun proefstuk toe zijn, bewijst hun trofeekast: Moon Gin behaalde twee maal zilver op de International Spirit & Wine Competition (ISWC), zilver op de Concours Mondial de Bruxelles en Platina op de International SIP Awards.

Moon Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Wij verkiezen ervoor om Full Moon Gin te mixen met een neutrale tonic. Moon Gin is zo verfijnd, dat een florale tonic de smaak een ongemakkelijke twist zou geven. Opnieuw kiezen wij voor  een Thomas Henry Indian Tonic – dé neutrale mixer bij uitstek. Afhankelijk van het publiek, raden wij aan om iets meer tonic in te schenken. Niet iedereen is immers fan van het hoge alcoholpercentage. Desalniettemin zijn wij ervan overtuigd dat een gin-purist zeker zal genieten van deze knaller.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Door gebruik te maken van de barlepel houd je je gin-tonic lekker bruisend. Werk het geheel af met enkele jeneverbesjes. Meer heeft Full Moon Gin niet nodig om te schitteren.

Eindconclusie? Wauw!

 

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties