Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 90

Sir Chill Gin is een op-en-top West-Vlaamse creatie. Bart Notenbaert en Jurgen Demeulemeester, liefhebbers van sigaren, hebben alle werelddelen samengebracht in dit mooie product. Een mix van kruiden, planten en noten zorgen voor een zachte doch fruitige afdronk. Een breed publiek zal smelten voor Sir Chill Gin, zoveel is zeker!

Bart Notenbaert en Jurgen Demeulemeester

Liefhebbers van sigaren, wereldreizigers… maar ook connoisseurs van goede gin. Zoveel is duidelijk. De link met sigaren is overal aanwezig. Een pakje cederhout wordt meegeleverd. Niet noodzakelijk om te gebruiken als botanical, wel om een sigaar aan te steken. Alhoewel Notenbaert en Demeulemeester met de fles eerst verwezen naar Winston Churchill… ligt een Churchillesque man met een sigaar te rusten in zijn fauteuil. De knipoog is duidelijk… maar hoe verhoudt deze gin zich tussen de andere Belgische toppers? Alvast een tipje van de sluier: ee bezielers van Sir Chill Gin hebben het beste van alle windstreken samengebracht.

Sir Chill Gin

Winston Churchill

De eerste variant van Sir Chill Gin gebruikte de naam en afbeelding van Winston Churchill. De Britse politicus leidde het Verenigd Koninkrijk als Premier – en speelde tevens een beslissende rol in de geallieerde overwinning in de Tweede Wereldoorlog. Als een van de weinige Europeanen werd Churchill bekroond met het Amerikaanse ereburgerschap. Behalve politicus was Churchill overigens ook een begenadigd schrijver. In 1953 ontving hij de Nobelprijs voor Literatuur. In deze bijzondere tijd, van pandemie en energiecrisis, is volgend citaat wel eentje om over na te denken: “The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.”

Sir Chill Gin

Sir Chill Gin kan je slechts met twee woorden omschrijven. Complex en heerlijk. De lijst van botanicals is niet vrijgegeven, maar duidelijk aanwezig zijn ondermeer amandel, zeste van mandarijn. Bij het openen van de fles wordt ons reukorgaan verwend met een combinatie aan zachte geuren. Vanille, amandel, alsook een kleine zestige toets. Werkelijk een aangename verrassing. Puur gedronken? Zacht op de tong, zacht in de keel. Vanille maakt plaats voor een mengeling van amandel en mandarijn in de afdronk. Zowaar bijna een romantisch en rustgevend gevoel. Sir Chill Gin wordt gebotteld in flessen van 50 cl. met een ABV van 37,5% – niet te straf. Ons inziens had hij een tikkeltje straffer mogen zijn, maar wegens de unieke balans vergeven we dit schoonheidsfoutje.

Sir Chill Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Sir Chill Gin mixen? Kies asjeblieft voor een neutrale tonic. De fluwelen toets wil je echt niet omver duwen met een potige tonic. Laat de botanicals hun werk doen. Wij adviseren een klassieke 1724 ; een Argentijnse tonic.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. Sir Chill Gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Gebruik de barlepel om je gin-tonic lekker bruisend te houden. Werk het geheel af met wat jeneverbessen, een stokje zoethout en een kaneelstokje. De laatste twee botanicals zullen een zachte smaak afdragen aan je cocktail, die heel mooi blendt met de vanille-aroma’s.

Eindconclusie?

Wij zijn fan. Dit is een gin-tonic voor zomer en winter. Elke liefhebber van onze favoriete cocktail zal genieten van deze Sir Chill Tonic. Het type fles dat je opnieuw aankoopt als hij leeg is!

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties