Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 90

De queeste naar de beste Belgische gins brengt ons naar West-Vlaanderen, meer bepaald Kortrijk, waar we stuiten op de Copperhead Black Batch. De gins uit de Copperhead-familie zijn het resultaat van een samenwerking tussen Yves Vindevogel en Bernard Filliers. Filliers kennen we als de man achter graanstokerij Filliers. Vindevogel is werkzaam als apotheker… en heeft een voorliefde voor gins.

Copperhead Black Batch Gin

Copperhead, The Alchemists Gin

De koperkopslang (“copperhead”) is een giftige slang uit de familie adders en de onderfamilie groefkopadder. Hiermee wordt verwezen naar de slangen rondom de kerykeion staf – een logo dat veelvoudig voorkomt in de geneeskunde. Gezien de achtergrond van Vindevogel niet helemaal vreemd, natuurlijk.

De eerste Copperhead gin, gelanceerd tijdens de ginhype van 2014, was meteen een schot in de roos. De oorspronkelijke gin baseert zich op een mengeling van jeneverbessen, sinaasappelschil, korianderzaad, engelwortel en kardemom. Een perfect kruidige balans… die z’n eigen review verdient.

Copperhead Black Batch

Voor de Copperhead Black Batch worden vlierbessen en zwarte Ceylon thee toegevoegd als extra botanicals. “Welcome to the dark side of gin”, staat te lezen op de website van Copperhead – daar kan ik me in vinden. Copperhead Black Batch is daarmee de tweede gin in de Copperhead- collectie. Intussen zijn ook Copperhead Gibson Edition verschenen, alsook een Copperhead Barrel Aged Gin.

De afdronk is puur inderdaad wat donkerder, heviger… en dát smaakt! Het kruidige “bijt” door, laat een aangename warme smaak achter in de mond. Wauw! Bij het openen van de fles, krijg je inderdaad een kruidige mengeling voorgeschoteld. Je ruikt het stevige karakter en de infusie van zwarte thee. Copperhead Black Batch wordt gebotteld in flessen van 50 cl. bij een ABV van 42%.

Copperhead Black Batch Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Om de kruidige smaak te accentueren, verkies ik de Fever-Tree Mediterranean tonic. Een heerlijke combinatie. Een ware streling voor de smaakpapillen. De verfijnde geur in het glas. Je smaakt de kwaliteit. Een completere gin zal je zelden vinden. De kruidige infusie danst met de mediterraanse toetsen van de Fever-Tree tonic. Ook al smaakt de Fever-Tree Mediterranean doorgaans sterk af… toch vindt deze tonic zijn match in het harde en complexe karakter van de Copperhead Black Batch. Zelden heeft een combinatie zo mooi afgesmaakt.

Vul een gekoeld ballonglas met ijs, Schenk 4,5 cl. Copperhead Black Batch in. Laat 12,5 cl. tonic langs de barlepel naar beneden laten vloeien. Door de barlepel te gebruiken, houd je je gin tonic lekker bruisend. Afwerken is simepl: voeg enkele jeneverbessen toe en zeste van sinaasappel. Extra kardemom toevoegen is mijns inziens overkill.

Een echte topper, en niet enkel binnen onze landsgrenzen! Deze hoort in de kast te staan, zowel bij liefhebbers als kenners.

Copperhead Gin

Copperhead Gin collectie

Naast de klassieke Copperhead Gin, vinden we ook twee nieuwe spirits in deze collectie. De vorm van de fles blijft identiek, de kleur verandert. De kobaltgroene fles draagt de naam Copperhead Gin – The Gibson Edition. De lichtbruine fles is een Copperhead Gin Barrel Aged.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties