Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 90

De queeste naar de beste Belgische gins brengt ons naar West-Vlaanderen, meer bepaald Kortrijk, waar we stuiten op de Copperhead Black Batch. De gins uit de Copperhead-familie zijn het resultaat van een samenwerking tussen Yves Vindevogel en Bernard Filliers. Filliers kennen we als de man achter graanstokerij Filliers. Vindevogel is werkzaam als apotheker… en heeft een voorliefde voor gins.

Copperhead Black Batch Gin

Copperhead, de naamstelling

De koperkopslang (“copperhead”) is een giftige slang uit de familie adders en de onderfamilie groefkopadder. Hiermee wordt verwezen naar de slangen rondom de kerykeion staf – een logo dat veelvoudig voorkomt in de geneeskunde. Gezien de achtergrond van Vindevogel niet helemaal vreemd, natuurlijk.

The alchemists gin

De eerste Copperhead gin, gelanceerd tijdens de ginhype van 2014, was meteen een schot in de roos. De oorspronkelijke gin baseert zich op een mengeling van jeneverbessen, sinaasappelschil, korianderzaad, engelwortel en kardemom. Een perfect kruidige balans… die z’n eigen review verdient.

Copperhead Black Batch

Voor de Copperhead Black Batch worden vlierbessen en zwarte Ceylon thee toegevoegd als extra botanicals. “Welcome to the dark side of gin”, staat te lezen op de website van Copperhead – daar kan ik me in vinden. De afdronk is puur inderdaad wat donkerder, heviger… en dát smaakt! Het kruidige “bijt” door, laat een aangename warme smaak achter in de mond. Wauw!

Copperhead Black Batch

Garnituren & The Perfect Serve

Om de kruidige smaak te accentueren, verkies ik de Fever-Tree Mediterranean tonic. Het gekoelde ballonglas goed vullen met ijs, 4,5 cl Copperhead Black Batch toevoegen. 12 cl tonic langs de barlepel naar beneden laten vloeien… en het geheel afwerken met enkele jeneverbessen en zeste van sinaasappel. Extra kardemom toevoegen is mijns inziens overkill. Ook al smaakt de Fever-Tree Mediterranean doorgaans sterk af… toch vindt deze tonic zijn match in het harde en complexe karakter van de Copperhead Black Batch.

Een echte topper, en niet enkel binnen onze landsgrenzen! Deze hoort in de kast te staan, zowel bij liefhebbers als kenners.

 

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

3 reacties

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Fentimans Herbal tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties