Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 77

Na enkele tussenstops in België, brengt deze blog u naar Spanje met de Bodegas Williams & Humbert Botanic Pink Kiss Gin. De geschiedenis van de fabrikant brengt ons terug naar de 19e eeuw. Het wijnhuis, waar het verhaal oorspronkelijk mee start, wordt opgericht in 19877 door Sir Alexander Williams en Arthur Humbert. Williams was een notoir liefhebber van sherry’s, Humbert een specialist in internationale betrekkingen.

Ahold – een Benelux touch

Bodegas Williams & Humbert wordt in 1979 onderdeel van Ahold, u kent ze wel, Albert Heijn & Delhaize. Ahold neemt een belang van 50% in de onderneming. Aan het begin van de 21ste eeuw koopt de Spaanse familie Medina, de andere aandeelhouder, Ahold uit. Bodegas Williams & Humbert, opererend onder de naam Luis Páez S.A., gaat verder als familiebedrijf met internationale ambities.

Botanic Pink Kiss Gin

Botanic Pink Kiss Gin

De Botanic Pink Kiss is de derde telg uit de Botanic-familie. Typisch aan de Botanic gins is dat deze drie maal gedestilleerd worden. De basis van de gin is een graandestillaat uit Engeland. Naast jeneverbessen maken de volgende botanicals maken deel uit van de smaakmix: mandarijn, tijm, koriander, cirtoen, kardemom, kaneel, pepermunt, amandel, anijs, mango, kamille, aardbeien, frambozen, bosbessen en Buddha’s hand. Buddha’s hand is een bijzonder (lelijke?) vrucht en komt uit het Oosten. Deze citrusvrucht heeft de vorm van een hand met bijhorende vingers… en geeft een citrustouch aan het geheel. Buddha’s hand is een van de oudste citrusvarianten, bevat geen of weinig pulp/sap, is pitloos, en wordt voornamelijk gebruikt voor z’n aromatische zeste.

Pink Kiss is een variant op de Botanic Premium en voegt frambozen, aardbeien en bosbessen toe aan het geheel. Deze Spaanse gin heeft een felroze kleur. Bij het openen valt het meteen op: een bijzonder frisse geur, waarbij het zoete van de rode vruchten komt bovendrijven. Bij het puur drinken smaak je meteen de Botanic Premium, bij de afdronk domineren de bosbessen. Een intrigerend geheel, maar net iéts te chemisch voor mij. De Botanic Pink Kiss Gin is dankzij z’n zoetere smaak zeer toegankelijk voor een breder publiek, maar persoonlijk ben ik voorstander van het basisproduct, namelijk Botanic Premium.

Botanic Pink Kiss Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Zoals geweten ben ik voorstander van het toevoegen van een garnituur die deel uitmaakt van de smaakmix. Voor de Botanic Pink Kiss dus enkel wat zeste van citrusvruchten en wat jeneverbessen. Meer heeft deze gin niet nodig om uit te blinken. Voor vrouwelijk gezelschap mix ik hem graag met Schweppes Orange Blossom & Lavendar. De zachte zoete gin zal het karakter van de gin onderstrepen, zonder te dominant uit de hoek te komen. Voor het mannelijk gezelschap serveer ik hem liefst met een 1724.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Giet 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic langs de barlepel in het glas stromen. Door gebruik te maken van de barlepel kan je je gin-tonic lekker bruisend houden. Je Botanic Pink Kiss gin & tonic kan je afwerken door wat zeste van limoen of citroen toe te voegen. De zeste zal het zoetere wat gaan compenseren, wat het geheel wat toegankelijker maakt.

Moet je hem kopen? Als de dame des huizes graag een zachte zoete gin drinkt, ja. Verkies je liever een London Dry Gin met citrusinfusie, kies dan voor het echte product, de Botanic Premium.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties