Ik verstop mijn weightlossjourney niet. “When there’s an elephant in the room, introduce him“, zegt een Engels spreekwoord. Ooit was ik die olifant :-). Vandaag sta ruim 40 kilogram lichter. Alles bij elkaar heeft het mij 12 maanden gekost. Wanneer mensen me vragen hoe ik het geflikt heb? Bijzonder simpel. Eet minder, eet gezonder… en begin v*rdomme met sporten. Geen gin-tonic dieet dus (helaas…).

Mijn voedingspatroon is veranderd: 2-4 stukken fruit per dag; voornamelijk ’s middags. ’s Avonds probeer ik mij te beperken tot een gezonde salade. Zoveel leuke opties: Ceasar salade, salade Niçoise, met een stukje vlees erbij … alles kan! Toch geniet ik 2 avonden per week van allerhande rotzooi. Ook bij professionele verplaatsingen eet ik gewoon mee. ’s Avonds compenseer ik het wel met een langere work-out op de loopband. Een vaste, dagelijkse work-out! Het resultaat zie je in de foto hieronder:

Mijn weightlossjourney met bijhorend sportprogramma

Januari: 115 kg – 1 km wandelen (vlak, zonder helling)
Februari: 112 kg – 2 km wandelen (vlak, zonder helling)
Maart: 108 kg – 3 km wandelen (vlak, zonder helling)
April: 103 kg – 4 km wandelen (vlak, zonder helling)
Mei: 98 kg – 6 km wandelen (lichte helling, 2 graden)
Juni: 95 kg – 7 km wandelen (lichte helling, 4 graden)
Juli: 91 kg – 9 km wandelen (stevige helling, 7 graden)
Augustus: 87 kg – 12 km wandelen (stevige helling, 7 graden)
September: 83 kg – 9 km wandelen (helling 10 graden)
Oktober: 78 kg – 8 km wandelen (helling 12 graden)
November: 75 kg – 8 km wandelen (helling 12 graden)
December: 71 kg – 6 km wandelen (helling 15 graden)

Vandaag houd ik vast aan 6 km wandelen op 15 graden helling, of 4 km lopen op vlakke ondergrond. Tenminste, tot en met afgelopen vrijdag. De eerste symptomen van de lopersknie steken de kop op na een work-out van 130 minuten (oeps…). Voorlopig eventjes een stapje terug. Vlakke ondergrond en losjes uitwandelen, tot de pijn weg is. Binnen twee weken verwacht ik terug op volle kracht te zijn. Intussen de spieren rondom de knie versterken (quads) en toch proberen in beweging te blijven.

Wat mij wel frustreert, is dat ik intussen terug richting de 75 kg kruip. De spiermassa rond mijn schouders ontwikkelt zich, loperskuiten, dijspieren… het is een logisch gevolg van steeds intensievere work-outs. Ik heb dus besloten niet meer naar de weegschaal te kijken, zolang maatje M mij goed past. Laat dat een wijze les zijn aan iedereen die af en toe twijfelt aan de weegschaal.

Mijn conditie in 2018

Update van 1 april 2018 (not kidding!): de lopersknie is verleden tijd dankzij een schitterende tool; een hometrainer. Door lopen, wandelen en fietsen af te wisselen, heb ik diverse spiergroepen kunnen versterken. Dit stelt mij vandaag in staat om ruim 80 km. te fietsen aan een gemiddelde snelheid van 30 km/u. Zonder enig nadelig gevolg. De frisheid zit er nog steeds in. Mijn gemiddelde hartslag in rust ligt om en bij de 53 slagen per minuut. Mijn recuperatievermogen na de work-out staat op een daling van 35-40 slagen per minuut in de 1e minuut. Qua conditie heb ik nooit zo sterk gestaan.

Seven Stone Gin

Seven Stone Gin

Mijn passie voor gin bereikt intussen ook mijn professionele omgeving. Op een avond krijg ik een Facebook-berichtje met als vraag: “hoeveel kilo waarde gij nu kwijt?”. Bon, het is geen geheim, dus ik antwoord. Enkele weken later wordt mij een fles Seven Stone Gin aangeboden. Cool, een nieuwe gin! Nog nooit van gehoord. Toch zou hij uit België komen? Er wordt verwezen naar het etiket…

There once was a man who carried too much,
until one day he decided enough was enough.
So he walked, he ran and above all he became
healthy as such…
And he kept going, even though the going got tough…

But as tough as it got, he never gave up…
Even though he went through it all on his own…
And to this day he keeps his chin up…
Smiling because he lost seven stone…

Mijn reactie? Dat is me precies op het lijf geschreven, na dat machiavellistisch jaar 2016. Het blijkt dan ook werkelijk vóór mij geschreven te zijn. Seven stone is namelijk 44,45 kg. Toegegeven, 2016 was niet makkelijk… maar zolang de zon schijnt, gaan we lekker door. Eigenlijk is deze fles Seven Stone Gin de verpersoonlijking van mijn levensvisie. Zolang er leven is, is er hoop. Laten we er allemaal het beste van maken. En als de zon even niet schijnt, drink dan maar een Seven Stone Gin!

Responsive design

Sinds deze week is www.theperfectserve.be ook responsive, wat de user experience verbetert op smartphone. Nog enkele kleine glitches zullen binnenkort aangepakt worden. Het gaat over detailwerk, uitlijnen van teksten… maar desalniettemin kunnen jullie nu nog makkelijker de perfect serve vinden. Bedankt hiervoor, mensen in Herentals. Laten we daar op een vrijdagnamiddag met het vaste projectteam eens een G&T op drinken?

Review nummer 50

Komend weekend verschijnt de 50ste review. Ik probeer elke week een nieuwe tekst te brengen met achtergrondinformatie over de stoker. Niet altijd makkelijk te combineren met mijn professioneel leven en mijn work-outs… maar voorlopig kan ik jullie nog elke week verwennen met een nieuwe gin. Zoals het er nu naar uitziet, gaan we sowieso nog een jaartje door met bloggen. De collectie aan gins kruipt stilletjes richting 150 flessen, wat betekent dat we nog voldoende content kunnen aanbieden.

Categories: About us

4 Responses so far.

 1. Matthias Soberon schreef:

  Mooi geschreven, een echte inspiratie! En heel veel succes met het herstel van je knie!

 2. Leb schreef:

  Inspirerend, mooi en vlot geschreven stuk! Proficiat met het doorbreken van je eigen “brick wall” en veel succes met het bereiken van al je doelen.

 3. Wendy schreef:

  Ik heb eens tijd gemaakt en je blog gelezen.
  Echt Mooi geschreven , maar vooral een dikke pluim om te zien wat je al bereikt hebt in u leven..

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties