Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 79

B Gin Apple is een product van de hand van Manuel Wouters. Wouters, de Antwerpse meester-mixoloog, heeft B Gin Apple gecreëerd voor Delhaize. Graanstokerij Filliers is aangeduid om het destillaat te stoken. Een samenwerkingsverband tussen drie grote namen, zoiets moet toch bijzonder zijn – toch?

Graanstokerij Filliers

Het verhaal van Filliers start in de 18e eeuw. Karel Lodewijk Filliers gaat op zoek naar manieren om zijn activiteiten te diversifiëren. Naast de klassieke agricultuur wil Filliers ook starten met het stoken van jenever. Anno 2019 staat de vijfde generatie van de familie Filliers aan het roer van de graanstokerij. De portfolio aan producten is vandaag uitgebreid met fruitjenevers, Wortegemse, advokaat, vodka, whisky, jenever…

B Gin Apple

Manuel Wouters

De legende wilt dat Antwerps cocktailmeester Manuel Wouters ruim 3.000 cocktails uit het hoofd kent. ’s Land’s bekendste mixoloog is geroemd omwille van zijn gezellige SIPS-bar op het Antwerpse Zuid. Het Zuid is een hippe buurt geworden, mede onder invloed van ondernemers als Wouters, die met passie het Antwerpse nachtleven kleur geven. Cocktails maken is een kunst – en Wouters verpersonaliseert the fine art of making cocktails.

B Gin Apple

B Gin Apple is een limited edition gin uit de B Gin collectie. Deze gins met infusies van ondermeer framboos, appel en peer zijn op de markt verschenen tijdens de ginhype. De keuze voor appel als botanical lijkt op het eerste zicht vreemd. Doch gebeurt het vaker dan je zou denken, kijk bijvoorbeeld aan 1911 Gin (USA) en William Chase Gin (UK).

Jeneverbessen zijn prominent aanwezig bij het openen van de fles. Lichte toetsen van appeltjes komen even later naar boven. Hij ruikt alvast verfijnd, deze B Gin Apple. Pittig en warm op de mond; B Gin Apple is een stevige binnenkomer. Je moet houden van deze sterke en aardse ondertonen. Alwaar B Gin Pear opteert voor zachte toetsen, word je met B Gin Apple geconfronteerd met de donkere zijde van gin. De appeltjes komen pas relatief laat aan het woord, in de keelholte.  B Gin Apple wordt gebotteld in flessen van 50 cl. met een alcoholpercentage van 41% ABV.

B Gin Apple

Garnituren & The Perfect Serve

B Gin Apple laat zich eenvoudig blenden met een neutrale tonic. Een klassieke Schweppes tonic is in feite voldoende – gezien diens hoge suikergehalte. Het zoete van Schweppes zal het aardse een beetje gaan counteren. Het bittere van de tonic zal een evenwicht gaan vinden. B Gin Apple laat zich eenvoudiger drinken in cocktail dan puur.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas glijden. Gebruik te barlepel om de gin-tonic lekker bruisend te houden. Werk het geheel af met enkele jeneverbesje en een schijfje appel.

Eindconclusie? B Gin Apple is niet mijn favoriet. De meeste appel-gin geven mij een gevoel van likeur, waarbij de cocktail-vibe ver te zoeken is.

Spring Gin Collectie

Andere creaties van Manuel Wouters

Naast de klassieke Spring Gin lanceerde Wouters een reeks Spring Gin’s voor een aangepast doelpubliek, waaronder Spring Gin Gentleman’s Cut en Spring Gin Ladies Edition. Een kruidige en een florale variant. Later volgen Spring Gin Mediterannee, Spring Gin Black Pepper, Spring Gin Halifax en Spring Gin Basil. Houd je van zeer kruidige toetsen? Overweeg dan zeker een Uppercut Gin of een Left Hook Gin.

Filliers Dry Gin 28 collectie

De Filliers Dry Gin 28 collectie omvat de volgende gins: Filliers Dry Gin 28 ClassicFilliers Dry Gin 28 Pine Blossom, Filliers Dry Gin 28 Barrel Aged, Filliers Dry Gin 28 Tangerine, Filliers Dry Gin 28 Sloe, Filliers Dry Gin 1928 Tribute en het recent gelanceerde Filliers Dry Gin 28 Pink.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties