Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 85

Vandaag zet ik de Spring Gin Mediterranee in de kijker. Als Belgische blog vind ik het belangrijk om de focus te leggen op lokale producten. De Spring Gin Mediterranee is een van de minder bekende telgen uit de Spring Gin familie. Laat dat een goede reden zijn om een review toe te wijden aan deze zuiders geïnspireerde gin.

Spring Gin Collectie - Spring Gin Mediterranee

Spring Gin

Spring Gin is een creatie van de hand van Manuel Wouters. De Antwerpse mixoloog, bekend van cocktailbar Sips op het Zuid, stond mee aan de basis van de Belgische ginhype. Wouters was een pionier onder de Belgische ginproducenten, denk bijvoorbeeld aan de Spring Gin Gentleman’s Cut en de Spring Gin Ladies Edition. Ook bereikt Wouters menig Vlaamse woonkamer via zijn tv-shows op Njam.TV. Tevens is de kans groot dat je zonder het te weten enkele van zijn boeken in de boekenkast hebt staan. Wouters heeft immers enkele gin & tonic boeken geschreven, alsook het geroemde The Art of Making Cocktails.

Spring Gin Mediterranee

Manuel Wouters heeft prachtige smaken bij elkaar gebracht in deze Spring Gin Mediterranée. Zeste van Italiaanse citroen, tijm, rozemarijn, engelwortel… geven deze gin zijn eigen identiteit. Een smaak die niet te verwarren is met die andere zuiders geïnspireerde gin die luistert naar de naam Gin Mare. Puur gedronken vertonen ze enkele gelijkenissen. Het warme, zuiderse temperament buigt over naar een aangename, frisse, afdronk dankzij de citrusinfusie.

Spring Gin Mediterannee is een zachte en licht zoete gin. De combinatie van tijm met rozemarijn en laurier geven het een kruidige basissmaak. De citrusy tinten komen pas in de afdronk om de hoek kijken. Verdere aardse smaken komen voort uit het gebruik van engelwortel. Bijzonder aan Spring Gin blijft het gebruik van de typische apothekersfles met de glazen geslepen doppen. Het ziet er gelikt uit. Spring Gin Mediterranee wordt gebotteld in flessen van 50 cl. bij een alcoholpercentage van 40,5%.

Garnituren & The Perfect Serve

Spring Gin Mediterranée met Fever-Tree premium indian tonic waterEen fantastische geur, een explosie van rozemarijn en tijm op de tong… en een knaller van een afdronk waarbij je je meteen in Italië waant. Een schitterende gin, in combinatie met de Fever-Tree Premium Indian tonic water. Deze tonic zwakt de krachtige smaak van de gin niet af, waardoor je met volle teugen zal genieten van een prachtige cocktail. Je kan ook kiezen voor de Fever-Tree Mediterranean, om de zuiderse smaak nog verder te versterken.

Idealiter versierd met een takje tijm en rozemarijn, aangevuld met een laurierblad, is deze gin een blikvanger. Deze fles verdient een plekje in je drankenkast… en haal hem uit wanneer je de barbecue aansteekt!

Spring Gin collectie

Spring Gin is, samen met Buss N°509, de eerste reeks Belgische gins uit mijn verzameling. Zowat alle flesjes Spring Gin – op Spring Gin Halifax na – hebben zich een weg gebaand naar mijn woonkamer. Elk flesje Spring Gin heeft zijn eigen unieke karakter. Wat ik mooi vind, is dat Spring Gin mee aan de basis heeft gelegen van de Belgische ginhype. Naast de klassieke Spring Gin lanceerde de Antwerpse mixoloog Manuel Wouters een reeks Spring Gin’s voor een aangepast doelpubliek, waaronder Spring Gin Gentleman’s Cut en Spring Gin Ladies Edition. Later volgen Spring Gin Mediterannee, Spring Gin Black Pepper, Spring Gin Halifax en Spring Gin Basil.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties