Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 84

B Gin Pear is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Delhaize, Manuel Wouters en Graanstokerij Filliers. Drie grote namen die garant staan voor succes. Toch? Of is B Gin Pear opnieuw een huismerk van een grote keten, die uiteindelijk surft op de golven van de ginhype?

Delhaize

Nog niet zo lang geleden heeft Theperfectserve.be een huisgin van Delhaize onder de loep genomen, namelijk Delhaize 365 Gin. Een spirit zonder enige vorm van persoonlijkheid of karakter. Bruikbaar in elke cocktail, zolang je maar niet teveel smaak verwacht. Een laag alcoholpercentage en een onaangename afdronk. De hamvraag is: kan het triumviraat Delhaize-Wouters-Filliers wat beters op tafel toveren?

Graanstokerij Filliers

Het verhaal van Filliers start in de 18e eeuw. Karel Lodewijk Filliers gaat op zoek naar manieren om zijn activiteiten te diversifiëren. Naast de klassieke agricultuur wil Filliers ook starten met het stoken van jenever. Anno 2019 staat de vijfde generatie van de familie Filliers aan het roer van de graanstokerij. De portfolio aan producten is vandaag uitgebreid met fruitjenevers, Wortegemse, advokaat, vodka, whisky, jenever…

B Gin Pear

B Gin Pear

B Gin Pear is een limited edition gin uit de B Gin collectie. Deze collectie met infusies van ondermeer peer, appel en framboos is goed 4 jaar geleden op de markt verschenen. De afdronk van B Gin Pear is makkelijk voorspelbaar: peer! Toegegeven, het is wat kunstmatig. Peer is voor mij persoonlijk eerder een fruit dat in een likeur hoort laten macereren. Desalniettemin stelt B Gin Pear niet teleur.

Bij het openen van de fles zijn de jeneverbessen dominant aanwezig. Pas in de tweede fase komen de peertjes om de hoek piepen. Puur gedronken is het exact dezelfde sensatie. Een mooie fijne alcohol in de mond, die wegebt in een afdronk met infusie van peer. Helemaal niet verkeerd. B Gin Pear wordt gebotteld in flessen van 50 cl. met een alcoholpercentage van 41% ABV. Een pak hoger dan bijvoorbeeld de Delhaize huis-gin.

Garnituren & The Perfect Serve

B Gin Pear mixen is eenvoudig. De florale smaak heeft nood aan de counter van een stevige portie kinine. Kies voor een klassieke tonic en je cocktail is altijd geslaagd. B Gin Pear blendt goed met een Thomas Henry Indian Tonic Water. De geur in het ballonglas is aangenaam, de smaak evenzo. Het proeft erg floraal, maar voor een aangepast doelpubliek is dit een leuke gin.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas glijden. Gebruik te barlepel om de gin-tonic lekker bruisend te houden. Werk het geheel af met enkele jeneverbesjes en een schijfje kiwi. De kiwi zorgt voor een prachtige kleur in je glas, en ligt qua smaak netjes in het verlengde van de peer.

Eindconclusie? B Gin Pear is een eenvoudige gin. Geen hocus-pocus met tientallen botanicals. Een product dat perfect valt onder value-for-money. Niet schitterend, wél correct.

B Gin Pear

Filliers Dry Gin 28 collectie

De Filliers Dry Gin 28 collectie omvat de volgende gins: Filliers Dry Gin 28 ClassicFilliers Dry Gin 28 Pine Blossom, Filliers Dry Gin 28 Barrel Aged, Filliers Dry Gin 28 Tangerine, Filliers Dry Gin 28 Sloe, Filliers Dry Gin 1928 Tribute en het recent gelanceerde Filliers Dry Gin 28 Pink.

Andere creaties van Manuel Wouters

Naast de klassieke Spring Gin lanceerde Wouters een reeks Spring Gin’s voor een aangepast doelpubliek, waaronder Spring Gin Gentleman’s Cut en Spring Gin Ladies Edition. Een kruidige en een florale variant. Later volgen Spring Gin Mediterannee, Spring Gin Black Pepper, Spring Gin Halifax en Spring Gin Basil. Houd je van zeer kruidige toetsen? Overweeg dan zeker een Uppercut Gin of een Left Hook Gin.

Spring Gin Collectie

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties