Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 86

Vandaag onderwerpen we met Left Hook Gin opnieuw een geesteskind van Manuel Wouters aan de smaaktest. Left Hook Gin is het broertje van de eveneens kruidige Uppercut Gin. Beide gins verwijzen naar de bokssport en hebben een krachtige medicinale afdronk. Krachtig maar nog steeds toegankelijk. Menig ginliefhebber is er weg van! Benieuwd naar onze bevindingen?

Left Hook Gin by Manuel Wouters

De legende wilt dat Antwerps cocktailmeester Manuel Wouters ruim 3.000 cocktails uit het hoofd kent. ’s Land’s bekendste mixoloog is geroemd omwille van zijn gezellige SIPS-bar op het Antwerpse Zuid. Het Zuid is een hippe buurt geworden, mede onder invloed van ondernemers als Wouters, die met passie het Antwerpse nachtleven kleur geven. Cocktails maken is een kunst – en Wouters verpersonaliseert the fine art of making cocktails.

De Belgische gin-craze is overigens ook deels te danken aan Manuel Wouters. Onder impuls van prachtige geestesdranken als Spring Gin Gentleman’s Cut en Spring Gin Ladies Cut kreeg de Vlaming eindelijk smaakvolle gins van eigen bodem voorgeschoteld. Waarom eindelijk? Tot goed 2014 bestond het gamma Belgische gins voornamelijk uit traditionele smaakinfusies. Pas een vijftal jaar geleden hebben wij onze smaakpapillen verruimd. Gelukkig maar!

Left Hook Gin

Left Hook Gin

Left Hook Gin wordt gestookt bij de Nederlandse distilleerderij Zuidam Destillers BV. De stokerij is gelegen op een boogscheut van de Antwerps-Nederlandse grens, te Baarle-Nassau. Zuidam Destillers is één van de laatste zelfstandige distilleerderijen van Nederland die al haar distillaten en extracten nog op ambachtelijk wijze binnen het eigen familiebedrijf maakt en verwerkt. Bij Zuidam worden er geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen gebruikt.

In de smaakmix vind je naast jeneverbessen de volgende botanicals: netels, dragon, roze peper, zeste van citrus, foelie, gember laurier en rawit peper. Rawit peper staat ook te boek als Thaise chilipeper en Bird’s Eye chili. Je kan ervan uitgaan dat je een aangename spicey infusie voorgeschoteld krijgt.

Left Hook Gin wordt gepresenteerd in een authentieke fles van 70 cl., afgesloten met een wassen dop. Bij het openen van de fles wordt het reukorgaan geconfronteerd met een aanwezige pepery infusie. Puur gedronken warmt Left Hook Gin lekker op in de mond. Aangenaam en met voldoende body. Met een alcoholpercentage van 47,2% ABV behoort Left Hook Gin tot de straffere gins.

Left Hook Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Voor onze cocktail kiezen we vandaag voor een klassieke Thomas Henry Indian Tonic Water. Een neutrale mixer is de beste partner voor onze Left Hook Gin. Opteren voor een kruidige tonic zou immers de smaak van de gin gaan ondermijnen. Left Hook Gin is heerlijk dominant aanwezig en is de kinine van de Thomas Henry tonic meester. Afgewerkt met enkele roze peperbolletjes kan je werkelijk een prachtige gin-tonic voorschotelen. Een fijne, kruidige geur op de neus – en een glas met stijl.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Door gebruik te maken van de barlepel kan je je gin-tonic lekker bruisend houden. Voor de afwerking kiezen we roze peperbolletjes en enkele jeneverbesjes. De combinatie geeft je glas heel wat kleur – en het peperige komt sowieso lekker naar boven in deze gin-tonic.

Eindconclusie? Net een tikkeltje minder medicinaal dan broertje Uppercut Gin. Mijn eerlijke mening? De uitgesproken medicinale afdronk van Uppercut maakt hem bijzonder. Left Hook Gin is wat zachter.

Uppercut Gin

Naast Left Gin heeft Manuel Wouters ook Uppercut Gin gecreëerd. Ook de Uppercut Gin geeft een knipoog naar de bokssport. rappig genoeg is mijn flesje daarom ook anders van etiket. Een kleine taalfout, 1 lettertje, maakt namelijk een gigantisch verschil. De eerste flessen worden op de markt gezet met de tagline “Makes The Week Strong” – ofwel “maakt de week sterk”. Wat later wijzigt de tagline naar “Makes the Weak Strong” – ofwel “maakt de zwakken sterk”. Alwaar de spelling niet correct was, zit de smaak van Uppercut Gin er boenk op.

Spring Gin Collectie

Spring Gin collectie

Naast de klassieke Spring Gin lanceerde Wouters een reeks Spring Gin’s voor een aangepast doelpubliek, waaronder Spring Gin Gentleman’s Cut en Spring Gin Ladies Edition. Een kruidige en een florale variant. Later volgen Spring Gin Mediterannee, Spring Gin Black Pepper, Spring Gin Halifax en Spring Gin Basil.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties