Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 81

Deze fles 1911 Gin is via de collega’s van Autogespot.com tot over de Grote Plas geraakt. Meervoudige destillatie op basis van vodka brengt ons naar een Amerikaanse gin. De appels komen uit hartje New York en worden geteeld op de heuvels van Lafayette. De eerste boom uit de boomgaard wordt gepland in het jaar 1911. Meteen de reden waarom de stokerij omgedoopt wordt tot 1911 Established.

1911 Gin

1911 Gin

Een goede gin start met een goed basisproduct. Bij 1911 Established wordt gekozen voor de eigen small batch vodka. De vodka wordt nog een extra keer gedestilleerd alvorens hij zal dienen als basisalcohol. Tijdens deze laatste trip door de koperen ketel wordt gin bekomen. Infusie van botanicus zoals zeste van citrus, koriander en jeneverbessen zorgen voor een complexe smaak. 1911 Gin is een London Dry Gin, droog en complex van smaak.

De appels voor 1911 Gin worden gewonnen in Upstate New York. Upstate New York valt niet te vergelijken met New York City. In het Upstate gedeelte vind je een conservatievere bevolking. De skyline op het platte land staat haaks op het dichtbebouwde stadscentrum. 1911 Gin brengt daarmee een stukje Amerikaans boerenbuiten naar de belangrijkste stad van het Amerikaanse continent.

Bij het openen van de fles merken we een sterke jeneverbesgeur op. Puur gedronken bijt de jeneverbes aan, tezamen met de appels. Het geeft een ondertoon van klassieke appeljenever. Intrigerend, maar niet wauw. 1911 Gin wordt gebotteld in flessen van 75 cl. bij een ABV van 44%.

1911 Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Ik kies bewust voor een nobele onbekende onder de tonics. Thomas Henry Cherryblossom tonic water wordt zelden gebruikt in gin-tonics. Hier is een goede reden voor: het kersenwater smaakt zéér sterk en laat zich doorgaans niet goed mixen met gins. In dit geval krijg je echter een fruitige “appel-kers” combinatie. Appel-kers is steeds een succes bij de dames. 1911 Gin geeft de basissmaak van appel en behoudt de overmacht op de neus.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic over de barlepel in het glas stromen. Door een barlepel te gebruiken, blijft de cocktail lekker bruisend. Werk het geheel af met enkele maraschinokersen om de cocktail wat op te vrolijken.

Eindconclusie? 1911 Gin doet mij terugdenken aan William Chase Elegant Crisp Gin. De smaak helt sterk over naar die van een klassieke appeljenever. Niet meteen mijn favoriete combinatie. Samen met Thomas Henry Cherryblossom tonic water valt hij wel in de smaak. Ik zou hem niet opnieuw kopen.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties