Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 75

Met Delhaize 365 Gin brengen we wederom een review van een huismerk. Met de feestdagen heeft immers niet iedereen de budgettaire middelen om een duurdere gin op tafel te zetten. Is Delhaize 365 Gin een goed alternatief… of kies je toch beter voor een andere geestesdrank? Onze mening is uitgesproken: Delhaize 365 Gin haalt de top-100 van Theperfectserve.be niet. Alwaar de concullega’s van Aldi nog een mooie gin op tafel toveren met Wellinghouse Gin, durven we Delhaize 365 Gin niet aan vrienden of familie te schenken.

Delhaize 365 Gin

Delhaize

Delhaize is een internationale speler in de voedingsmarkt die in 2016 met Koninklijke Ahold NV is gefuseerd tot Ahold Delhaize NV. De Delhaize Groep is actief in zeven landen, met zwaartepunten in de Verenigde Staten en België. Naar verluidt biedt Delhaize werkgelegenheid aan zo’n 16.000 landgenoten. In België wordt het retail landschap gedeeld met Carrefour, Colruyt, Aldi en Lidl. De opkomst van de discounters, die steeds meer A-merken bieden, is alvast een goede evolutie voor de consument. Maar wat betekent dit voor de gin-liefhebbers?

Delhaize 365 Gin

De meeste grote spelers bieden huismerken aan, want daar liggen de winstmarges hoger dan bij traditionele A-merken. De huisgin van Delhaize, 365 Gin, kost zo’n 11 euro per fles en is bijzonder toegankelijk. Maar staat toegankelijk altijd gelijk aan goed? Bij Theperfectserve.be hebben wij onze twijfels, zoals je ook kunt lezen in deze blogpost. Net zoals de Britse Aldi Gin is Delhaize 365 een London Dry met een laag alcoholpercentage. Je krijgt waar je voor betaalt.

Helaas is weinig informatie beschikbaar over de stokerij waar Delhaize 365 Gin gebotteld wordt. Wat weten we wel nog over de klassieke fles met ranke hals? Delhaize 365 Gin wordt gebotteld in flessen van 70 cl. bij een alcoholpercentage van 37,5%. Het absolute minimum om in de Europese Unie geklasseerd te worden als een “gin”.

Bij het openen van de fles, wordt je reukorgaan niet bepaald verrast. Een klassieke alcoholgeur. Het parfum van de jeneverbessen is aanwezig op een soort synthetische manier. Puur gedronken is het exact dezelfde smaakbeleving. De jeneverbessen domineren maar op een ongemakkelijke manier. De gin drinkt warm af, ondanks het lage alcoholpercentage. Niet meteen aan te raden om puur te drinken, deze Delhaize 365 Gin.

Delhaize 365 Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Redden wat er te redden valt. In combinatie met een premium-mixer, kan je de boel nog wat recht trekken. Delhaize 365 Gin laat zich mixen met zowat elke mixer, gaande van Fever-Tree Premium Indian Tonic Water tot Thomas Henry Indian Tonic Water. De laatstgenoemde draagt onze voorkeur, gezien het lagere aandeel aan suiker. De kinine van de tonic balanceert de alcoholafdronk en de zeste van sinaasappel doet de jeneverbes wat naar de achtergrond verdwijnen. Hoe langer we wachten, hoe meer ijs smelt en hoe toegankelijker de gin-tonic wordt.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic langs de barlepel in het glas stromen. Dankzij de barlepel blijft je cocktail lekker bruisend. Werk het geheel af met enkele jeneverbesjes en wat zeste van sinaasappel. De sinaasappel zal een citrusy afdronk bewerkstelligen, zodat je meer proeft dan enkel jeneverbessen.

Eindconclusie? Wanneer de wederhelft van deze gin-blogger besluit met “het smaakt beter naarmate het ijs verder smelt”, is ons verdict klaar. Acceptabel in desserts en cocktails, niet aanbevolen voor je gin-tonic. Het goede nieuws? De meeste Delhaize-winkels bieden naast het huismerk ook een 30-tal internationale toppers. Er is dus voldoende alternatief, naast deze Delhaize 365 Gin.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties