Frankrijk is wereldkampioen voetbal 2018, vive la France. De haantjes hebben onze landgenoten een les in efficiëntie gegeven. Koud gepakt op een corner. Dat is de samenvatting van 90 minuten antivoetbal. Thibaut Courtois was fair in zijn analyse na de wedstrijd. Het was een tactisch steekspel dat Frankrijk op de mat heeft gelegd. Een schaakspel wat België zijn beste en misschien wel enige kans op een wereldtitel heeft ontnomen. Gelukkig voor het Belgische volk behalen de Rode Duivels de overwinning tegen Engeland. We vertrekken uit Rusland met een dubbel gevoel: euforie en vele vragen over “wat had kunnen zijn”.
België is moreel wereldkampioen
De internationale pers was laaiend over de prestaties van onze Duivels. Onder leiding van kapitein Eden Hazard hebben we ondermeer Brazilië opzij gezet, de gedoodverfde favoriet. Met goed voetbal. Niet met catenaccio. We mogen gerust concluderen dat België zich gekroond heeft tot moreel wereldkampioen. Frankrijk heeft een tweede ster toegevoegd aan zijn shirt, België heeft de harten veroverd van de rest van de wereld. De manier waarop Meunier en co met het verlies zijn omgegaan is voorbeeldig. We zijn onze normen, waarden en kwaliteiten trouw gebleven. Bedankt daarvoor, Duivels!
En… bedankt voor het prachtige “waar is dat feestje” op de Grote Markt. Geen #metoo situaties, brandstichting of vandalisme. Een natie vol trots heeft zijn helden toegejuicht. Potverdikke, it’s great to be a Belgian!
Wereldkampioen in gin?
Meer en meer Franse gins verschijnen op de markt. Een markt van plat opportunisme. Stokers voegen een gin toe aan hun line-up om een graantje mee te pikken van de ginhype. Ergens logisch. Wat me opvalt is dat de kwaliteit van deze spirits echt wel te wensen overlaat. Alwaar de Italianen echt mooie kruidige gins voorbrengen, blijft het in Frankrijk vooral… plat. De uitzonderingen van Citadelle en G’Vine ten spijt, zal Frankrijk geen ginland worden. Schoenmaker blijft bij je leest en maak vooral schitterende wijnen, champagne, pastis en Ricard.
Nogal een boude uitspraak hierboven, niet? Ik neem jullie graag mee in mijn statistieken om mijn conclusie te staven. De beste score voor een Franse gin komt niet verder dan 84. De beste Belgische gin scoort een schitterende 90. De beide Belgische gins met 90 ronden daarmee trouwens de top-5 af. De top-5 van goed 120 geteste producten. Is België hiermee wereldkampioen? Nog niet… dat zou ook plat opportunisme zijn.
Laten we naar de gemiddeldes kijken. De Franse gins scoren gemiddeld om en bij de 82. Geen uitzonderlijke score. De score wordt overigens omhoog getrokken omdat we ons bij Theperfectserve.be focussen op de betere gins, zeker wanneer we over de landsgrenzen gaan. Het gemiddelde van ruim 50 Belgische gins komt boven de 85 uit. De gemiddelde Belgische gin is dus echt al een topproduct. Te weten dat we voor de Belgische spirits misschien wel extra streng zijn, aangezien er de afgelopen jaren zoveel gelanceerd werden in het kader van de ginhype.
België is dus wereldkampioen
Laten we verdomme lekker chauvinistisch zijn. Laten we trots zijn op onze producten. Laten we voor één zomer de Tanquerays, Bombays, G’Vine, Beefeaters en Gin Mare’s aan de kant. Kies deze zomer voor Belgische gins. Want ze zijn verdomd lekker. Geniet, met mate, van alles wat ons mooie landje te bieden heeft. Een multiculturele smeltpot van 11 miljoen inwoners, drie talen en zes regeringen. Tien provincies, met vooral in het noordelijke deel een uitgebreide keuze aan schitterende gins. Mining Spirits uit Limburg, Forest Dry Gin All Seasons uit Antwerpen, Copperhead uit West-Vlaanderen, Cockney’s uit Aalst. Steun onze ondernemers! Onze Belgische gins kapen op elke wedstrijd medailles weg… dus we zijn wereldkampioen :-).
Wil je al onze Belgische gins op een rijtje zien? Breng een bezoekje aan onze pagina toegewijd aan Benelux gins. Nederland en Luxemburg deden niet mee aan het WK in Rusland. Hun inmenging op de pagina is dus tot een minimum beperkt :-).