Enkele kleurige exemplaren van de Tanqueray Gin collectie hebben een metamorfose ondergaan. Niet zo lang geleden zag de Tanqueray Flor de Sevilla Gin het levenslicht. Meteen wordt hiermee een tipje van de sluier gelicht van de nieuwe visuele identiteit. Speels en kleurrijk, zo kan je de nieuwe Tanqueray Gin collectie het best omschrijven. Tanqueray Flor de Sevilla Gin kan rekenen op de infusie van Spaanse sinaasappelen om een unieke smaakbeleving te creëren. Helaas hebben we de nieuwe Tanqueray Flor de Sevilla Gin nog niet aan een smaaktest mogen onderwerpen.

Tanqueray Flor de Sevilla Gin

Tanqueray Gin herlanceert Malacca

En er is meer goed nieuws voor de liefhebbers. Diageo PLC heeft immers besloten om de iconische Tanqueray Malacca Gin opnieuw te commercialiseren. Tanqueray Malacca Gin maakte furore aan het einde van de 20ste eeuw… maar daarna wordt de productie stopgezet. In 2013 wordt besloten om een batch van een 100.000-tal flessen af te vullen en de hype nieuw leven in te blazen.  Het cocktailminnend nachtleven slaakt een zucht van opluchting, de bartenders een zucht van opwinding.

Tanqueray Malacca Gin blijft immers een prachtig basisproduct voor een fantastische Martini of Negroni. Door de schaarste is de prijs van de flessen Tanqueray Malacca Gin opgelopen tot ongeveer 150€ per fles van 1 liter. Nu zal de prijs waarschijnlijk terugvallen naar de lanceringsprijs van 50€ per fles van 1 liter. Tanqueray Malacca Gin herrijst dus voor de derde maal als een fenix uit het as. Op de afbeelding hieronder zie je nog de 2013-versie van Tanqueray Malacca Gin. De 2018 versie is gelanceerd in de nieuwe huisstijl; vaarwel prachtig Brits groen met de wereldkaart op de achtergrond.

Tanqueray Malacca Gin

Tanqueray Gin collectie

Enkele gins uit de Tanqueray Gin collectie – die vandaag nog geproduceerd worden – zijn aan een revamp onderworpen. Een nieuw kleurtje zien we ondermeer voor Tanqueray Rangpur, Tanqueray Malacca en Tanqueray Flor de Sevilla. De klassieke Tanqueray Gin en Tanqueray 10 Gin behouden hun oorspronkelijke kleuren. Tanqueray Old Tom Gin en Tanqueray Bloomsburry Gin zijn een beperkte uitgave en worden niet meer geproduceerd. De laatstgenoemden veranderen (voorlopig?) dus niet van plunje.

Tanqueray Gin: Rangpur

Rangpur is een bijzondere citrusvrucht. Eigenlijk is het een soort hybride mengeling tussen een citroen en een mandarijn. In tegenstelling tot wat men zou denken, ligt de oorspronkelijke smaak ver verwijderd van limoen. In China wordt naar rangpur verwezen als Kantonese citroen. De hoge zuurtegraad geeft Tanqueray Rangpur Gin een sterke smaak. Doorheen de hele smaaksensatie proef je de dominante aanwezigheid van de rangpur. Het is zesty… fris en lekker. Alsof je door een citrusboomgaard wandelt.

Tanqueray Rangpur Gin

Tanqueray Gin: Number 10

Jeneverbessen staan in het middelpunt van Tanqueray 10 Gin. Klassieke botanicals als koriander en engelwortel zorgen voor een aardse tint. Het aardse zit ver verstopt in het totale smaakpallet. Zachte toetsen komen voort uit zoethout en kamille. Het échte hart zit in de combinatie van sinaasappel, limoen en grapefruit.

Tanqueray 10 Gin

Tanqueray Gin: Old Tom

Old Tom is een ginstijl die dateert uit de 18de eeuw. Tanqueray Old Tom’s is een typisch Brits product. Het karakter van deze gin bevindt zich in het midden van een klassieke jenever en een London Dry. Master-distiller Tom Nichol grijpt terug naar het grote receptenboek van Tanquery om een 19-eeuws recept om te toveren tot een hedendaagse klassieker. Van Tanqueray Old Tom’s Gin worden slechts 100.000 flessen op de markt gebracht.

Tanqueray Bloomsburg - Tanquaray Malacca - Tanqueray Old Tom's

Tanqueray Gin: Bloomsburry

Na het overlijden van Charles Tanqueray nam diens zoon, Charles Waugh Tanqueray, de destilleerderij in Bloomsburry over. Charles schreef een nieuw recept en voegde aan graanalcohol de volgende botanicals toe: koriander, engelwortel en cassia. Dit recept wordt nu van onder het stof gehaald door Tanqueray’s master distiller Tom Nichol. In totaal zijn er slechts 100.000 flessen van deze gin op de markt gebracht.

Bron eerste foto: Tanqueray.com

Categories: Gin specials, Gin-facts

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties