Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 86

Met de review van Tanqueray Rangpur Gin begint ons lijstje van openstaande Diageo plc. producten in te korten. Amper een maand geleden voelden we Tanqueray 10 Gin aan de tand. Ook Tanqueray Rangpur Gin is een juweeltje. Alwaar Tanqueray 10 nog een zoetere citrusbalans heeft, gaat Rangpur hélémaal voor infusie van zeste. Een schitterend en fris geheel. Zowel puur als in een G&T schittert Tanqueray Rangpur Gin.

Tanqueray Rangpur Gin

Tanqueray Rangpur Gin

Rangpur is een bijzondere citrusvrucht. Eigenlijk is het een soort hybride mengeling tussen een citroen en een mandarijn. In tegenstelling tot wat men zou denken, ligt de oorspronkelijke smaak ver verwijderd van limoen. In China wordt naar rangpur verwezen als Kantonese citroen. De hoge zuurtegraad geeft Tanqueray Rangpur Gin een sterke smaak. Doorheen de hele smaaksensatie proef je de dominante aanwezigheid van de rangpur. Het is zesty… fris en lekker. Alsof je door een citrusboomgaard wandelt.

Tanqueray Rangpur Gin is duidelijk gebaseerd op het originele recept. Het propere droge karakter van Tanqueray Gin is in de achtergrond nog steeds aanwezig. Tanqueray Rangpur Gin wordt voor het eerst gestookt in 2006. De zachte smaak wordt bekomen door de spirit vier maal te destilleren. Zodoende komen de smaken van jeneverbessen, koriander, engelwortel en zoethout naar boven. Door rangpur, gember en laurierbladeren toe te voegen, krijgt Tanqueray Rangpur Gin zijn échte karakter. Fris en met een twist.

Bij het openen van de fles, wordt je helemaal geïndoctrineerd door de citrusinfusie. Niet in de mate van een limoncello… maar de aanwezigheid is overduidelijk aanwezig. Tanqueray Rangpur Gin kan zelfs op de neus zijn hart en ziel niet verbergen. Puur gedronken smelt je meteen voor zijn glorieuze touch. Zacht, fijn, verfijnd. Tanqueray Rangpur Gin is wat men compleet noemt. Rangpur wordt gebotteld in flessen van 70 cl. bij een ABV van 41,3%.

Tanqueray Rangpur Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Tanqueray gins zijn van oudsher eenvoudig te blenden. Een neutrale mixer is alles wat nodig is om Tanqueray Rangpur Gin te doen schitteren. Mijn voorkeur gaat uit naar de Fever-Tree Premium Indian Tonic Water. In het glas zal je onmiddellijk frisse oosterse geuren herkennen. Het citrusy neemt volledig de bovenhand over de klassieke jenevertwist. De rangpur infusie zorgt voor een volle body, terwijl de gin-tonic zacht afdrinkt. Een schitterende combinatie. Tanqueray Rangpur Gin is toegankelijk voor het grote publiek, zonder franjes of diepe smaken die enkel aficionados weten te waarderen.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbol toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Gebruik de barlepel om je gin&tonic lekker bruisend te houden. Werk het geheel af met wat zeste van citroen – bij gebrek aan échte rangpur. Om je cocktail visueel aantrekkelijker te maken, kan je altijd enkele jeneverbesjes toevoegen.

Eindconclusie? Ook grote multinationals kunnen uitstekende producten maken. Tanqueray Rangpur Gin is zowat de beste citrus-gin op de markt. De volledige combinatie is goed. Zowel puur gedronken als in een gin-tonic krijg je waar voor je geld. Niet meteen de duurste gin… en al helemaal geen exclusief item. Desalniettemin verdient hij een plaatsje in de kast. In de zomer zal je zowel een heren- als damespubliek kunnen bekoren.

Tanqueray limited editions

Tanqueray heeft ook enkele prachtige limited edition gins in zijn line-up. Onze favoriet blijft Tanqueray Malacca Gin, een iconische gin. Tanqueray Malacca Gin kost je al gauw tussen 100 en 150€/liter. Minder goed, mijns inziens, is de Tanqueray Bloomsburg Gin. Last but not least is er nog de Tanqueray Old Tom’s Gin.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties