Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 88

Panda Gin brengt ons een tactvolle infusie van kersen en litchi. Een gebalanceerde en zachte afdronk. Een waar genot voor de smaakpapillen. Deze Belgische gin is nog niet zo lang op de markt, maar de timing is helemaal juist! In tijden van klimaatbewustzijn is een lekkere (!) 100% biologische gin een mooi alternatief op de massaproductie spirits van de grote merken. Panda Gin is overigens de eerste gin die gedestilleerd wordt op basis van litchis, wat zorgt voor een bijzondere prikkel op de tong.

Panda in de natuur

Panda’s zijn in België onlosmakelijk verbonden met Pairi Daiza. Hao Hao tovert dagelijks een glimlach op de snoetjes van de kleine (en grote) bezoekers. De panda is een bedreigde diersoort. Een tweede naam voor de panda is trouwens dà xióng māo – wat staat voor grote-beer-kat. De grote teddyberen overleven op een dieet van 99% bamboehout. Wegens ontbossing verliest de panda echter zijn natuurlijke habitat, een van de hoofdredenen voor het dalen van het geboortecijfer. 

Panda Gin

Panda Gin

Panda Gin is de eerste gin die gebaseerd is op een basisalcohol van litchi. Vervolgens worden een aantal interessante botanicals samengevoegd om de smaakmix te bekomen. Zowel florale als intense kruidige toetsen zorgen voor een prachtige finish. Kersen zorgen voor een zoete hint, alwaar anijs, basilicum en rozemarijn zorgen voor een mediterraanse toets. Klassieke botanicals als zeste van sinaasappel en jeneverbessen vervolledigen de line-up. De combinatie is anders, gedurfd… en intens. Vers bronwater uit de Hoge Venen wordt gebruikt om Panda Gin te versnijden tot het eindproduct.

Bij het openen van de fles wordt je reukorgaan verwend met een prachtig boeket aan florale geuren. Heerlijk! Ik ben er helemaal weg van. Puur gedronken proef je een sterke basisalcohol die je mond volledig opwarmt. Niet waar ik van hou… maar wat hierna volgt, is ronduit schitterend. Litchi en kersen domineren, om vervolgens plaats te ruimen voor een reeks andere botanicals. Anijs en rozemarijn geven een aardse en frisse tint, waarna klassieke aardse noten en de bittere zeste van sinaasappel de smaak afronden. Panda Gin wordt gebotteld in flessen van 50 cl. met een alcoholpercentage van 40% ABV.

Panda Gin is niet de eerste 100% biologische Belgische gin die we op Theperfectserve reviewen. 1836 Gin van Distillerie Radermacher is immers ook een bio-exemplaar. Desalniettemin behoort Panda Gin tot de bétere Belgische gins – en is daarmee ook onze favoriet in de familie van bio-producten!

Panda Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Panda Gin is super-eenvoudig te serveren. Het florale karakter van de gin heeft weinig nodig om te schitteren. Om de smaak van bessen volledig naar boven te laten komen, kiezen we vandaag voor een 1724 Tonic Water. 1724 is licht zoet, zonder in te boeten op bittere kinine. De combinatie zorgt voor een fruitige geur in het glas. De cocktail streelt je tong, buitengewoon zacht. De aanwezigheid van kersen is niet zo prominent als bij pakweg een Cherry Moon Gin. Panda Gin pakt het subtieler aan. De verwijzing naar kersen blijft aanhouden gedurende de gehele afdronk.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas glijden. Gebruik te barlepel om de gin-tonic lekker bruisend te houden. Werk het geheel af met enkele jeneverbesje en een mascarino kers. Je vrouwelijk doelpubliek zal helemaal smelten voor deze cocktail!

Eindconclusie? Een fijne en verfijnde Belgische gin. Een van de weinige goéde florale gins uit ons eigen landje. Alwaar we vaak uitblinken in kruidige exemplaren, hebben we nu eindelijk wat weerwerk tegen buitenlandse sterren als Brockmans Gin en Nordés Gin.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties