Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 89

Brockmans Gin kan in één woord samengevat worden: fruitig. Geen bijzondere fles, geen flashy design. Een glanzende zwarte fles met wat ribbeltjes. Het doet je even aan braambessen denken. Exact wat je mag verwachten wanneer je de fles opent. Een culinair orgasme, wat een fantastische en unieke geur. Is dit wel gin? Of is dit een typische Duitse vruchtenlikeur? Laat er geen twijfel over bestaan, Brockmans Gin is een top-gin, eentje die zijn opwachting maakt in onze top-10 van beste gins!

Brockmans Gin

One of a kind…

Het doel van de designers van Brockmans Gin was eenvoudig: een gin creëren die zijn gelijke niet kent. Een gin zo zacht en smaakvol dat je hem met plezier puur zou drinken. Geen eenvoudige opdracht, gezien de multitude aan gins die vandaag op de markt zijn. Toch heeft Brockmans Gin zijn stempel kunnen drukken op de categorie van fruitige gins. De aanwezigheid van blauwe bessen, braambessen en zwarte bessen maakt het een unieke gin. Vaak worden deze botanicals namelijk niet gebruikt omdat ze te snel kapot koken in de koperen ketel.

Brockmans Gin

De natuurlijke botanicals worden in een graanalcohol te week gelegd. Doordat de botanicals macereren, geven zij hun oliën en aroma’s af aan de basisalcohol. Vervolgens wordt Brockmans gedestilleerd in een 100 jaar oude koperen ketel. Enkel het “hart” van de productie wordt gebruikt, het beste van het beste. Naast de wilde Italiaanse jeneverbessen, zitten nog een tiental andere botanicals in de smaakmix. Het is een uniek huwelijk van kruidige en zoete toetsen, dewelke van Brockmans Gin een buitengewoon zachte spirit maken.

Blauwe bessen uit noord Europa zorgen voor een droge en fruitige toets. Braambessen zorgen voor een diep parfum, het prikkelt de neus. Cassia bark en zoethout worden ingevlogen uit China. Zeste van citroen en sinaasappel zijn afkomstig uit Spanje. De gebruikte engelwortel is soms afkomstig uit België. De iriswortel komt uit Italië, terwijl de bittere amandels uit buurland Spanje gehaald worden. Deze complexe smaken blenden is geen eenvoudige opdracht, maar Brockmans Gin is werkelijk een bijzonder exploot.

Bij het openen van de fles, merk je duidelijk de aanwezigheid van de diverse bessen. Je wordt er instant-happy van. Wat een aangename verrassing. Geen klassieke, soms licht branderige geur. Hij prikkelt niet, maar geeft een verfijnde beleving af. Puur gedronken kan je exact hetzelfde verwachten. Het doet bijna denken aan een zachte Duitse vruchtenlikeur… echter met een droge finish. Een mooie balans! Brockmans Gin wordt gebotteld in een glanzende zwarte fles met een inhoud van 70 cl bij 40% alcoholpercentage.

Brockmans Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Je kan alle kanten uit met deze schitterende gin. Brockmans Gin laat zich uitstekend mixen met zachte en zoete tonics. Mijn voorkeur gaat uit naar Syndrome Velvet Tonic Water. De tonic van Serge Buss is werkelijk velvet. De combinatie tussen de zeemzoete gin en de zachte tonic is dan ook buitenaards. Je zoekt een ladykiller? Je hebt hem gevonden! De geur blijft, zelfs in gin-tonic, adembenemend. Het bittere van de kinine maakt zeer snel plaats voor een pallet aan smaken waarbij vooral donkere vruchten domineren. De braambessen nemen het voorgetouw, het smaakt anders dan een klassieke gin & tonic!

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbol toe. Giet 4,5 cl. Brockmans Gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. Syndrome Velvet Tonic Water over de barlepel in het glas stromen. Door een barlepel te gebruiken, voorkom je contact tussen ijs en tonic. Zodoende blijft je gin-tonic zowel lekker fris als bruisend! Het geheel afwerken is doodeenvoudig: een stukje cassia (kaneel), een orange wheel, en enkele jeneverbesjes. Meer heeft Brockmans Gin niet nodig om te schitteren in een fantastische cocktail.

Eindconclusie? Moet je hem proberen? Ongetwijfeld. Of je nu een liefhebber bent van kruidig, fruitig of neutraal… naar mijn mening hoort een dergelijke uitschieter in de collectie. Sowieso zal je er vrienden en familie mee verrassen. De buitengewone zachte smaak maakt van deze Britse gin een toegankelijke geestesdrank, uitstekend geschikt voor cocktails.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties