Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 82

Met Hortus Gin – Lidl Gin brengen we opnieuw een review over een discounter-spirit. Ik hoor menigeen al denken: “bagger”. Concurrent Aldi heeft bewezen dat het een acceptabele gin op de markt kan brengen. Hoe brengt onze Hortus Gin – Lidl Gin het er vanaf? Ontdek het vandaag op theperfectserve.be!

Lidl

Lidl is een Pan-Europese discounter met hoofdkantoor in Neckarsulm Duitsland. Ook heeft Lidl enkele overzeese vestigingen in de Verenigde Staten. In totaal zijn zo’n 10.000 winkels actief. Dieter Schwarz, familie van oorspronkelijke oprichter Josef Schwarz, heeft vandaag de dagelijkse leiding in handen. Leuk weetje? In bijna elk land van de Europese Unie kan je een Lidl vinden. Enkel Letland en Estland vormen een uitzondering op de regel. Consumenten kunnen in Zwitserland en Servië ook terecht in Lidl-vestigingen.

Hortus Gin - Lidl Gin

Private label spirits

Zowat elke discounter heeft zijn eigen private label spirit op de markt. De meest populaire geestesdranken krijgen een leuke naam mee, een mooie verpakking… en ze zijn ideaal om de winstmarge omhoog te drijven. Vaak moet je wel een beetje aan kwaliteit aanboeten. Aan discounter-prijzen kan je niet dezelfde kwaliteit van een Copperhead of andere small batch premium verwachten. Persoonlijk vind ik wel dat private label spirits zich steeds beter laten meten tegen klassiekers als een Gordon’s Gin en Beefeater Gin. Wat ik bijzonder waardeer aan de Lidl-aanpak? Geen blatant overdrijven zoals de directe concurrent. Geen broodje-aap verhalen over medailles. Gewoon een correct product, klaar.

Hortus Gin – Lidl Gin

Hortus Gin – Lidl Gin heeft intussen ook een medaille op zak. In 2016 won Hortus Gin – Lidl Gin de zilveren medaille in de International Spirits Challenge. Medailles zeggen niet alles, want meestal worden ze uitgereikt bij de vleet. Toch heeft Hortus Gin – Lidl Gin een mooie verdienste: de value-for-money zit goed. Het mag gezegd worden!

Bij het openen van de fles: geen verrassing. Geen nieuws is goed nieuw? De pure smaakproef bevestigt het vermoeden. Klassiek. Netjes. Neat. Zonder meer. Het is een eenvoudige gin, zonder branderige afdronk. Alwaar de concurrenten van Lidl een laag alcoholpercentage voorstellen, krijg je bij Hortus Gin – Lidl Gin toch een mooie 40% ABV. Hortus Gin wordt gebotteld in flessen van 70 cl.

Hortus Gin - Lidl Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Hortus Gin – Lidl Gin laat zich eenvoudig presenteren. Wij kiezen vandaag voor een Fever-Tree Mediterranean Tonic Water. Waarom de kruidige infusie? Hortus Gin maakt zó standaard dat we toch een beetje meer kruidige tonen in ons glas willen bekomen. De blauwe Fever-Tree geeft ons exact wat we verwachten: een frisse gin-tonic – aan een betaalbare prijs!

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 6 cl. Hortus Gin – Lidl Gin in. Laat vervolgens de tonic via de barlepel in het glas stromen. Door de barlepel te gebruiken, blijft je gin-tonic lekker bruisend. Werk je cocktail af met enkele jeneverbesjes. Omdat we kiezen voor de Fever-Tree Mediterranean Tonic, heb je in feite geen additionele botanicals nodig voor de smaak.

Eindconclusie? Perfect geschikt voor een familiefeest of een barbecue. Je kan er maar beter enkele in huis halen. Mijn enige raad: wees je ervan bewust dat je geen small batch premium gin in huis haalt. Het is een klassieke London Dry stijl, op het niveau van Gordon’s, zonder het marketing-prijskaartje. Een OK-score voor deze gin van Britse makelij.

Varianten op Hortus Gin – Lidl Gin

Naast de klassieke Hortus Gin – Lidl Gin vind je intussen ook Hortus Artisan Citrus Garden Gin, Hortus Sloe Gin, Hortus Oriental Spiced London Dry Gin en enkele gin-likeurs. Wij zijn geen fan van gin-likeurs, een onderwerp dat we liever vermijden :-).

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties