Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 80

Het moest er een keertje van komen: een review van Wellinghouse Gin – Aldi Gin op Theperfectserve.be. Waarom hebben we er zo lang mee gewacht? Ik geef de voorkeur aan producten die gestookt worden met liefde en vakmanschap. Wellinghouse Gin – Aldi Gin is niet meer dan een massaproduct van een discounter. Echter… in zowat alle markten zijn huismerken in volle opmars. Een trend die we bij Theperfectserve.be niet willen negeren.

Wellinghouse Gin - Aldi Gin

Is Aldi Gin de beste van de wereld?

Het blijft een boeiende discussie. Aldi is een meester wanneer het op communicatie aankomt. De Britse tegenhanger van Wellinghouse Gin, Oliver Cromwell London Dry Gin, is vorig jaar bekroond met een gouden medaille op de International Spirits & Wine Competition in de categorie 37-38% ABV London Dry Gin. Om dan meteen te concluderen dat je de beste gin van de wereld bent, is voor ons een stap te ver. Toch is Aldi erin geslaagd deze perceptie te creëren. Hoedje af voor de marketeers van Aldi!

Een kleine kanttekening: volgens de Europese wetgeving mag een gin pas gin genoemd worden vanaf een alcoholpercentage van 37,5%. De competitie waarin Aldi Gin dus een gouden medaille wint, bestaat dus enkel uit London Dry Gins tussen 37,5% en 38% alcoholpercentage. Het moge duidelijk zijn dat in deze onderste regionen van het klassement amper of geen competitie aanwezig is. Mag ik u nog een illusie rijker maken? Oliver Cromwell London Dry Gin is op het Europese vasteland niet te verkrijgen – enkel in het Verenigd Koninkrijk.

Wellinghouse Gin – Aldi Gin

Normalerwijze geef ik graag een inzicht in het productieproces en de gebruikte botanicals. Over Wellinghouse Gin – Aldi Gin is helaas geen informatie beschikbaar. Wat kunnen we wel vertellen over Wellinghouse Gin – Aldi Gin? Een essentieel stukje informatie is dat deze gin het label “London Dry gin” draagt. Goed nieuws, want dat betekent dat je wel een puur product drinkt.

“Dry” mag toegevoegd worden aan “gin” of “London gin” wanneer de totale hoeveelheid suiker van het eindproduct niet meer bedraagt dan 0,1 gram per liter. Dry gin kán dus gezoet zijn, maar het eindproduct mag niet meer suiker bevatten dan 0,1 gram/liter. De toevoeging van “London” houdt in dat achteraf geen smaakstoffen aan het destillaat zijn toegevoegd. “London Dry Gin” onderstreept dus echt de kwaliteit van het product, aangezien je hier een puur destillaat voorgeschoteld krijgt.

Bij het openen van de fles tref je een aangename jenevergeur. Zuiver, correct. Geen bijzonderheden te melden. Puur gedronken is Wellinghouse Gin – Aldi Gin alvast geen teleurstelling. Klassieke tonen van jeneverbes en koriander nemen het voorgetouw die evolueren in naar toetsen van engelwortel. De kruidige afdronk blijft nazinderen. In alle eerlijkheid: het is een London Dry Gin. Een leek zou deze gin makkelijk verwarren met een Bombay Sapphire Gin. Maar om nu te stellen dat Wellinghouse Gin – Aldi Gin beter smaakt dan bijvoorbeeld Hendricks Gin, is voor mij meer dan een brug te ver. Wellinghouse Gin – Aldi Gin wordt gebotteld in flessen van 50 cl. met een ABV van 41%.

Wellinghouse Gin - Aldi Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Een perfect serve voor Wellinghouse Gin – Aldi Gin kan maar één ding betekenen: River Premium Tonic Water als mixer. We gaan mee in het verhaal van Aldi en combineren beide huismerken. Een aangename geur en een frisse gin-tonic, zoveel is zeker. De smaak blijft wat achterwege. Klassieke jeneverbessen, een klassieke old-skool gin-tonic. De tonic is voor mij net wat té zoet. Wat is het succes van deze combinatie? Ongetwijfeld het stukje prijs-kwaliteit.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic langs de barlepel in het glas stromen. Door de barlepel te gebruiken, houdt je je gin-tonic lekker bruisend. Het geheel afwerken is, net zoals deze gin-tonic, bijzonder eenvoudig. Wat zeste van citroen en enkele jeneverbesjes voor een citrusy serve. Wat komkommer en enkele jeneverbesjes voor een alternatieve serve. Klaar is Kees!

Eindconclusie? Laten we eerlijk zijn. Een kleine 12 euro voor een fles Wellinghouse Gin – Aldi Gin maakt deze gin-tonic toegankelijk voor elke burger. Voor 12 euro kan je onmogelijk een small batch premium verwachten. In zijn context is Wellinghouse Gin – Aldi Gin geen slecht product. Met 0,5 liter gin maak je al snel 10 gin-tonics. Elke gin-tonic bevat dus voor amper 1,2 euro aan gin.

Ben je een echte aficionado en wil je een lekkere gin-tonic? Grijp dan snel terug naar geliefde merken als Monkey 47 Gin. Ben je een leek en wil je op een barbecue met vrienden een vijftal flessen consumeren… dan is Wellinghouse Gin – Aldi Gin echt wel een alternatief voor de duurdere spirits.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties