Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 80

Generous Gin brengt ons naar de Cognacstreek. Het moge duidelijk zijn dat de Cognacstreek een groot aantal destilleerderijen kent. Zowel G’Vine Floraison, G’Vine Nouaison als Citadelle Gin worden in het westen van Frankrijk gestookt. Generous Gin bevat een brede waaier aan botanicals. Een prachtige fles, schitterend, geraffineerd, verfijnd… maar de combinatie weet mij niet te overtuigen.

Generous Gin

Cognacstreek

Cognac ligt in het departement Charente en de gelijknamige geestesdrank cognac is tevens een beschermd streekproduct. Concreet betekent dit het volgende: producenten die zich niet in de Cognacstreek bevinden, mogen hun spirit niet de naam “cognac” geven – zelfs al is het recept/product identiek. Hetzelfde principe geldt bijvoorbeeld voor champagne: echte champagne komt uitsluitend uit de Champagnestreek. Het stadje Cognac telt amper 19.000 inwoners en grenst aan de Charente-rivier. Aan deze rivier ligt tevens het kasteel waar Frans I geboren is. Frans I was Koning van Frankrijk tussen 1515 tot zijn overlijden in 1547.

Generous Gin

Generous Gin is een nieuwkomer in de ginwereld. O de Vie SAS heeft zijn hoofdkantoor in LaRochefoucauld op een steenworp van Cognac. De combinatie aan botanicals is uitgebreid te noemen. Denk aan: zeste van citrus, roze bessen, bloedsinaasappel, vlierbloesem, limoen, grijze peper en natuurlijk jeneverbessen. De smaken blenden samen tot een floraal geheel, zeker in combinatie met een neutrale tonic.

Bij het openen van de prachtige fles, wordt je reukorgaan getrakteerd op een vol aroma. Ik krijg enorm veel zin om deze Generous Gin te reviewen. De verpakking is ronduit prachtig. Het spel tussen zwart en wit is tot in de puntjes afgewerkt. Het doet je quasi terugdenken aan een Ming-vaas. Puur gedronken ben ik een illusie rijker. Neen, niet mijn ding. De balans is helemaal zoek. Voor mij is Generous Gin geen product dat je puur drinkt. Generous Gin wordt gebotteld in flessen van 70 cl. bij een ABV van 44%.

Generous Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Wegens zijn karakter dat kruidig met floraal blendt, zie ik in Fever-Tree Premium Indian Tonic Water de ideale mixer. Generous Gin zou immers teveel gedomineerd worden door een kruidige tonic. In het glas blijven de florale geuren aanwezig. Heel aangenaam, fijn voor in de zomer. Met wat zeste van sinaasappel kan je de smaak van je gin-tonic een beetje ombuigen. Het citrusy maakt Generous Gin toegankelijker. Veel beter dan de pure geestesdrank.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een ijsbol toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat daarna 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Het gebruik van de barlepel zorgt ervoor dat je gin-tonic lekker bruisend blijft. Het geheel wordt afgewerkt met wat zeste van sinaasappel en enkele jeneverbesjes. Verrassend eenvoudig – en eindelijk toch wat balans in het glas. Het citrusy doet de aardse tinten wat minder doorsmaken.

Eindconclusie? Geen herhaalaankoop. In een cocktail is deze Generous Gin best wel oké. Puur gedronken is het een grote teleurstelling. In je collectie zal hij wel schitteren gezien de uitzonderlijke schoonheid van de fles.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties