Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 86

G’Vine Floraison is het kroonjuweel van Maison Villevert. Deze Franse gin wordt gestookt in de cognacstreek. 45 jaar aan knowhow in de verkoop en productie van spirits brengt een prachtig product voort. G’Vine Floraison is een small batch premium gin gebaseerd op een druivenalcohol. Klassieke gins worden doorgaans bereid op basis van een neutrale graanalcohol. In Frankrijk is men graag anders… en heel soms… leidt dit chauvinisme tot bijzonder mooie smaakcombinaties.

G'Vine Floraison

Floraison

Net zoals G’Vine Nouaison dankt G’Vine Floraison zijn naam aan een biologisch proces. Floraison is het moment waarop de planten in bloei staan. Het is de bloeitijd van de druivenplant. Wanneer de Ugni-Blanc-druif midden juni in bloei gaat, is het moment gekomen om de belangrijkste botanical van G’Vine Floraison te winnen.

G’Vine Floraison

De combinatie aan botanicals is uitgebreid te noemen. Naast de klassieke jeneverbessen vinden we nog een hele lijst andere typische basisingrediënten: iriswortel, zoethout, cassia bark, kardemom, koriander, staartpeper, nootmuskaat en zeste van limoen. Elke botanical, ook de jeneverbessen, worden apart gemacereerd in de basisalcohol. Na destillatie worden de diverse alcohols samengevoegd, waarna het geheel afgewaterd wordt.

G’Vine Floraison heeft een bijzonder zacht karakter. Een floraal en intense smaak. Een lief karakter. Geen pittige afdronk. Puur gedronken is het niet mijn favoriet. Lekker, maar te lief. Op de neus merk je een overdaad aan zachte botanicals, geleid door zoethout en jeneverbessen. Leuk! G’Vine Floraison wordt gebotteld in flessen van 70 cl. met een ABV van 40%.

G'Vine Floraison

Garnituren & The Perfect Serve

G’Vine Floraison laat zich uitstekend mixen met een zachte tonic. Mijn voorkeur gaat uit naar Thomas Henry Tonic Water. De cocktail heeft een bijzonder aangename geur. Op de neus is het écht verleiding troef! De smaak is lekker zacht, aangenaam, floraal… een lady-killer. Ik weet het echt te waarderen, omdat het verfijnd is. Niet kunstmatig floraal, niet bitter-aards; gewoon lekker!

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Gebruik een barlepel om de gin-tonic lekker bruisend te houden. Werk het geheel af met een druifje en wat kardemom zaadjes. Succes gegarandeerd.

Eindconclusie? Uit de reeks G’Vine is deze G’Vine Floraison absoluut mijn favoriet. Een (h)eerlijke balans voor een correcte prijs.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties