Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 86

Met Filliers Dry Gin 28 Sloe Gin is het eindelijk tijd om te genieten van de infusie van sleedoornbessen. Toevoeging van suiker, water en enkele amandelen zorgt voor een romige, zoete smaak. Het plakt in de mond. Een heerlijke ervaring op een koude winteravond. Voor mij is dit een verfijnde vorm van de klassieke Duitse likeurtjes. Wie houdt van een zacht shotje, moet zeker deze Filliers Sloe Gin in de barkast hebben staan!

Sloe Gin

Sloe Gin, oftewel sleedoornlikeur, is een zoete variant op gin. Het basisproduct wordt lichtjes afgewaterd, waarna suiker en sleedoornbessen toegevoegd worden. Suiker heeft twee rollen in dit verhaal. Toevoeging van suiker zorgt ervoor dat de smaak uit de sleedoornbessen beter overgaat naar de Sloe Gin. Verder geeft het natuurlijk die klassieke, zoete likeursmaak. Je zal merken dat een Sloe Gin doorgaans iets stroperiger is. Alwaar een gin minstens een alcoholpercentage van 37,5% ABV moet hebben, is een Sloe Gin niet aan deze regels gebonden. Filliers Dry Gin 28 Sloe Gin heeft een alcoholpercentage van 26% ABV.

Filliers Dry Gin 28 Sloe Gin

Filliers

Filliers Dry Gin 28 Sloe Gin brengt ons naar Filliers Graanstokerij NV. Het verhaal van Filliers start in de 18e eeuw. Karel Lodewijk Filliers gaat op zoek naar manieren om zijn activiteiten te diversifiëren. Naast de klassieke agricultuur wil Filliers ook starten met het stoken van jenever. In 1880 wordt het geheel geofficialiseerd. Kamiel Filliers krijgt in 1880 een vergunning om jenever te stoken op zijn boerderij. Het graan, van eigen kweek, wordt vervolgens verwerkt tot een geestesdrank.

Het spreekwoord “van graan tot glas” is volledig van toepassing op de producten van de familie Filliers. Anno 2018 staat de vijfde generatie van de familie Filliers aan het roer van de graanstokerij. De portfolio aan producten is vandaag uitgebreid met fruitjenevers, Wortegemse, advokaat, vodka, whisky, jenever…

Filliers Dry Gin 28 Sloe Gin

Voor Filliers Dry Gin 28 Sloe Gin gebruikt master-distiller Pedro Saez Del Burgo handgeplukte sleedoornbessen. Voor de eerste batch Filliers Sloe Gin moeten we teruggaan naar de herfst van 2012. Een reeks van 2.300 liter wordt gestookt, nadat de sleedoornbessen vier maanden lang macereren in Filliers Dry Gin 28 (zie foto hieronder). Het eindproduct is een prachtige mahonie-rode Sloe Gin. Het is haast onmogelijk om niet verliefd te worden op deze prachtige aanblik.

Filliers Dry Gin 28 Sloe Gin is de perfecte balans tussen zoet en bitter. Bij het openen van de fles, wordt je reukorgaan verwelkomd door allerhande kruidige tonen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kaneel, amandelen en jeneverbessen. Het is een geur die je even meeneemt naar een andere planeet. Puur gedronken is Filliers Gin echt een pareltje. Hij drinkt bijzonder zacht af. Kleeft een beetje in de mond, zonder té zoet te zijn. De balans tussen gin en suiker is perfect. Fijn en verfijnd, zo hebben we het graag!

Filliers 28 Dry Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Filliers Dry Gin 28 Sloe Gin staat voor de makkelijkste serve op deze ginblog! Vul een shotglaasje… en geniet! Meer hoeft deze Filliers Sloe Gin niet om te stralen! Onze eindconclusie is eenduidig. Een prachtig product, van een prachtige stokerij. Helemaal genieten! Je hoort deze fles echt in de barkast te hebben staan. Eenmaal de eerste koude doorbreekt, zal je tot rust kunnen komen met een shotje Sloe Gin van Belgische makelij!

Filliers Dry Gin 28 collectie

De Filliers Dry Gin 28 collectie omvat de volgende gins: Filliers Dry Gin 28 ClassicFilliers Dry Gin 28 Pine Blossom, Filliers Dry Gin 28 Barrel Aged, Filliers Dry Gin 28 TangerineFilliers Dry Gin 28 Sloe, Filliers Dry Gin 1928 Tribute en het recent gelanceerde Filliers Dry Gin 28 Pink.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties