Het perfecte negroni recept.

Iedereen houdt van deze Italiaanse cocktail, maar wat is het perfecte negroni recept? De vuistregel is beduidend simpel: 1/3e van elke spirit – en je negroni is perfect in balans. Drie spirits geven body aan een negroni: vermouth, gin en rode Campari. Wat volgt is een donkerrode cocktail met aardse smaken. Volgend op de aardse smaken is een bittere afdronk, waarbij ook de infusie van sinaasappel om de hoek komt kijken.

Vermouth is een zoete versterkte wijn met een alcoholpercentage van om en bij de 15%. Vermouth zal zorgen voor een iets zachtere afdronk, om de aardse smaakinfusie van de Campari te counteren. Campari heeft een eigenzinnige bitterzoete smaak. Zo’n 70 kruiden maken deel uit van de smaakmix. Voeg daarbij fruit, alcohol en suikerwater… en je krijgt een Campari zoals die in 1870 het levenslicht heeft gezien in Italië. Campari heeft een alcoholpercentage van 25%.

Perfecte verhouding negroni

Welke gin toevoegen aan negroni?

De keuze is eindeloos, net zoals onze lijst van beste gins. Het hangt af van je persoonlijke smaakbeleving. Je kan perfect een gin kiezen met kruidige-aardse smaakinfusie, zoals een Cockney’s Gin. Het gevolg is een prachtige donkere, doordringende smaak. Als alternatief kan je gaan voor een erg klassieke, citrusy infusie. Deze kan je bijvoorbeeld bekomen door te kiezen voor Malfy Gin, een Italiaanse gin met een body van citroenschillen afkomstig van de Amalfy kustlijn. Ook een Old Tom Gin laat zich perfect tot een negroni mixen.

Je negroni afwerken doe je met een orange wheel of wat zeste van sinaasappel. Met een simpel keukenmesje of een dunschiller kom je al een heel eind. Probeer de zeste zo dun mogelijk van de sinaasappel te verwijderen. Vermijd de witte pulp tussen vruchtvlees en schil. De witte pulp heeft een onaangenaam bittere smaak. De Campari en vermouth zijn van nature uit reeds bitter… je hoeft de bittere smaak dus zeker niet te versterken.

Wat is het perfecte negroni recept en serveringswijze?

  • Neem een gekoeld tumbler glas
  • Voeg enkele ijsblokken toe
  • Schenk 3 cl. gin in
  • Voeg 3 cl. rode Campari toe
  • Schenk 3 cl. vermouth in
  • Voeg een orange wheel of zeste van sinaasappel toe

Cockney's Negroni

Kant-en-klare Cockney’s Negroni for dummies?

Een misleidende titel, ik geef het toe. Je kan het ook anders bekijken: je hebt weinig tijd en toch wil je de perfecte negroni serveren? Cockney’s Gin komt met de oplossing: kant en klare Cockney’s Negroni. Je hoeft geen barman meer te zijn om een negroni te serveren. Gewoon wat ijs toevoegen in het glas, de Cockney’s Negroni inschenken en afwerken met zeste van sinaasappel.

Cockney’s Negroni is niet overigens zomaar een cocktail. Cockney’s Negroni gebruikt de Italiaanse Mancino vermouth in de smaakmix. Mancino biedt een mooie kruidige vermouth die schitterend blendt met de bitter orange toetsen van Cockney’s Gin. Klaar om vrienden en familie te verwennen met een klassieke Italiaanse cocktail?

Categories: Gin-facts

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties