Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 88

Mining Spirits Berlengs Gin is er eentje voor alle seizoenen. Een intrigerende mengeling van kruidig en zesty. Zowel puur als in een gin-tonic een verfijnde spirit. Heeft Mining Spirits van Geert Switten ons opnieuw weten te verbazen? Ontdek het in onze review van Mining Spirit Berlengs Gin. Het wordt alvast niet eenvoudig het origineel te evenaren!

Mining Spirits Berlengs Gin

Limburgse mijnen als roots

Mining Spirits brengt mij terug naar mijn Limburgse roots. Het mijnverleden kan niet naar de achtergrond verbannen worden in de provincie Limburg. Aan de horizon in Genk, Maasmechelen en Houthalen zijn nog steeds mijnschachten zichtbaar. De mijngebouwen hebben een nieuwe invulling gekregen. C-Mine is een cultuurcentrum in Genk, dat tevens een Euroscoop cinema huisvest. In Maasmechelen kan je langs de mijnschachten wandelen, met zicht op Maasmechelen Village. Wie wenst kan aldaar ook een filmpje meepikken in de Maasmechelse Euroscoop.

Mining Spirits Gin

De oorspronkelijke Mining Spirits Gin was een zachte smaakmix met ondermeer infusie van lavendel, rozenblaadjes, salie en jasmijn. Een zachte afdronk, perfect puur te drinken. Geen wrange nasmaak. Je zou denken dat de basis voor Mining Spirits Berlengs Gin dezelfde is. Niets is minder waar. Switten gooit zijn recept helemaal om.

Mining Spirits Gin

Mining Spirits Berlengs Gin

Mining Spirits Berlengs Gin dankt zijn zesty afdronk aan sinaasappels. Wederom is de afdronk niet wrang noch warm. Toch proef je aan je kaken een aangename zestige taste. Bijzonder, want Mining Spirits Berlengs Gin is tegelijkertijd kruidig en toch zesty. De basis wordt gevormd door klassieke gin-botanicals: kardemom, koriander en natuurlijk jeneverbessen. De fruitige toets is afkomstig van lavendel en vlierbloesem. Het kruidige danken we aan toevoeging van tijm.

Bij het openen van Mining Spirits Berlengs Gin wordt je reukorgaan verwelkomd door een typische gin-geur. Licht-kruidig. Vooral de tijm neemt eventjes de bovenhand, waarna sinaasappel je neus prikkelt. Puur gedronken krijg je exact dezelfde sensatie voorgeschoteld. Zoals hierboven beschreven: een fijne zestige afdronk. Een leuke mix, een tikje meer body dan zijn voorganger. Mining Spirits Berlengs Gin wordt gebotteld in flessen van 70 cl. met een ABV van 40%.

Mining Spirits Berlengs Gin

Garnituren & The Perfect Serve

We hebben even moeten puzzelen om de beste serve te vinden voor Mining Spirits Berlengs Gin. Uiteindelijk is onze keuze gevallen op de klassieke Fentimans Tonic. Ook de klassieke Fentimans heeft een licht-kruidige toets. De combinatie brengt een zeer evenwichtige gin-tonic voort. Een cocktail waarbij de tonic niet de bovenhand krijgt, de gin in zijn waarde laat.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Door gebruik te maken van de barlepel houd je je gin-tonic lekker bruisend. Afwerken is beduidend simpel: tijm en sinaasappel geeft deze gin kleur. Wat zeste van sinaas, een takje tijm en enkele jeneverbesjes… meer heeft Mining Spirits Berlengs Gin niet nodig om te stralen.

Eindconclusie? Anders dan zijn voorganger. Minder botanicals in de smaakmix. Desalniettemin even verfijnd. Wederom een prima streekproduct uit Limburg. Eerder een fan bloemige, fruitige gins? Kies voor de klassieke Mining Spirits Gin. Mag het wat straffer? Mining Spirits Berlengs Gin is een prima alternatief!

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties