Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 88

HenTho Gin – Pink Edition is de derde telg van The Antwerp Gin Company. Weet de Pink Edition ons te overtuigen, net zoals de eerste editie? Het antwoord is overduidelijk “JA”! Je proeft de klassieke HenTho nog steeds… maar de aangepaste botanicals zorgen voor unieke smaakbeleving. Toevoeging van timut peper zorgt voor een pittige toets. Vlierbloesem en vanille verzachten het geheel. Een verfijnde gin. Zowel puur als bij een gin-tonic een top-product! HenTho Gin – Pink Edition is een aanrader!

HenTho Gin - Pink Edition

Made in Antwerp

Drie Portugese alambieken worden gebruikt voor de productie van HenTho Gin – Pink Edition. Vader en zoon Coenen stoken in het week-end. Beide heren omschrijven dit graag als een vader-en-zoon moment. Tussendoor experimenteren Hendrik en Thomas regelmatig met nieuwe recepten. HenTho Gin – Pink Edition is intussen de derde HenTho Gin.

HenTho Gin – Pink Edition wordt in Antwerpen gestookt. Antwerpen telt goed een half miljoen inwoners. De Haven van Antwerpen is overigens de tweedegrootste Europese haven. Antwerpen staat ook gekend als wereldcentrum van de diamant.

HenTho Gin – Pink Edition

Geen amberkleur ditmaal. HenTho Gin – Pink Edition is volledig klaar. De combinatie bestaat uit twaalf botanicals, waaronder vanille, iriswortel en amandelen. Ook aanwezig is de HenTho klassieker: citroengras. Door gebruik te maken van artisanale productiemethoden, gecombineerd met de beste botanicals, krijg je een schitterende gin voorgeschoteld. HenTho gebruikt graanalcohol van de hoogte kwaliteit om zijn gins te stoken.

Bij het openen van de fles, krijg je meteen het frisse van citroengras voorgeschoteld. Het geeft een typische oosterse geur die je misschien ook wel herkent uit de Thaise keuken. Voor wie de andere HenTho Gins kent, is deze typische geur geen verrassing. Puur gedronken worden je smaakpapillen verwend door een infusie van timut peper en citroengras. De peper doet je mond branden. Licht pittig, bijzonder. Het citroengras ebt vervolgens weg en laat het branderige gevoel achter. Een smaakbelevening, deze HenTho Gin – Pink Edition. Deze small batch premium gin wordt gebotteld in flessen van 50 cl. met een ABV van 44%.

HenTho Gin - Pink Edition

Garnituren & The Perfect Serve

HenTho Gin – Pink Edition is lekker kruidig. Ik wil zijn identiteit niet afnemen en kies daarom een neutrale tonic. AQ Aqua Monaco is een goede mixer voor deze gin-tonic. AQ Aqua Monaco tonic verzacht het brandigere een beetje, maar de punch blijft aanwezig. Deze cocktail is gegarandeerd een verrassing op een familiefeestje. De frisse citrusgeur in het glas, citrus in de afdronk… en het pikante van pepers – het is een verfijnde combinatie. Roze fles, maar niet zoet of gezoet!

Wees er snel bij en ga voor de geschenkverpakking. Zodoende krijg je twee HenTho Gin glazen bij je fles gin geleverd. Vandaag dus geen gekoeld ballonglas… maar een gekoeld HenTho Gin glas :-). Voeg enkele ijsblokken toe en schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Gebruik de barlepel om je cocktail lekker bruisend te houden. Werk het geheel af met een schijfje gember en slice pompelmoes. Zowel visueel als qua smaak een prachtige gin-tonic!

Eindconclusie? Het gebeurt niet vaak dat ik even stil word. Ik ben aangenaam verrast van de pittige ondertoon. Licht branderig in de mond waarna het citroengras het vuur komt blussen. Een heerlijke balans tussen peper en citroengras; Antwerps craftmanship. Doorgaans valt het origineel niet te overtroefen… maar Hentho Gin – Pink Edition is mijn nieuwe favoriet uit de collectie HenTho Gins!

HenTho Gin - Noah Edition

Hentho Gin en Hentho Gin – Noah Edition

Onze reviews van Hentho Gin en Hentho Gin – Noah Edition vind je door op de respectievelijke links te klikken.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties