Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 84

Gin Sea brengt ons naar het Spaans Baskenland. De gerenommeerde sommelier Manuel Barrientos heeft in het noorden van het Iberisch Schiereiland zijn eigen gin gecreëerd. Gin Sea is een product van vijfvoudige destillatie. Een mini-gemeente met slechts 10.000 inwoners is het epicentrum van de productie. Stokerij Destilerias Hacha in Amurio, ook gekend van Status 15 en Status 21, garandeert de uniforme kwaliteit.

Gin Sea

Manuel Barrientos

Juan Manuel Barrientos is geen nobele onbekende. De sommelier van Colombiaanse afkomst is een serial-entrepreneur. Barrientos is ondermeer eigenaar van de befaamde ElCielo restaurants en staat in de lijst van 50 beste chefs in Latijns-Amerika. Naast zijn passie voor lekker eten en spirits is Barrientos ook een voorvechter voor de vrede. Gewonde soldaten en guerillastrijders werden geholpen.

Gin Sea

Gin Sea wordt gestookt door Destilarias Hachas. De Spaanse stokerij behoort tot de supereeuwelingen en kent een historie van bijna 200 jaar. Naast Gin Sea produceert Hachas ook de volgende gins: K-25 Gin, 7d Essential Gin, G&Cin, 1831 Pink, Imagig Gin, Status 15 Gin, Status 21 Gin, Britannia Gin, 1831 Pink Gin en Dufferin London Gin.

Wat Gin Sea bijzonder maakt, is zijn maritieme karakter. De Zuiderse infusie wordt ook duidelijk gemaakt met het scheepsanker als logo. Het jaartal 1831 verwijst naar het opstartjaar van stokerij Hacha. Gin Sea is het product van een tiental botanicals, vooral klassieke smaken. Naast jeneverbessen bevinden zich de volgende botanicals in de smaakmix: koriander, tijm, kamille pepermunt, zoethout, kardemom, zeste van appelsien en zeste van citroen.

Bij het openen van de fles is de aanwezigheid van munt en citrus onmiddellijk te merken. Een aangename geur. Gin Sea heeft een lichte peppery afdronk, naast een citrusy karakter. Het is geen klassieke droge gin, zoveel is zeker. Helemaal op het einde komt de zoete sinaasappelschil nog even doorprikken. Gin Sea wordt gebotteld in flessen van 70 cl. met een ABV van 40%.

Gin Sea

Garnituren & The Perfect Serve

Om het maritieme karakter van de gin te onderstrepen, opteren we vandaag voor een Fever-Tree Mediterranean Tonic Water. De zuiderse tonic zal je helemaal doen wegdromen. Laat je meeslepen naar een prachtig zonnig Spaans terras. De afdronk is verbazingwekkend zacht. De kamille en zoethout zorgen voor het zachte karakter. De citrusvruchten zorgen voor een leuke frisse en crispy toets.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Door de barlepel te gebruiken, houd je je gin-tonic lekker bruisend. Werk het geheel af met wat verse tijm, wat zeste van sinaasappel en enkele jeneverbesjes.

Eindconclusie? Een leuke mediterraanse gin. Goedkoper dan bijvoorbeeld een Gin Mare – maar ook in zijn all-round smaak net een tikkeltje minder. Desalniettemin een mooie score voor deze Gin Sea.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties