Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 87

Wie Keulen zegt, zegt Gin de Cologne en diens tweede variant: Gin de Cologne Rosé. Duitsland heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot gin-land. Marketeers zijn op de kar gesprongen en een rist aan nieuwe geestesdranken hebben het levenslicht gezien. Wat inspireerde Abbass Khatami? Hij wilde een toegankelijke spirit destilleren, geschikt voor een breed publiek.

Gin de Cologne Rosé

Keulen in al zijn pracht

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in het Rijnland is ongetwijfeld de Kölner Dome. De Dom van Keulen is een gotische kathedraal in het oude stadscentrum, de grootste van zijn soort in Duitsland. De bouw van de Dom startte in augustus 1248 om pas zes eeuwen later voltooid te worden. Slechts enkele delen van het gebouw stammen nog uit de 13e eeuw. De torens zijn bijna 160 meter hoog en geven uitzicht op de volledige stad. Het is een adembenemend zicht, maar je moet er wel 509 trappen voor over hebben. Intussen heeft Keulen ook zijn eigen gin met het recent opgerichte Gin de Cologne.

Mijn eerste citytrip met mijn verloofde was destijds een tweedaagse in Keulen. Behalve lekker tafelen bij Gaffel am Dom hebben we tevens het Chocolademuseum verkend. Wie Keulen zegt, zegt natuurlijk ook de Hohenzollernbrücke. En ja, natuurlijk hebben wij de liefde bezegeld met een slotje op de befaamde brug. Zoals het betaamt, hebben we de sleutels in de rivier gegooid; voorgoed verloren – en wij? Gebonden aan elkaar! Keulen is een pittoreske en idyllische plek.

Kölner Dom

Gin de Cologne

Marketing specialist Abbass Khatami is een geboren en getogen Keulenaar. Als liefhebber van goede spirits, vond hij dat een toegankelijke gin ontbrak in zijn thuistad. Abbass ging aan de slag en lanceerde recent de Gin de Cologne – een gin met 12 botanicals in de smaakmix. Klassieke ingrediënten zoals jeneverbessen en zeste van citroen, limoen en sinaasappel.

Deze typische gin-botanicals worden aangevuld met hibiscusbloem en lavendel. De combinatie zorgt voor een bijzonder zachte afdronk, zowel puur als gemixt. Abbass noemt het “everybody’s darling”. Nadat SIEGFRIED Rheinland Dry Gin de zachte toer is opgegaan, treedt Gin de Cologne in diens voetsporen. Duitsland is dus niét meer het land van uitsluitend kruidige gins; denk bijvoorbeeld aan Monkey 47 Gin of Ferdinand’s Saar Dry Gin.

Gin de Cologne Rosé

Gin de Cologne Rosé draagt een prachtige roze kleur met zich mee. De klassieke Gin de Cologne wordt getuned met drie additionele botanicals. Blauwe bessen, frambozen en aardbeien geven een typische zachte, zoete en toegankelijke toets aan deze Duitse spirit. De lavendel is slechts latent aanwezig.

Bij het openen van de fles wordt je reukorgaan overmand door de prikkels van jeneverbessen, zestes en frambozen. Het geheel ruikt fris en aangenaam. Puur gedronken is ook erg lekker. Zoeter dan wat je normaal van een gin zou verwachten. Gin de Cologne wordt gebotteld in flessen van 50 cl. met een ABV van 42%. Het relatief hoge alcoholpercentage laat zich uitstekend mixen in een gin-tonic.

Gin de Cologne Rosé

Garnituren & The Perfect Serve

Wij opteren voor een neutrale tonic als partner voor deze Gin de Cologne Rosé. Een zoetere tonic zou overkill zijn. Thomas Henry Tonic Water smaakt minder zoet af, wat hem de geschikte date maakt. In het glas ruik je meteen de overdaad aan blauwe bessen, aardbeien en framboos. Bijna zeemzoet.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas glijden. Gebruik de barlepel om de tonic lekker bruisend te houden. Werk het geheel af met een Perzisch roosje en enkele jeneverbesjes. Een prachtige look voor een leuke cocktail!

Eindconclusie? Het is moeilijk om niet van Gin de Cologne Rosé te houden. Het is effectief een spirit voor het grote publiek. Houd je niet van een klassieke gin-tonic, dan is dit zachte alternatief zeker het proberen waard. Ik zie het als een zomers aperitief, niet meteen iets voor een kille winteravond. Een gin-tonic waarmee je de dames zeker zult verwennen!

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties