Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 87

Driemaal is scheepsrecht, moet Luc Vannitsen gedacht hebben toen hij Cavalieri Gin-reeks uitbracht. De Italiaanse tricolore is volledig vertegenwoordigd. Vandaag gaan we het hebben over de neutrale variant. Cavalieri Gin, the original, ziet het levenslicht in 2016. Een infusie van limoen en koriander zorgt voor een kruidige maar tevens citrusy afdronk. Het relatief lage alcoholpercentage zorgt ervoor dat Cavalieri Gin makkelijk drinkt. Misschien wel een tikkeltje te gemakkelijk!

Cavalieri Gin

Luc Vannitsen

Het verhaal van Cavalieri Gin vindt zijn oorsprong bij de Limburgse entrepreneur Luc Vannitsen. Vannitsen heeft een passie voor lekker eten. Een uit de hand gelopen hobby, de start-up Cavalieri in Cucina, legt de basis voor de Italo-Belgische spirits. Limburgse entrepreneurs komen wekelijks samen om kennis en kunde van de povera cucina aan te leren. Eind 2016 zet Vannitsen de eerste Cavalieri Gin in de markt. De Ridders van de Keuken hebben hun eerste gin te pakken.

Luc Vannitsen - Cavalieri Gin

Cavalieri Gin

Cavalieri Gin wordt gestookt bij Distillery Massy te Houthalen. Het verhaal van Massy start echter met de productie van limonade in het begin van de 20ste eeuw. Door Duitse aroma’s te importeren, wordt limonade van hoge kwaliteit geproduceerd. Mits toevoeging van alcohol en een kleine aanpassing van het recept, zou de weg openliggen voor de familie Massy. Ruim 110 jaar later staat Massy nog steeds te boek voor zijn uitstekende spirits. De portfolio van Distillery Massy bestaat uit ruim 50 (fruit)jenevers en een twintigtal likeuren. Ook andere bekende Limburgse gins worden bij Massy gestookt – zoals bijvoorbeeld Mining Spirits Gin.

Cavalieri Gin laat zich vlot drinken. Vannitsen houdt van zachte gins, zoveel is duidelijk. De licht kruidige infusie van koriander wordt perfect in balans gehouden door een frisse afdronk. Limoen zorgt voor een makkelijk drinkbare gin. Ook jeneverbessen spelen een duidelijke rol in deze Limburgse schone. De originele Cavalieri Gin heeft iets minder dat “wauw-gevoel”, desalniettemin blijft het een mooie spirit.

Bij het openen van de fles wordt je reukorgaan verwelkomend door een overdaad aan jeneverbessen. Een typische gin-geur, zo hebben we het graag. Puur gedronken is het vooral de milde afdronk die me bijblijft. Geen warme afdronk, hij bijt niet af. Toegegeven, gewoon en gewoon goed. Zo simpel is het. Deze Limburgse gin wordt gebotteld in flessen van 50 cl. met een alcoholpercentage van 38%.

Cavalieri Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Cavalieri Gin kan het hele jaar door gedronken worden. In combinatie met Erasmus Bond Classic Tonic Water krijg je een toegankelijke gin voorgeschoteld. Je proeft meteen dat je een premium gin in je glas hebt. Zeker een geoefende gin-drinker zal de blend van zachte smaken weten te waarderen. De frisse neus doet ons alvast naar meer verlangen!

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Gebruik de barlepel om je gin-tonic lekker bruisend te houden. Werk het geheel af met enkele jeneverbesjes en een schijfje sinaasappel. Wij kiezen voor een orange wheel om het citrusy effect in het glas te versterken. Zowel op de neus als op de tong merk je het verschil. Iets zachter en minder scherp dan wanneer je voor zeste van limoen zou kiezen.

Eindconclusie? Uit de tricolore reeks van Cavalieri Gin is het origineel degene met de laagste beoordeling. Een boude stelling… en eentje met het nodige voorbehoud! Deze eerste editie scoort immers een prachtige 87-score. Hiermee heeft Vannitsen wederom een zeer mooi resultaat op zak. De homogeniteit aan kwaliteit weten we ten zeerste te waarderen.

Cavalieri Gin

Andere Cavalieri Gins

Naast de klassieke Cavalieri Gin is er ook een fruitige versie op de markt. Cavalieri Gin 2.0 staat intussen te boek als onze absolute nummer 1. Een schitterende zachte afdronk, die ongetwijfeld je smaakpapillen doet verblijden! De groene variant staat te boek als Cavalieri Gin 3.0. Een infusie van Italiaanse kruiden zorgt voor een bijzonder aangename smaakbeleving. De tricolore is hiermee volledig vertegenwoordigd.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties