Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 82

Vandaag reviewen we de laatste Williams & Humbert Gin: Botanic Premium London Dry Gin. Wijnhuis Williams & Humbert heeft de afgelopen jaren drie gins op de markt gebracht: Botanic Premium, Botanic Ultra Premium en Botanic Pink Kiss. Recent lanceerde het Spaanse wijnhuis een nieuwe huisstijl, waarbij ook de producten van naam zijn veranderd. Vandaag kennen we Botanic als Cubical by Botanic.

Bodega Williams & Humbert

In 1877 richt Sir Alexander Williams, een connaisseur van sherries, samen met Arthur Humbert het bedrijf op. Humbert was niet zomaar de zakenpartner van Williams, maar ook tevens diens schoonbroer. Arthur Humbert was immers getrouwd met de zus van Alexander Williams. In het zuiden van Spanje, nabij Jerez de la Frontera, is Williams & Humbert eigenaar van 300 hectare grond.  Vandaag bottelt Bodega Williams & Humbert zo’n 9 miljoen flessen per jaar.

Botanic Premium London Dry Gin

Botanic Premium London Dry Gin

Botanic Premium London Dry Gin is een product van drievoudige destillatie. Williams & Humbert maakt gebruik van Engels graan. Het destilleren van de spirit gebeurt op Brits grondgebied in de Landley Distillery in Birmingham. Het halffabrikaat wordt vervolgens geëxporteerd naar de Bodega. De volgende botanicals maken deel uit van de smaakmix: jeneverbes, tijm, koriander, zeste van citroen, zeste van mandarijn, kardemom, kaneel, munt, amandelen, anijs, mango, kamille en de notoire Buddha’s Hand.

Het gebruik van Buddha’s Hand vormt de handtekening van Bodega Williams & Humbert. Buddha’s Hand is namelijk een bijzondere citrusvrucht. De vrucht is vernoemd naar diens vreemde vorm; het lijkt op een hand met vingers. Buddha’s Hand wordt voornamelijk in Azië geteeld en geconsumeerd. Zowel in voeding als in cosmetica vind je Buddha’s Hand terug. Enkele vodka’s worden bijvoorbeeld geïnfuseerd met de citrustoetsen van deze vrucht.

Botanic Premium London Dry Gin wordt gebotteld in een prachtige kubusvormige fles. Bij het openen laat je je meteen meezwepen door de citrustonen. Puur gedronken is deze variant niet mijn favoriet. De Botanic Ultra Premium London Dry Gin smaakt net wat verfijnder af. De “klassieke versie” heeft een sterkere afdronk. Deze spirit bijt nét iets te hard. Botanic Premium London Dry Gin heeft een alcoholpercentage van 45% ABV en wordt gebotteld in flessen van 70 cl.

Botanic Premium London Dry Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Botanic Premium London Dry Gin laat zich eenvoudig mixen. Voor deze Spaanse gin kiezen we voor een neutrale tonic. De keuze valt op een Thomas Henry Indian Tonic Water. De combinatie smaakt fris en citrusy. De uitgebreide waaier aan botanicals wordt naar de achtergrond verwezen. De drie zestes van mandarijn, citroen en Buddha’s Hand nemen de honneurs waar.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Werk je gin-tonc af met wat zeste van citroen en enkele jeneverbesjes. Botanic Premium London Dry Gin zorgt zodoende voor een zonnestraal in je glas. Een cocktail die ons doet hunkeren naar een warme zomerdag. Op de neus een schitterende citrusinfusie.

Eindconclusie? Net zoals Botanic Pink Kiss komt dit exemplaar net een tikje tekort. Alwaar Botanic Ultra Premium London Dry Gin een zeer complete gin is… is Botanic Premium London Dry Gin net niet goed genoeg. Fris, een heel fijn parfum… maar qua smaak niet de beste uit de collectie.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties