Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 88

Terwijl het weer verder afkoelt, zakt Theperfectserve.be af naar Spanje voor de review van W&H Botanic Ultra Premium London Dry Gin. Wijnhuis Williams & Humbert mag zich rekenen tot de supereeuwelingen en heeft drie gins in zijn portefeuille. In 2016 hebben wij Botanic Pink Kiss aan een smaaktest onderworpen. De roze variant wist ons niet te overtuigen. Kan W&H Botanic Ultra Premium London Dry Gin ons wel bekoren? U leest het hier!

Bodega Williams & Humbert

In 1877 richt Sir Alexander Williams, een connaisseur van sherries, samen met Arthur Humbert het bedrijf op. Humbert was niet zomaar de zakenpartner van Williams, maar ook tevens diens schoonbroer. Arthur Humbert was immers getrouwd met de zus van Alexander Williams. In het zuiden van Spanje, nabij Jerez de la Frontera, is Williams & Humbert eigenaar van 300 hectare grond.  Vandaag bottelt Bodega Williams & Humbert zo’n 9 miljoen flessen per jaar.

W&H Botanic Ultra Premium London Dry Gin

W&H Botanic Ultra Premium London Dry Gin

Kenmerkend aan wijnhuis Williams & Humbert is het gebruik van hoogwaardige bestanddelen. De basisalcohol wordt viermaal gedestilleerd. De smaakmix is een mengeling van klassieke Spaanse ingrediënten en typische basisbotanicals. Jeneverbessen, mandarijn, tijm, koriander, citroen, kardemom, kaneel, pepermunt, anijs, amanel, kamille, mango, oranjebloesem en buddha’s hand zorgen voor een zachte smaak.

W&H Botanic Ultra Premium London Dry Gin is een frisse gin. Je kan hem het best omschrijven als een mix van citrus en lichtkruidig. Bij het openen van de fles een klassieke jenevergeur. Het is moeilijk om de geuren goed analyseren. De fles heeft immers een aangepaste sluitdop om serveren makkelijk te maken.  Puur gedronken smaak je de mediterraanse botanicals, waarna mandarijn en buddha’s hand komen afblussen. W&H Botanic Ultra Premium London Dry Gin wordt gebotteld in flessen van 70 cl. bij een ABV van 45%.

W&H Botanic Ultra Premium London Dry Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Dankzij de aanwezigheid van tijm kan je W&H Botanic Ultra Premium London Dry Gin perfect schenken met een Fever-Tree Mediterranean Tonic Water. Deze kruidige cocktail behoudt de frisse citrusy geur en heeft een heerlijk lange afdronk. Een waar genot, deze Spaanse schone. Botanic Ultra Premium blijft de Mediterranean Tonic water de baas, lekker!

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic langs de barlepel in het glas glijden. Wanneer je een barlepel gebruikt, kan je de gin-tonic lekker bruisend houden. Werk het geheel af met wat zeste van citroen en enkele jeneverbesjes. Meer heeft W&H Botanic Ultra Premium London Dry Gin niet nodig.

Conclusie? Botega Williams & Humbert heeft drie gins in haar portefeuille… waarbij dit toch wel het meest verfijnde product is. De enige die ik als een herhaalaankoop waardig zie.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties