Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 84

Bombay Sapphire East Gin is er geestesdrank voor de liefhebbers! De Oosterse versie van Bombay Gin is er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Vooral de citroenverbena blijft nazinderen op de smaakpapillen. Toegegeven, de klassieke Bombay Gin is een beetje achterhaald. Gelukkig heeft Bacardi Limited met Bombay Sapphire East Gin een fijn-smakend alternatief achter de hand.

Bacardi Limited

Bombay Gin wordt in de markt gezet door het Cubaanse Bacardi Limited. Bacardi is de grootste drankenproducent in privé-handen. Naast de klassieke Bacardi rum heeft het bedrijf zo’n 200 andere merken in de portfolio. In totaal werken ongeveer 6.000 mensen voor het bedrijf, verdeeld over 29 faciliteiten in 16 markten. Jaarlijks produceert Bacardi 200 miljoen flessen geestesdranken. De gemiddelde jaaromzet bedraagt om-en-bij de 5 miljard dollar.

Bombay Sapphire East Gin

Bombay Gin

Bombay Gin ziet het levenslicht in het jaar 1987. Diageo, eigenaar van het andere grote ginmerk Tanqueray, verkoopt Bombay in 1997 aan Bacardi. De naam Bombay Gin verwijst naar de populariteit van gin in India tijdens de Britse Raj. Sapphire, een van de andere Bombay gins, verwijst naar de 60-karaat saffier “Star of Bombay”, vandaag te bezichtigen in het Smithsonian Institution. Anno 2018 hebben de iconische blauwe en doorzichtige flessen heeft een plaats verworven in zowat alle bars in de wereld.

Bombay Sapphire East Gin

Bombay Sapphire East Gin mag je gerust omschrijven als een upgrade. Een combinatie van twaalf botanicals neemt je mee op een reis rond de wereld. In de smaakmix vind je naast jeneverbessen de volgende botanicals: zeste van citroen, amandel, koriander, paradijsgraan, staartpeper, cassiaschors, zoethout, engelwortel, orriswortel, citroengras en zware peper. Het geheel is dominant-citrusy.

Op de neus merk je meteen de overduidelijke aanwezigheid van het citroengras. Bij het openen van de fles laten we ons meeslepen in de oosterse sferen. Het Thaise citroengras doet ons eventjes wegdromen. Bombay Sapphire East Gin is duidelijk een spirit met body. Puur gedronken blijft de citroen lekker lang nazinderen. Cassiaschors (kaneel) zorgt voor een minder agressieve afdronk. De combinatie is geslaagd, ook al is de afdronk (te) warm. Bombay Sapphire Easy Gin wordt gebotteld in flessen van 70 cl. bij een alcoholpercentage van 42% ABV.

Bombay Sapphire East Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Bombay Sapphire East Gin laat zich uitstekend mixen met een neutrale tonic. Wij kiezen voor een Fever-Tree Premium Indian Tonic Water. Afgewerkt met een staafje citroenverbena krijg je een frisse gin-tonic in handen. Wat blijft de citrusy nasmaak lekker aanhouden. Het koelt lichaam en geest af op een warme dag als vandaag De combinatie van het zestige van de citrus en het bittere van de tonic is hemels.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Gebruik de barlepel om je gin-tonic lekker bruisend te houden. Werk het geheel af met enkele jeneverbesjes en een staafje citroenverbena.

Eindconclusie? We zijn fan. Duidelijk een van de betere gins in het value for money segment. Perfect voor een barbecue!

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties