Beste gins.

Klik hier voor de volledige lijst van onze 50 beste gins.

Vierde kwartaal 2018: Belgisch podium met Cherry Moon Gin op kop

Na brons op het WK voetbal en goud op het WK hockey, kapen de Belgische gins alle medailles weg in het vierde kwartaal 2018. Cherry Moon Gin heeft ons helemaal weten in te pakken met zijn zachte en lang aanhoudende afdronk. Fris, fruitig en helemaal in balans. Of de maansteen daar voor iets tussen zit, laten we in het midden… maar Cherry Moon Gin is wel degelijk een prachtig Belgisch product. De kersen komen pas helemaal op het einde naar boven, in de keelholte. Je proeft de kersen, zonder dat de geur dominant aanwezig is. Betoverend, bijna!

Zeker ook vermeldenswaard? De realisatie van Cockney’s Gin – dat met Cockney’s Gin inspired by JRE een nieuwe niche aanboort. Een huisgin voor toprestaurateurs. De warme smaken zijn te danken aan cubeb pepper (staartpeper) en sarawakpeper. De citrusy afdronk is bekomen door kaffirlimoen en citroenthym te combineren met Buddha’s Hand. De crispe groene appel maakt het geheel een beetje extravagant.

Op een gedeelde tweede plaats vinden Ginius Gin – not just a Flemish dry ginis – zoals de slogan op de fles het ook bevestigt. Ginius Gin is wonderbaarlijk complex, zonder teveel fransjes, een ingewikkelde verpakking of een breed uitgesmeerd marketingverhaal. Aangenaam droog, zonder te beperkend te zijn. Ginius Gin kan je gerust serveren op een zomerse warme avond, alsook tijdens een kille winterbarbeque.

Cherry Moon Gin

Categories: Gin-facts

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties