Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 88

Cockney’s Gin heeft een opvolger klaar: Cockney’s Gin inspired by JRE. In samenwerking met de topchefs van de Jeunes Restaurateurs d’Europe heeft Cockney’s Gin een nieuwe spirit op de markt gebracht. Infusie van perzik en appel zorgen voor een bijzonder crispe afdronk bij Cockney’s Gin inspired by JRE. Het aardse uit de klassieke Cockney’s blijft achterwege. Een uitmuntende smaakbelevenis – en in combinatie met de juiste tonic ook een prachtige gin-tonic. Wij zijn er alvast weg van!

Cockney's Gin inspired by JRE

Cockney’s Gin doet de klokken luiden

De naam Cockney verwijst naar het oude Londen. Een Cockney is iemand die geboren is in de nabijheid van de Saint Mary-le-Bow kerk. Meer bepaald: wanneer je geboren wordt in de straal waarin je de klokken van de Saint Mary-le-Bow kerk kunt horen luiden. De stempel Cockney bepaalt dat je onderdeel bent van de working class. De noeste, hardwerkende arbeidersgemeenschap.

Cockney’s Gin, de oudste Belgische gin

Het verhaal van Cockney’s Gin brengt ons naar het jaar 1838. Een Britse avonturier, woonachtig in het Gentse, start een stokerij op. Jules de Brabandere neemt het bedrijf over… maar diens interesse in het stoken ebt weg. De destilleerderij komt daarna in handen van de Hoste-familie, die drie generaties lang spraakwaters stookt. Flashforward naar 2001, wanneer Luc Waterschoot Likeurstokerij VdS overneemt en daarbij het originele recept van Cockney’s Gin bekomt. Het duurt echter tot 2013 alvorens een consortium van vier vrienden Cockney’s Gin herlanceert. In 2018 is het tijd om een vervolg te breien aan het succesverhaal van Cockney’s Gin.

Cockney's Gin

Cockney’s Gin inspired by JRE

JRE staat voor de Jeunes Restaurateurs d’Europe – een clubje van jonge chefs met hoog potentieel. De JRE chefs brengen een prachtige gourmet cuisine in een fantastische setting. JRE staat ook voor dagverse producten – die rechtstreeks bij de bron ingekocht worden. In totaal zijn er 350 restaurants en 160 hotels aangesloten bij JRE. Ook op 10.000 meter hoogte kan je genieten van JRE-maaltijden. Dankzij een samenwerking met VIP-Selection kan je genieten van een JRE-lunch op weg naar een tropische bestemming.

Cockney’s Gin inspired by JRE bevat 13 botanicals. Jeneverbes, koriander, engelwortel en iriswortel zorgen voor een typische kruidige Cockney’s ondertoon. Het zoethoet zal samen met perzik en paradijszaad voor een zachtere toets zorgen. Warme smaken zijn te danken aan cubeb pepper (staartpeper) en sarawakpeper. De citrusy afdronk is bekomen door kaffirlimoen en citroenthym te combineren met Buddha’s Hand. De crispe groene appel maakt het geheel een beetje extravagant. Een gebalanceerde Oost-Vlaamse gin – die alle kwadranten van de gin-smaken opzoekt.

De verpakking is klassiek te noemen. Cockney’s Gin inspired by JRE wordt gepresenteerd met een zwart-wit label. Bovenop de stop is een zwarte kerkklok te zien. Een sobere fles. Bij het openen van de fles, wordt het neusorgaan verwelkomt door een kruidige geur. De infusie van appel komt pas helemaal op het einde over de brug. Puur gedronken krijg je exact dezelfde smaakbelevenis. De appel komt erg laat door, wat deze Oost-Vlaamse gin erg crisp maakt. Cockney’s Gin inspired by JRE wordt gebotteld in flessen van 70 cl. met een alcoholpercentage van 42% ABV.

Cockney's Gin inspired by JRE

Garnituren & The Perfect Serve

Na wikken en wegen hebben we besloten om Cockney’s Gin inspired by JRE te mixen met een kruidige tonic. Erasmus Bond Botanical Tonic Water is een prachtige match. Een hemelse combinatie. Alwaar andere tonics het crispe weghalen en de geur van appels doet verdwijnen, doet Erasmus Bond Botanical onze Cockney’s Gin inspired by JRE helemaal schitteren. De geur is fantastisch – de gin-tonic boordevol smaak. Een prachtige verrassing.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Door gebruik te maken van de barlepel houd je je gin-tonic lekker bruisend. Je cocktail afwerken is doodeenvoudig: enkele jeneverbesjes en een orange wheel. Het orange wheel geeft je gin-tonic kleur, zonder de smaak te gaan beïnvloeden. Absoluut een prachtige cocktail!

Eindconclusie? Cockney’s Gin inspired by JRE is een schitterende Belgische gin. We durven zelfs stellen dan Cockney’s Gin inspired by JRE net een tikje verfijnder en toegankelijker is dan de oorspronkelijke Cockney’s Gin.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties