Vallina’s Gin brengt mij naar mijn Limburgse bakermat. Als mixologe van Grieks specialiteitenrestaurant O Geros heeft Vallina Nelles haar sporen verdiend. De voorliefde voor geestesdranken drijft Nelles uiteindelijk tot een eigen creatie: Vallina’s Gin. Een gin met infusie van anijs, het klinkt alvast veelbelovend. Toch gaat de Genkse nog een stapje verder. Tranen van de mastiekboom brengen een prachtige gin voort.
O Geros en de Griekse Frituur
Wie van goed eten houdt, moet zeker een kijkje nemen bij restaurant O Geros. Dagverse Griekse specialiteiten staan op je te wachten. Het zijn de vlees, vis en groenten van het moment die geserveerd worden in een aangename setting. O Geros is geen klassiek Grieks restaurant. Vallina en echtgenoot Andy leggen de lat toch een pak hoger. Als in-house mixologe en gastvrouw zal Vallina alvast goed zorg voor je dragen. Ga je liever voor een snelle hap, dan biedt de Griekse Frituur nog steeds een goed alternatief.
Vallinas Gin
De passie voor mixologie is uitgemond in een unieke gin. De Mediterraanse omgeving van het restaurant blendt hierbij uitstekend met Vallina’s Gin. In 2016 heeft Vallina haar eigen creatie op de markt gebracht. Drie jaren later is Vallina’s Gin een begrip geworden in Limburg. De unieke smaak, een combinatie van anijs met tranen van de mastiekboom zorgen voor een frisse jedoch kruidige cocktail.
De naam Maticha prijkt prominent op de fles. Wist je dat de mastiekboom trouwens familie is van de pistache? Deze groenblijvende boom produceert een aromatische hars. En… dat zijn dus de befaamde tranen van de mastiekboom. Het is overigens de hars die ook voor de troebele witte kleur zorgt. De etherische oliën geven de fles een mysterieuze aanblik. Waar wordt deze Limburgse schone gestookt? Het is de befaamde Distillery Massy die het stoken voor zijn rekening neemt. Massy heeft ruim 110 jaar ervaring in het stoken van allerlei spirits.
Bij het openen van de fles wordt je reukorgaan verwend met een intrigerende en prikkelende gin-geur. Een mix van anijs en peper-achtige infusie bijt even. Wauw. Puur gedronken krijg je exact dezelfde sensatie voorgeschoteld. Het is een krachtige gin, ondanks het lage alcoholpercentage van 38% ABV. Je merkt duidelijk de zuiderse infusie. Toegegeven, je moet ervan houden, maar liefhebbers zullen hem graag puur drinken. De warme afdronk zindert lekker lang na.
Garnituren & The Perfect Serve
Wie houdt van een premium gin, moet daar steeds een premium tonic aan toevoegen. Vallina Nelles laat ons kennismaken met een bijzondere tonic. Three Cents Tonic Water is echt wel een bijzonder beestje. Door toevoeging van extra koolzuur, laat hij je gin-tonic veel langer bruisend blijven. Het is echter de bijzonder zachte smaak die perfect blendt met Vallina’s Gin. Afgewerkt met een steranijsje is dit een lust voor zowel het oog als de smaakpapillen.
Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. Vallina’s Gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Gebruik de barlepel om je gin-tonic lekker bruisend te houden. Werk het geheel af met een steranijsje en wat jeneverbessen om je cocktail verder aan te kleden.
Eindconclusie? Deze Limburgse gin staat op ons lijstje van herhaalaankopen. De bijzondere smaak zal je gasten verrassen. Je moet natuurlijk wel houden van de kruidige infusie… maar de zachte tonic maakt dat deze cocktail een breed publiek zal kunnen bekoren. Wie nieuwsgierig is naar Vallina’s Gin zal goed moeten zoeken. Slechts een handvol shops bieden deze Genkse specialiteit aan. Wil je zeker zijn van je flesje? Dan passeer je best in het restaurant.