Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 75

SIEGFRIED Wonderleaf brengt ons wederom naar het Rijnland. Theperfectserve is een absolute liefhebber van SIEGFRIED Rheinland Dry Gin. Zal de alcoholvrije variant ons weten te verbazen? Helaas niet. We zijn een desillusie rijker. Gegokt maar verloren. Alcoholvrije gins zullen het origineel nooit kunnen vervangen. Is het dan enkel kommer en kwel? Voor de smaak moet je het niet doen. Wat onthouden we? Een virgin cocktail met tonic behoort tot de mogelijkheden. De kids kunnen dus mee toasten met de ouders.

SIEGFRIED Wonderleaf - alcoholvrije gin

SIEGFRIED

SIEGFRIED is een verwijzing naar het Nibelungenlied. Het Nibelungenlied is een heldenepos uit de 13e eeuw waarin de ondergang van de Bourgondiërs beschreven wordt. De meeslepende stijl maakt het epos tot een van de belangrijkste literaire erfenissen uit de middeleeuwen. Het verhaal begint met de introductie van Sifrid (Siegfried), een held met quasi bovenmenselijke krachten. Zin om meer te lezen over dit heldenepos? Surf dan zeker verder naar onze review van SIEGFRIED Rheinland Dry Gin.

SIEGFRIED Rheinland Dry Gin

Net zoals in het Nibelungenlied speelt de lindeboom een grote rol in de creatie van SIEGFRIED Rheinland Dry Gin. Lindebloesem is namelijk een van de belangrijkste botanicals in de smaakmix. De symbiose tussen merknaam en product is bij deze onthuld. Andere botanicals in de smaakmix zijn: engelwortel, zeste van sinaasappel, thijm, staartpeper (cubeb peppers), lavendel, gember, kardemom en jeneverbessen. De andere botanicals zijn een goed bewaard geheim. SIEGFRIED Rheinland Dry Gin is echt een mooie gin, een van de meest toegankelijke en smaakvolle Duitse spirits.

SIEGFRIED Wonderleaf

SIEGFRIED Wonderleaf is een alcoholvrije gin die overigens amper calorieën bevat. Slechts 2 kcal, waardoor je echt wel een gezonde gin-tonic kunt voorschotelen. In combinatie met een suikervrije tonic, heb je dus een geschikte virgin-cocktail voor suikerpatiënten. En SIEGFRIED Wonderleaf kent nog een mooi voordeel: het is een vegen-vriendelijk product. In totaal zijn het 18 botanicals die de smaakmix opfleuren.

Bij het openen van de fles, word je reukorgaan verwelkomd door een floraal boeket. Puur gedronken… niét doen. Het is echt een product dat ontwikkeld is om te mixen. Het is echt niet aan te raden om SIEGFRIED Wonderleaf puur te drinken. Eenmaal geopend is SIEGFRIED Wonderleaf acht weken houdbaar. Het is aangeraden om SIEGFRIED Wonderleaf koud te bewaren.

Qua prijs zijn de alcoholvrije gins erg toegankelijk, ook wanneer het een premiumfabrikant als SIEGFRIED betreft. De reden? Op alcohol worden accijnzen geheven. Deze accijnzen zijn niet van toepassing op alcoholvrije dranken. Het productieproces van SIEGFRIED Wonderleaf is complexer, maar voor ongeveer 20 euro kan je een flesje van 50 cl. aanschaffen.

SIEGFRIED Wonderleaf - alcoholvrije gin

Garnituren & The Perfect Serve

Een alcoholvrije cocktail schud je zo uit je mouw. SIEGFRIED Wonderleaf laat zich eenvoudig mixen. Elke neutrale tonic is goed bestand tegen deze wannabe gin. Je hoeft niet zuinig te zijn met het alcoholvrije product, wil je nog wat smaak overhouden in het glas. Op de neus ruikt de cocktail erg fruitig. Bij de smaakproef valt het geheel een beetje door de mand. Een ginliefhebber zou er haast een traantje om laten. Dit is niet wat we verwachtten.

Noem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 6 cl. SIEGDFRIED Wonderleaf in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Door de barlepel te gebruiken, houd je je cocktail lekker bruisend. Werk het geheel af met enkele Perzische roosjes en jeneverbessen. De combinatie aan garnituren doet de cocktail er feestelijk uitzien.

Eindconclusie? Hou een flesje alcoholvrije gin achter de hand. Het kan steeds van pas komen. Niet iedereen kan of mag alcohol drinken. Hiermee heb je een alternatief in huis voor bijvoorbeeld kinderen en zwangere vrouwen. Toegegeven, voor de smaak moet je het niet doen.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties