Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 81

Sears Cutting Edge Gin verwijst naar de vlijmscherpe messen waarmee de botanicals versneden worden. Met Duitse gründlichkeit en extra geharde messen prepareren de mensen van MBG International Premium Brands GmbH de ingrediënten van je favoriete gin-tonic. Elke hobbykok weet dat de scherpte van de messenset essentieel is om de juiste smaak te behouden. Diezelfde passie voor spijs en drank verwerken de Duitsers in Sears Cutting Edge Gin.

Sears Cutting Edge Gin

MBG International Premium Brands GmbH

Het verhaal van MBG International Premium Brands GmbH start in Duitsland. Intussen hebben meerdere internationale namen de portfolio vorm gegeven. Goed nieuws voor de Duitse gin-liefhebbers. Naast Sears Cutting Edge Gin verzorgt MBG immers ook de import van Goldberg tonic. Een ander merk dat MBG importeert, doet ongetwijfeld een belletje doet rinkelen: Salitos bier. Ook geen onbekende binnen het wereldje: de producten van het Colombiaanse Dictador. Recent hebben wij nog een review gepubliceerd van Dictador Colombian Aged Gin Treasure.

Sears Cutting Edge Gin

Geen gekneusde jeneverbessen bij Sears Cutting Edge Gin. Het geheel wordt fijngehakt. De reden? De vlijmscherpe messen houden de celstructuur naar verluidt intact. Hierdoor blijft de verfijnde smaak van de botanicals behouden. Het lijkt ons een beetje vergezocht… maar we gaan erin mee. Een zachte citrusy toets hebben we te danken aan het gebruik van bergamot. Een droge finish wordt bekomen door de aardse mengeling van jeneverbes en koriander.

Bij het openen van de fles krijg je een klassieke jeneverbesgeur voorgeschoteld. Een tikje aards. Het moge duidelijk zijn dat Sears Cutting Edge Gin eentje uit het type van de London dry gins is. Een zekere kruidigheid is aanwezig. Puur gedronken een aangename gin. Een relatief zachte afdronk gezien het aardse karakter van de botanicals. Sears Cutting Edge Gin wordt gebotteld in flessen van 70 cl. met een ABV van 44%.

Sears Cutting Edge Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Sears Cutting Edge Gin paren is helemaal niet moeilijk. Aangezien het een klassieke London dry gin betreft, opteer ik voor een klassieke serve. Een Thomas Henry Premium Indian Tonic Water is alles wat Sears Cutting Edge Gin nodig heeft. De gin zal zijn karakter behouden in een premium cocktail. De hamvraag is: is de kwaliteit van de botanicals het prijsverschil waard? In onderscheidend vermogen vind ik Sears alvast beperkt.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic langs de barlepel in het glas stromen. Gebruik de barlepel om je gin-tonic bruisend te houden. Werk het geheel af met wat jeneverbesjes en wat zeste van citroen. Eenvoudiger kan haast niet.

Eindconclusie? Voor mij geen herhaalaankoop. Lekker, ja. Bijzonder, neen.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties