Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 87

Opihr Gin is een product van Britse origine. Het volledige naamkaartje luidt overigens Opihr Oriental Specid Gin. Een London Dry premium, gestookt door de tweedegrootste destilleerderij uit het Verenigd Koninkrijk. Voeg een snuifje goede marketing toe, wat leuke franjes aan het flesje… en je bekomt een oosterse schoonheid met een beduidend lange en pikante afdronk.

Opihr Gin

Opihr, verwijzing naar de Bijbel

Opihr Gin is vernoemd naar de legendarische haven waar Koning Solomon zijn waardevolle goederen liet afleveren. Goud, zilver, ivoor… werden elke drie jaar geleverd volgens de Bijbel. Het is niet duidelijk of de Bijbelse plaats ook in realiteit bestaan heeft. Drie continenten wijzen naar Opihr; Afrika, Azië en Amerika.

Opihr Gin

Opihr Gin is een hommage aan de exotische kruidenroute. Diverse continenten werden aangedaan, met tussenstops in de meest rijke locaties. De route verbindt Indië met het Verenigd Koninkrijk via Indië, Turkije, Italië, Marokko en Spanje. Gevaarlijk, wild en omgeven door piraten. De kruidenroute was een zware beproeving voor mens en vaartuig. De hoge vraag naar exotische kruiden deed de zeelieden de grote risico’s trotseren.

In de mix vind je een uitgebreid pallet aan smaken terug. Staartpeper uit Maleisië, zwarte peper, kardemom en gember uit Indië, komijn uit Turkije, korianderzaad uit Marokko, bittere sinaasappels uit Spanje, engelwortel uit Duitsland en jeneverbessen uit Italië. Enkel de oorsprong van de zeste van pompelmoes is een goed bewaard geheim.

Bij het openen van de fles wordt je neusorgaan verwelkomt door een aangename kruidige geur. Je weet onmiddellijk dat het gaat prikken. Puur gedronken is het een smaakbom. Eigenlijk té kruidig voor een pure shot… maar wat een intrigerende body! Opihr Gin wordt gebotteld in flessen van 70 cl. met een alcoholpercentage van 40% ABV. De fles heeft een sierlijke oosterse toets, met in de achtergrond de afbeelding van een Indische olifant.

Opihr Gin

Garnituren & The Perfect Serve

De sterke body van Opihr Gin kan je enkel maar balanceren met een neutrale mixer. Kiezen voor bijvoorbeeld een Schweppes Premium Pink Pepper is een doodzonde. Het wordt een té zoet gegeven. Houd het bij een heerlijke Fever-Tree Premium Indian Tonic Water om je Opihr Gin helemaal tot uiting te laten komen. Een bediend zachte cocktail, met een lange kruidige afdronk. Zowel de aardse noten van kardemom en engelwortel als de pittige smaken van staartpeper en zwarte peper blijven lang doorschemeren. Het is een exotische en extraverte gin-tonic. Opihr Gin zal zowel een mannelijk als vrouwelijk publiek boeien.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 4,5 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic langs de barlepel in het glas stromen. Probeer contact tussen tonic en ijs te vermijden, om zodoende je gin-tonic lekker bruisend te houden. Werk het geheel vervolgens af met wat gekneusde jeneverbesjes, staartpeper en pink pepper.

Eindconclusie? Zeker een must-have in elke gin-collectie. Een London dry gin met een heerlijke body die iedere liefhebber zal smaken.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties