Geur

Eerste smaak

Afdronk

Algemene score 83

Mayfair London Dry Gin is een bijzonder exemplaar. Niet alleen wegens zijn smaak. Het is een van de weinige gins die vandaag nog in London gestookt wordt. Mayfair draagt ook het predikaat van “London Dry” en bevat dus geen toegevoegde smaakstoffen, noch extra suikers. Mayfair London Dry Gin wordt al 300 jaar gestookt volgens hetzelfde recept. Het klinkt een beetje als tijdreizen. Het leveren van kwalitatieve producten zit in het DNA van de ondernemers achter deze Londonse gin. De familie Maxwell produceert al meer dan 300 jaar hoogwaardige geestesdranken.

Mayfair London Dry Gin

Thumbelina en Tom Thumb in het hartje van London

Wat een rare titel is dit? Thumbelina en Tom Thumb? Het zijn de koosnaampjes van de alambieken. Mayfair London Dry Gin wordt gestookt in Thumbelina terwijl de vodka gestookt wordt in Tom Thumb. De stokerij bevindt zich in het hartje van London. In de nabijheid van Regent Street en Piccadilly kan je je onderdompelen in de rijkdom van Mayfair. Engelse elegantie met typische Gentlemen’s Clubs, het bestaat nog.

Mayfair London Dry Gin

Zoals zijn naam het doet uitschijnen, is Mayfair London Dry Gin er eentje van het type “London dry”. London is geen plaatsgebonden beschermde benaming, maar in dit uitzonderlijke geval wordt onze spirit wel gestookt in de economische long van het Verenigd Koninkrijk. Dry verwijst naar de afwezigheid van toegevoegde smaakstoffen. Ook is het suikergehalte lager dan 0,1 gram per liter spirit.

Mayfair London Dry Gin mag trouwens ook geklasseerd worden onder het beperkt clubje van foraged gins. Foraged betekent dat de botanicals handgeplukt worden. De botanicals geven dus een vollere infusie af, waarmee de gin een tikje meer body krijgt. Deze Britse gin verrast niet met zijn samenstelling. De meest klassieke botanicals vormen het hart. Jeneverbessen, korianderzaad, engelwortel, liswortel, kardemom en iriswortel geven Mayfair London Dry Gin kleur.

Bij het openen van de fles krijg je enkel de klassieke jeneverbes geur voorgeschoteld. Puur gedronken is Mayfair London Dry Gin een verrassing. Een kleine florale smaak komt om de hoek. Mayfair London Dry Gin wordt gebotteld in flessen van 70 cl. met een ABV van 43%.

Mayfair London Dry Gin

Garnituren & The Perfect Serve

Voor onze gin-tonic kiezen we vandaag voor een neutrale mixer. Fever-Tree Premium Indian Tonic Water gaat uitstekend samen met Mayfair London Dry Gin. Je moet voorzichtig zijn met het broze en relatief zachte karakter van deze spirit. Misschien is het zelfs aangewezen om je gin-tonic wat sterker te maken, om de body van de gin nog te proeven in je cocktail.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een grote ijsbal toe. Schenk 6 cl. gin in. Laat vervolgens 12,5 cl. tonic via de barlepel in het glas stromen. Door de barlepel te gebruiken, houd je je gin-tonic lekker bruisend. Werk het geheel af met enkele jeneverbesjes en enkele zaadjes kardemom. Mayfair London Dry Gin hoort sober geserveerd te worden, zonder al teveel fransjes.

Eindconclusie? Ben je op zoek naar een kwaliteitsvolle London dry gin? Dan is Mayfair London Dry Gin zeker een goede keuze. Wil je meer smaakinfusie van botanicals, wend je dan tot kruidigere of meer florale exemplaren.

Leave a Reply


Meest gelezen

Seven Stone Gin –...

Posted on mrt - 20 - 2017

4 reacties

Een nieuwe stap, achieving...

Posted on aug - 12 - 2016

2 reacties

Genuine Passion: een F4...

Posted on mei - 9 - 2017

1 reactie

Het verhaal achter deze...

Posted on aug - 3 - 2016

1 reactie

Garnituur: kaneel

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties

Limburgse gin in de...

Posted on nov - 5 - 2022

Geen reacties

1724 tonic water

Posted on aug - 3 - 2016

Geen reacties